Glazen schuifwand

Op zoek naar hoogwaardige maar betaalbare glazen schuifwanden? Bij Tuinhout Discount ben je aan het juiste adres. Een glazen schuifwand biedt niet alleen bescherming, maar is ook een stijlvolle toevoeging voor verschillende situaties in je woning.

1-15 van 36
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-15 van 36
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

De voordelen van glazen schuifwanden

Een glazen schuifwand in huis biedt verschillende voordelen.

  • Naadloze overgang tussen binnen en buiten. Glazen schuifwanden creëren een prachtige overgang tussen je binnen- en buitenruimte. Je kunt genieten van een panoramisch uitzicht terwijl je toch beschermd bent tegen weer en wind.
  • Optimale flexibiliteit. Met glazen schuifwanden kun je je buitenruimte aanpassen aan de omstandigheden. Schuif ze dicht op koude dagen voor extra isolatie en open ze op zonnige dagen om de frisse lucht binnen te laten.
  • Energiebesparing. Geïsoleerde glazen schuifwanden helpen bij het behoud van de binnentemperatuur, waardoor je stookkosten kunt verminderen.
  • Ruimtebesparing. In tegenstelling tot traditionele deuren nemen schuifwanden geen ruimte in beslag wanneer ze geopend zijn. Dit is erg handig wanneer er sprake is van een kleinere buitenruimte.

Veelzijdige toepassingen voor glazen schuifwanden

Waar bij veel soorten producten het aantal toepassingen beperkt is, bent u met de glazen schuifwanden van Tuinhout Discount helemaal vrij. De glazen schuifwanden van Tuinhout Discount hebben zo veel variatie in maten dat het werkbaar is voor vrijwel elke situatie en buitenverblijf. Een glazen schuifwand kan gebruikt worden voor kapschuren, overkappingen met plat dak, zadeldak overkappingen en veranda’s. U kunt de glazen wanden uiteraard ook plaatsen in de bestaande situatie in uw tuin.

Waar moet ik opletten bij het bestellen van een glazen schuifwand?

Bij Tuinhout Discount begrijpen we dat het bestellen van een glazen schuifwand geen dagelijkse bezigheid is. Daarom willen we u graag op weg helpen met enkele essentiële overwegingen die je in gedachten moet houden bij het bestellen.

  • Bepaal de gewenste breedte: De breedte van je glazen schuifwand is een cruciale factor bij het maken van je keuze. Zorg ervoor dat je de totale afstand die de glaswand moet overbruggen duidelijk in kaart brengt. Filter dan op basis van deze afmetingen tussen onze beschikbare producten.
  • Bepaal de gewenste hoogte: Naast de breedte is de hoogte van groot belang. Een fout in deze meting kan resulteren in een glaswand die niet past. Te kort besteld? Dan loop je het risico dat de wand uitvalt. Te hoog besteld? Dan past de wand niet binnen je railsysteem.
  • Bepaal het aantal gewenste sporen (aantal glaspanelen): Het aantal sporen staat meestal gelijk aan het aantal glazen panelen dat je in je wandmodule wilt verwerken. Meestal gebruikt elk glaspaneel één spoor, ook wel rails genoemd. Denk dus vooraf na over hoeveel panelen voor jou wenselijk zijn en ontdek vervolgens de mogelijkheden binnen de door jou gewenste breedte.
  • Bepaal de gewenste kleuren: Bij Tuinhoutdiscount.nl bieden we glaswanden en bijbehorende accessoires aan in verschillende kleuren volgens het RAL-systeem. Bedenk goed welke uitstraling je wilt creëren en welke kleuren je voorkeur hebben om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Kies voor een glazen schuifwand van Tuinhout Discount

Ontdek de mogelijkheden van betaalbare glazen schuifwanden bij Tuinhout Discount. Creëer een functionele en mooie buitenruimte en bespaar op stookkosten. Met verschillende mogelijkheden bent u vrij om uw ideale glazen schuifwand samen te stellen. Wilt u graag eerst een stukje persoonlijk advies of een gesprek met een van onze specialisten? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wilt u de glazen schuifwanden eerst in het echt zien? Kom dan eens langs in onze compleet overdekte showroomvan ruim 100m2 midden in de Randstad.

0 Veelgestelde vragen over Glazen Schuifwanden

In principe is het zo dat voor elk glazen paneel dat er in een wand wordt verwerkt er een spoor aanwezig moet zijn in de rails. Het aantal sporen is dus enorm van belang. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij railsets beschikbaar met het volgende aantal sporen;

De railsets zijn standaard pakketten, waarin boven- en onderrail van gelijke lengte samen verpakt zijn. Om de kwaliteit en functionaliteit van de schuifdeuren te waarborgen, is het niet mogelijk deze onderdelen uit een railset los te verkrijgen.

Jazeker, in de onderrails zit een schuine onderkant. Door deze schuine onderkant loopt het water naar één zijde van de rail. Aan de lange kant van de rails zit vervolgens een gaatje waardoor het water kan ontsnappen. Zorg er wel voor dat dit gaatje altijd vrij is zodat het water goed wegkan. Veel mensen willen de rails laten verzinken in de grond, vaak is dan de afvoer een uitdaging.

Nee, de muuraansluiting wordt altijd op een standaard lengte geleverd bij de glazen schuifwand. Op dit moment is deze vaste lengte 2650mm. U kunt vervolgens zelf eenvoudig de juiste lengte toepassen op de muuraansluiting.

In principe kunnen de glazen schuifdeuren, wanneer hier geen meenemers op zijn gemonteerd, alle kanten op. Zowel naar links en/of naar rechts en ook de volgorde van de panelen maakt in dit geval niet uit. Heeft u wel meenemers op uw wanden? Dan is het zaak goed te letten op de richting van de meenemers. Hier zit u dan namelijk wel aan vast.

