Glazen schuifwand

Glazen schuifwand voor uw overkapping, buitenverblijf of veranda? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl aan het juiste adres. Met glazen schuifwanden die u online eenvoudig zelf samenstelt besteld u bij ons met alle gemak een goedkope glazenschuifwand die perfect past in uw bestaande of nog te creeeren situatie. Wilt u graag eerst een stukje persoonlijk advies of een gesprek met één van onze specialisten? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wilt u de glazen schuifwanden graag eerst eens in het echt zien alvorens u overgaat tot koop? Kom dan eens langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!

1-15 van 46
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 46
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Goedkope glazen schuifwand? Die koopt u natuurlijk bij Tuinhoutdiscount.nl!

Bent u op zoek naar een glazen schuifwand van de hoogst mogelijke kwaliteit tegen de scherpste prijs? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Door de producten zo dicht mogelijk bij de bron in te kopen, namelijk bij de producent, kan Tuinhoutdiscount.nl u de glazen schuifwand aanbieden tegen de laagste prijs van Nederland. Vergelijk ons gerust met andere aanbieders en u zult zien dat u bij ons het voordeligst uit bent. Heeft u vragen over onze glazen schuifwanden, komt u ze graag eerst eens in het echt bekijken of gaat u graag eerst eens het gesprek aan met één van onze specialisten? Kom dan gerust eens langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of neem contact op met één van onze specialisten. 

Wat kost een glazen schuifwand?

De kosten van een glazen schuifwand zijn opgebouwd door verschillende elementen. Uiteraard zijn de afmetingen, in dit geval hoogte en breedte, leidend. Naast de hoogte en de breedte die de schuifwand moet gaan krijgen zijn ook het aantal panelen van belang. Het aantal panelen loopt in de meeste gevallen parallel aan het aantal sporen dat u nodig heeft voor de wand. Hiermee heeft u de basis van een glazen schuifwand samengesteld. Enkel de gewenste accessoires en kleuren kunnen dan nog iets aan de prijs veranderen.

Glaswanden worden GRATIS aan huis geleverd!

Bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat glazen wanden gevoelig zijn en dat er niemand zit te wachten op schade. Om deze reden laten wij de producent direct bij u thuis leveren. Het allermooiste hiervan? De glazen wanden worden helemaal gratis bij u aan huis geleverd. Wat het nog mooier maakt? De levertijd bedraagt uiterlijk drie weken en het levermoment wordt netjes met u afgestemd.

Voor elke situatie een glazen wand

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij niet enkel gespecialiseerd in een glazen schuifwand voor de veranda. Er zijn namelijk nog vele andere bestemmingen waar onze glazen schuifdeuren voor gebruikt kunnen worden. Zie bijvoorbeeld ook;

Waar moet ik op letten bij het bestellen van een glazen schuifwand bij Tuinhoutdiscount.nl?

Uiteraard besteld niet iedereen elke dag een glazen schuifwand en omdat wij dit, bij Tuinhoutdiscount.nl, begrijpen zetten wij graag enkele punten voor u op een rijtje waar wij u van adviseren goed rekening mee te houden bij het bestellen van uw glazen wanden. 

