Tuintrends

Wat kunt u doen in de tuin tijdens de herfst?

De herfst ligt weer op de loer. Dit betekent veel voor uw tuin. De bladeren zullen langzaam verkleuren en van de takken afvallen en de knisperende bladeren zullen uiteindelijk in uw tuin belanden. De natuur bereidt zich langzaam voor op de winter en dit is het perfecte moment om ook uw tuin voor te bereiden op de winter, zodat u ook tijdens de winter van uw tuin kunt genieten. In deze blog vertellen wij u alle werkzaamheden die u kunt uitvoeren in de herfst.

Lees meer

Alles over de houtsoort: Thermo Ayous

Bent u benieuwd wat Ayous hout precies is en welke eigenschappen, voordelen en misschien wel nadelen er aan deze houtsoort kleven? Daarover hebben wij in dit artikel zoveel mogelijk op een rijtje gezet.

Lees meer

De voordelen van ‘’prefab’’ overkappingen

U bent van plan een overkapping te gaan plaatsen in uw tuin, er zijn uiteraard talloze mogelijkheden om dit tot werkelijkheid te kunnen maken. In deze blog leggen wij u graag meer uit over de mogelijkheden die er zijn met prefab overkappingen.

Lees meer

Zelf een shutterscherm maken?

Altijd al een wand willen creëren die u ook eenvoudig kunt kantelen voor meer of minder privacy? In deze blog leggen we u graag uit hoe u zelf makkelijk zo een shutter kunt realiseren!

Lees meer

Hoe zelf een horizontale planken schutting maken

Droomt u van een horizontale planken schutting in uw tuin, maar weet u simpelweg niet waar u moet beginnen? Dan hebben wij bij Tuinhoutdiscount enkele tips voor het monteren van uw eigen schutting.

Lees meer

Energie besparen met een overkapping met glazen schuifwanden?

Het is heerlijk om in de kamer te zitten met een terrasoverkapping en glazen wanden. De zonnestralen komen binnen en warmen de ruimte op. Ook als het een dag wat kouder is of het zelfs regent kan het heerlijk zijn in deze extra kamer. Maar kan hier nu ook energie mee worden bespaard?

Lees meer

Wat is Bangkirai Yellow Balau?

Eén van de meest populaire houtsoorten wanneer we het hebben over Hardhout is de houtsoort Bangkirai. Binnen de houtsoort Bangkirai zijn er echter weer verschillende soorten hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bangkirai Red Balau of Bangkirai Yellow Balau. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de laatstgenoemde. Wel zo fijn!

Lees meer

Waarom moet ik een daktrim plaatsen op mijn plat dak overkapping?

Een daktrim plaatsen over een plat dak overkapping is niet alleen mooi voor de afwerking. Het zorgt er ook voor dat uw dak langer meegaat. Lees hier waarom een daktrim noodzakelijk is voor een plat dak overkapping.

Lees meer

Schutting op erfgrens of op eigen grond?

Wilt u een schutting plaatsen of laten plaatsen? Dan is het van belang of u deze op uw eigen grond zet of op de erfgrens. 

Lees meer

Welke houtdikte tuinhuis?

Sommige diktes bieden goede isolatie, andere zijn meer geschikt voor een simpel schuurtje. In dit artikel bespreken we de verschillende beschikbare wanddiktes en gaan we in op de eigenschappen en soorten tuinhuisjes.

Lees meer

Hoe hoog mag een overkapping zijn in Nederland?

Hoe hoog mag uw overkapping zijn? En heeft u een vergunning nodig? In dit artikel bespreken we de antwoorden op deze vragen, zodat u zorgeloos kunt gaan genieten van uw eigen overkapping.

Lees meer

Top 10 best verkochte blokhutten en tuinhuisjes

Inspiratie op doen voor uw blokhut of tuinhuis? Dan is het vaak handig om uit te gaan van wat andere mensen al kochten. Dit is immers een betrouwbare graadmeter. De blokhutten en tuinhuisjes in dit overzicht kochten andere mensen het meest. Wel zo makkelijk!

Lees meer