Nee, de tochtstrip wordt altijd op een standaard lengte geleverd bij de glazen schuifwand. Op dit moment is deze vaste lengte 2650mm. U kunt vervolgens zelf eenvoudig de juiste lengte toepassen op de tochstrip.

Er is uiteraard een goede en vooral enorm stevige ondergrond nodig voor de glazen schuifwand. Is dit niet het geval? Dan kan de railset gaan verzakken en kunnen uiteindelijk de glazen schuifdeuren uit hun rails vallen. Uiteraard is dit helemaal niet de bedoeling en daarom is het noodzakelijk om te zorgen voor een stevige ondergrond. Vaak plaatst men een schuifwand op bijvoorbeeld een betonnen fundering (wanneer deze aanwezig is), op een houten vlonder of op de speciaal hiervoor beschikbare funderingskokers. Let er wel op dat u bij het plaatsen van deze funderingskoker eerst een aantal stoeptegels onder de koker verwerkt zodat de druk goed wordt verspreid.

Net zoals bij de schroeven is het ook bij eindplaatjes afhankelijk van uw specifieke situatie of er eindplaatjes nodig zijn of niet. Plaatst u de railset, en dus complete glazen schuifwanden, precies tussen twee bestaande muren of bijvoorbeeld staanders van de overkapping en is de kopse kant afgesloten? Dan is het niet noodzakelijk om eindplaatjes voor een railset mee te bestellen. Is er echter geen goede afsluiting aan het uiteinde van de rail? Dan is het noodzakelijk om eindplaatjes op de railset te bevestigen. Doet u dit niet? Dan is er kans dat de glazen schuifwanden uit de railset lopen met alle gevolgen van dien.

Wij begrijpen deze vraag omdat het opzich logisch lijkt dat dit standaard wordt meegeleverd. Echter is dit in werkelijkheid niet het geval. Omdat er zoveel verschillende situaties voor montage mogelijk zijn en ondergronden waarop de rail zou kunnen worden bevestigd worden er geen schroeven/bevestigingsmaterialen meegeleverd. Deze zou u dus zelf nog los moeten aanschaffen.

De glazen schuifdeuren zelf hebben een dikte van 10mm en hier zijn dan ook alle benodigdheden en accessoires op afgestemd. Voor een mooie afwerking maakt de fabriek een mooi gepolijste rand aan de deuren. De glasplaten zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. 

De railsets worden bij ons in verschillende maten beschikbaar gesteld. Past dit niet in de door u gewenste situatie? Dan kunt u dit zelf eenvoudig op maat zagen. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om dit door ons te laten verzorgen.

Dit is zeker mogelijk. Wij beschikken over een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. In deze showroom hebben wij meerdere overkappingen en kapschuren staan. Om geïnteresseerden in onze glazen schuifwanden de mogelijkheid te bieden om de producten eerst in het echt te bekijken hebben wij in deze overkappingen verschillende glazen schuifwanden verwerkt. Kom dus gerust bij ons langs, bekijk de producten in het echt en laat u adviseren door één van onze specialisten.

Ja en nee. Bij Tuinhoutdiscount.nl verzorgen wij de montage van de glazen schuifwanden in geen geval zelf. In de Randstad kunnen wij echter wel laten monteren door de THD montagepartners. Deze partners zijn stuks voor stuk vakmensen waarvan wij weten dat ze top kwaliteit leveren. Woont u dus in de Randstad en wenst u een glazen wand te laten monteren? Dan kunnen wij dit voor u regelen. Woont u buiten de Randstad? Dan is dit op dit moment helaas niet mogelijk.

De gekleurde onderdelen van een glazen schuifwand van Tuinhoutdiscount.nl worden stuk voor stuk gepoedercoat in tegenstelling tot de wanden bij sommige andere aanbieders op de markt. Door poedercoating toe te passen in plaats van verf of gespoten verf leveren wij een nóg hogere kwaliteit en daar profiteert u van.

Uiteraard is het compleet afhankelijk van uw keuze en samenstelling hoe en of onderdelen in kleur worden geleverd. Bij vrijwel elke samenstelling worden zowel de muuraansluitingen, bovenrails en deursets in de specifieke kleur geleverd en worden onderrails geleverd in een geanodiseerde kleur. Besteld u echter de matzwarte uitvoering van de wanden? Dan wordt ook de onderrails in deze kleur meegeleverd. Naast deze standaard onderdelen die in kleur worden geleverd is het bij sommige kleuren ook mogelijk om elementen als deurgrepen in dezelfde kleur te laten coaten.

Wij begrijpen dat u graag een kleur ziet voor de glazen wanden en de details. Om deze reden zijn er meerdere kleuren beschikbaar gekomen. Op dit moment kunnen wij uw toekomstige glazen schuifwand voor u produceren in de kleur crème wit (RAL9001), antraciet structuur (RAL7016M), verkeerswit (RAL9016) of matzwart (RAL9005 mat).

Omdat een glazen schuifwand altijd aan een bepaalde breedte dient te voldoen is het mogelijk om de railsets in te korten met een zaag. Echter dienen de deuren van de glazen wand ook goed uit te komen in het door u op te vullen gat. Om deze reden is er bij Tuinhoutdiscount.nl een glazen paneel beschikbaar in de breedte 980mm en 820mm. Zo kunt u de breedte van de deuren afstemmen op de ruimte die u wenst op te vullen. Overigens zijn deze breedtematen weer te combineren met tientallen hoogtematen.