  • Bepaal de gewenste breedte - De breedte van de glazen schuifwand is altijd leidend bij het maken van keuzes bij het bestellen. Zorgt dat u duidelijk in kaart brengt welke afstand de glaswand in totaal moet gaan overbruggen en filter aan de hand van deze maten tussen onze producten.
  • Bepaal de gewenste hoogte - De hoogte is, naast de breedte, ook enorm belangrijk. Zit hier een fout in? Dan is de kans groot dat u de bestelde glaswand niet kunt plaatsen. Besteld u te kort? Dan bestaat de kans dat de glaswand er uit valt. Besteld u te hoog? Dan past de glaswand niet tussen uw railsysteem.
  • Bepaal het aantal gewenste sporen (aantal glaspanelen) - Het aantal sporen staat in de meeste gevallen parallel aan het aantal glazen panelen dat u wilt verwerken in uw wandmodule. Over het algemeen gebruikt elk glaspaneel één spoor, ook wel rails genoemd. Bedenk dus van te voren welke hoeveel panelen voor u wenselijk is en kijk vervolgens wat de mogelijkheden zijn bij de door u gewenste breedte.
  • Bepaal de gewenste kleuren - De glaswanden en de bijbehorende accessoires van Tuinhoutdiscount.nl zijn te bestellen in verschillende soorten (RAL) kleuren. Bedenkt van te voren dus goed welke look u wilt creëren en welke kleuren uw voorkeur krijgen. Zo voorkomt u teleurstelling achteraf.

Heeft u vragen over hoe u de glazen schuifwanden het beste kunt bestellen? Wilt u graag bijgestaan worden door één van onze specialisten bij het maken van uw keuze? Geen enkel probleem. Neem direct contact op met onze specialisten, wij helpen u graag!

Wat zijn de voordelen van een glazen schuifwand in mijn buitenverblijf?

Het hebben en/of plaatsen van glazen schuifwanden in uw buitenverblijf brengt meerdere voordelen met zich mee, maar welke voordelen zijn dit precies? Mocht dit nog niet helemaal voor u duidelijk zijn zetten wij ze graag nog even voor u op een rijtje. Een glazen schuifwand in uw overkapping heeft namelijk de volgende punten als voordelen.

Lagere stookkosten door glazen schuifwanden? Dat kan!

Een verhaal dat u wellicht al vaker voorbij heeft horen komen, maar wat in dit geval toch écht geen fabeltje is. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dit is het toch echt niet. Met het plaatsen van glazen schuifwanden in uw veranda (of serre) kunt u de stookkosten van uw woningen verlagen. U investeert dus niet alleen in de glazen wanden, maar in het geheel van uw woning. Door de isolerende werken die de glazen schuifwanden hebben, mits ze gesloten zijn, blijft de warme lucht langer in huis hangen en is het minder snel nodig om te stoken en de woning op een gewenste temperatuur te brengen. Daarnaast werkt de veranda met glaswanden ook als een soort sluis tussen binnen en buiten. Ideaal toch?

Te plaatsen in vrijwel elk soort buitenverblijf

Waar bij veel soorten producten het aantal toepassingen beperkt is bent u met de glazen schuifwanden van Tuinhoutdiscount.nl helemaal vrij. Waar de steel look wanden bijvoorbeeld vaste maten hebben, hebben de glazen schuifwanden van Tuinhoutdiscount.nl namelijk zoveel variatie in de maten dat het werkbaar is voor vrijwel elke situatie. Maar in welke soorten buitenverblijven van Tuinhoutdiscount.nl kunnen deze schuifwanden dan precies worden geplaatst? 

Uiteraard kunt u de glazen wanden ook plaatsen in de bestaande situatie bij u in de tuin.

Uit welke onderdelen bestaat een glazen schuifwand?

Zoals u wellicht al heeft gezien is een glazen schuifwand niet één simpel product. Het is een hele groep producten die samen één vormen. Omdat de wanden uit zoveel onderdelen bestaan geeft dit relatief veel vrijheid in de samenstelling, maar wordt het soms ook wat onoverzichtelijk welk onderdeel nu precies waarvoor dient. Om u hier beter bij te helpen hebben wij hier alvast een zo duidelijk mogelijk overzicht van de verschillende onderdelen opgesomd.

Glazen panelen

Uiteraard is er voor een glazen schuifwand wel glas nodig en dus zijn er ook verschillende glazen panelen die ieder aan een eigen eisenpakket kunnen voldoen. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij op dit moment twee breedtematen mogelijk, namelijk 820mm breed en 980mm breed. Door deze twee verschillende maten is het vaak mogelijk om ook op 'de niet standaard situaties' in te kunnen spelen.

Naast de breedte is er natuurlijk ook een grote variatie in hoogte. De hoogte is een cruciale maat voor de glazen panelen die u dient te bestellen. Om u hierbij te helpen hebben wij op iedere productpagina in de informatie onderaan de pagina een tabel waarin duidelijk wordt aangegeven welke glasmaat bij welke dagmaat hoort. Controleer dit dus goed!

Naast de hoogte en breedte van de glazen schuifdeuren is het uiteraard ook van belang om te letten op de dikte van het glas en dus of de wanden van hoge kwaliteit zijn of niet. Er zijn een aantal partijen op de markt die het zwakkere, en vooral minder veilige, 8 mm glas aanbieden. Bij Tuinhoutdiscount.nl leveren wij graag hoge kwaliteit en daarom bieden wij bij Tuinhoutdiscount.nl enkel gehard glas van 10 mm aan. Dit 10 mm glas is gehard veiligheidsglas en zal, wanneer deze al kapot gaan, op een veilige manier kapot springen in niet scherpe stukjes. Daarnaast is glas van 10 mm een stuk sterker dan dat van 8 mm.

Deursets, de randen op de deur

De deurset is het onderdeel dat zorgt dat de glazen panelen (hierboven benoemd) kunnen bewegen. De deurset is het onderdeel dat aan het uiteinde van de panelen wordt gemonteerd en dat o.a. kogellagers bevat die het 'schuiven' van de deurelementen mogelijk maken. De deursets zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

Railsets, schuiven maar

Heeft u glazen panelen gekozen en hier een passende deurset bij gevonden? Dan is het zaak om de railset, ook wel railsysteem genoemd, te gaan kiezen. Het is in veel gevallen wenselijk dat de railset, die bestaat uit een onder- en bovenrail, evenveel rails bevat als dat u glazen panelen heeft. Overigens hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Het railsysteem is beschikbaar in verschillende kleuren en in verschillende aantal rails. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij bijvoorbeeld 4 rail (4 panelen), 3 rail (3 panelen), 5 rail (5 panelen) en 6 rail (6 panelen).

Let goed op bij

Funderingskokers, de basis

Geen verplicht onderdeel, maar wel een onderdeel dat een enorm belangrijk element aanstipt. Heeft u namelijk geen stabiele fundering voor de glazen schuifwand? Dan gaat het in de meeste gevallen mis. De wand zal verzakken in de grond en de glazen panelen vallen uit hun railsets met alle gevolgen van dien. Zorg dus dat u een goede funderingskoker bijbesteld en hier een x-aantal stoeptegels onderlegd om de druk de verspreiden. Liever een andere manier? Het is ook mogelijk om de betonnen vloer of een houten vlonder als fundering te gebruiken. De funderingskokers zijn beschikbaar in verschillende maten.

Geen tocht meer met een muuraansluiting

De muuraansluiting, ook weleens zijgeleiding genoemd, is het onderdeel dat de zijkanten van de glazen wand afdicht. Door de muuraansluiting op de palen van uw overkapping of aan de muren te bevestigen schuiven de eerder genoemde glazen panelen netjes in de bak. De muuraansluitingen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. 

Tochtstrips tussen de glazen schuifdeuren

Om nog de mogelijke tocht nog meer tegen te gaan zijn er tochtstrips beschikbaar. Hierbij maken wij een onderscheid tussen glas op glas en glas op muur. De glas op glas tochtstrips dienen als afdichtende borstel tussen glazen schuifdeuren. De glas op muur tochtstrips dienen als eventueel alternatief voor de eerder genoemde muuraansluiting. De tochtstrips zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

Deurgrepen op de glazen schuifwand

Geen verplicht onderdeel, maar vooral een smaakdingetje. Glazen schuifwanden kunnen worden bediend zonder handvatten/deurgrepen. Bij Tuinhoutdiscount.nl leveren wij, wanneer u voor de optie deurgrepen kiest, standaard twee deurgrepen zodat u voor elke kant een deurgreep heeft.

Lakstift

Eventueel kunt u bij Tuinhoutdiscount.nl een lakstift bijbestellen bij uw glazen schuifwand. Waarom? Omdat het mogelijk is dat tijdens de montage of in gebruik van de wand er ergens een krasje ontstaat. Met deze lakstift kunt u dit krasje of deze beschadiging eenvoudig aanstippen met een lak in dezelfde kleur als uw onderdelen.

0 Veelgestelde vragen over Glazen Schuifwanden

De glazen schuifdeuren zelf hebben een dikte van 10mm en hier zijn dan ook alle benodigdheden en accessoires op afgestemd. Voor een mooie afwerking maakt de fabriek een mooi gepolijste rand aan de deuren. De glasplaten zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. 

Omdat een glazen schuifwand altijd aan een bepaalde breedte dient te voldoen is het mogelijk om de railsets in te korten met een zaag. Echter dienen de deuren van de glazen wand ook goed uit te komen in het door u op te vullen gat. Om deze reden is er bij Tuinhoutdiscount.nl een glazen paneel beschikbaar in de breedte 980mm en 820mm. Zo kunt u de breedte van de deuren afstemmen op de ruimte die u wenst op te vullen. Overigens zijn deze breedtematen weer te combineren met tientallen hoogtematen.

Wij begrijpen dat u graag een kleur ziet voor de glazen wanden en de details. Om deze reden zijn er meerdere kleuren beschikbaar gekomen. Op dit moment kunnen wij uw toekomstige glazen schuifwand voor u produceren in de kleur crème wit (RAL9001), antraciet structuur (RAL7016M), verkeerswit (RAL9016) of matzwart (RAL9005 mat).

Uiteraard is het compleet afhankelijk van uw keuze en samenstelling hoe en of onderdelen in kleur worden geleverd. Bij vrijwel elke samenstelling worden zowel de muuraansluitingen, bovenrails en deursets in de specifieke kleur geleverd en worden onderrails geleverd in een geanodiseerde kleur. Besteld u echter de matzwarte uitvoering van de wanden? Dan wordt ook de onderrails in deze kleur meegeleverd. Naast deze standaard onderdelen die in kleur worden geleverd is het bij sommige kleuren ook mogelijk om elementen als deurgrepen in dezelfde kleur te laten coaten.

De gekleurde onderdelen van een glazen schuifwand van Tuinhoutdiscount.nl worden stuk voor stuk gepoedercoat in tegenstelling tot de wanden bij sommige andere aanbieders op de markt. Door poedercoating toe te passen in plaats van verf of gespoten verf leveren wij een nóg hogere kwaliteit en daar profiteert u van.

Ja en nee. Bij Tuinhoutdiscount.nl verzorgen wij de montage van de glazen schuifwanden in geen geval zelf. In de Randstad kunnen wij echter wel laten monteren door de THD montagepartners. Deze partners zijn stuks voor stuk vakmensen waarvan wij weten dat ze top kwaliteit leveren. Woont u dus in de Randstad en wenst u een glazen wand te laten monteren? Dan kunnen wij dit voor u regelen. Woont u buiten de Randstad? Dan is dit op dit moment helaas niet mogelijk.

Dit is zeker mogelijk. Wij beschikken over een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. In deze showroom hebben wij meerdere overkappingen en kapschuren staan. Om geïnteresseerden in onze glazen schuifwanden de mogelijkheid te bieden om de producten eerst in het echt te bekijken hebben wij in deze overkappingen verschillende glazen schuifwanden verwerkt. Kom dus gerust bij ons langs, bekijk de producten in het echt en laat u adviseren door één van onze specialisten.

De railsets worden bij ons in verschillende maten beschikbaar gesteld. Past dit niet in de door u gewenste situatie? Dan kunt u dit zelf eenvoudig op maat zagen. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om dit door ons te laten verzorgen.

In principe is het zo dat voor elk glazen paneel dat er in een wand wordt verwerkt er een spoor aanwezig moet zijn in de rails. Het aantal sporen is dus enorm van belang. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij railsets beschikbaar met het volgende aantal sporen;

Wij begrijpen deze vraag omdat het opzich logisch lijkt dat dit standaard wordt meegeleverd. Echter is dit in werkelijkheid niet het geval. Omdat er zoveel verschillende situaties voor montage mogelijk zijn en ondergronden waarop de rail zou kunnen worden bevestigd worden er geen schroeven/bevestigingsmaterialen meegeleverd. Deze zou u dus zelf nog los moeten aanschaffen.

Net zoals bij de schroeven is het ook bij eindplaatjes afhankelijk van uw specifieke situatie of er eindplaatjes nodig zijn of niet. Plaatst u de railset, en dus complete glazen schuifwanden, precies tussen twee bestaande muren of bijvoorbeeld staanders van de overkapping en is de kopse kant afgesloten? Dan is het niet noodzakelijk om eindplaatjes voor een railset mee te bestellen. Is er echter geen goede afsluiting aan het uiteinde van de rail? Dan is het noodzakelijk om eindplaatjes op de railset te bevestigen. Doet u dit niet? Dan is er kans dat de glazen schuifwanden uit de railset lopen met alle gevolgen van dien.

Er is uiteraard een goede en vooral enorm stevige ondergrond nodig voor de glazen schuifwand. Is dit niet het geval? Dan kan de railset gaan verzakken en kunnen uiteindelijk de glazen schuifdeuren uit hun rails vallen. Uiteraard is dit helemaal niet de bedoeling en daarom is het noodzakelijk om te zorgen voor een stevige ondergrond. Vaak plaatst men een schuifwand op bijvoorbeeld een betonnen fundering (wanneer deze aanwezig is), op een houten vlonder of op de speciaal hiervoor beschikbare funderingskokers. Let er wel op dat u bij het plaatsen van deze funderingskoker eerst een aantal stoeptegels onder de koker verwerkt zodat de druk goed wordt verspreid.

Nee, de tochtstrip wordt altijd op een standaard lengte geleverd bij de glazen schuifwand. Op dit moment is deze vaste lengte 2650mm. U kunt vervolgens zelf eenvoudig de juiste lengte toepassen op de tochstrip.

In principe kunnen de glazen schuifdeuren, wanneer hier geen meenemers op zijn gemonteerd, alle kanten op. Zowel naar links en/of naar rechts en ook de volgorde van de panelen maakt in dit geval niet uit. Heeft u wel meenemers op uw wanden? Dan is het zaak goed te letten op de richting van de meenemers. Hier zit u dan namelijk wel aan vast.

Nee, de muuraansluiting wordt altijd op een standaard lengte geleverd bij de glazen schuifwand. Op dit moment is deze vaste lengte 2650mm. U kunt vervolgens zelf eenvoudig de juiste lengte toepassen op de muuraansluiting.

Jazeker, in de onderrails zit een schuine onderkant. Door deze schuine onderkant loopt het water naar één zijde van de rail. Aan de lange kant van de rails zit vervolgens een gaatje waardoor het water kan ontsnappen. Zorg er wel voor dat dit gaatje altijd vrij is zodat het water goed wegkan. Veel mensen willen de rails laten verzinken in de grond, vaak is dan de afvoer een uitdaging.

De railsets zijn standaard pakketten, waarin boven- en onderrail van gelijke lengte samen verpakt zijn. Om de kwaliteit en functionaliteit van de schuifdeuren te waarborgen, is het niet mogelijk deze onderdelen uit een railset los te verkrijgen.