Geïmpregneerd Douglas Hout

Bent u op zoek naar geïmpregneerd Douglas hout? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment en specialisten die voor u klaar staan zijn wij dé specialist op het gebied van Douglas geïmpregneerd. Heeft u vragen omtrent ons assortiment of over het verwerken van dit soort tuinhout? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten of komt langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!

4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is geïmpregneerd hout?

Geïmpregneerd hout is hout dat is doordrongen met een andere stof, om zo schimmels, insecten en verschillende weersinvloeden tegen te gaan. Hierdoor gaat hout langer mee en hoeft het minder onderhouden te worden. 

Voordelen van Douglas geïmpregneerd?

Geïmpregneerd Douglas hout is een duurzame houtsoort om te gebruiken in uw tuin. Net zoals elke andere houtsoort heeft ook de geïmpregneerde versie van Douglas zo haar voordelen. Om hier wat inzicht in te geven hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl de voordelen op een rijtje gezet;

  • - Douglas hout laat zich gemakkelijk bewerken. Wilt u dus zelf iets gaan bouwen? Dan is dit een relatief makkelijke houtsoort om mee te werken.

  • - Douglas hout is op dit moment één van de meest gebruikte houtsoorten in de tuinhout branche. Onbehandeld Douglas hout is, in tegenstelling tot wat sommige partijen zeggen, niet altijd even duurzaam. Daarom is het een voordeel om dit hout in een geïmpregneerd variant aan te schaffen.

  • - Douglas hout laat zich tevens gemakkelijk behandelen. Waar Hardhout in veel gevallen een 'speciale' behandeling nodig heeft, is dit bij Douglas niet veel anders dan bij de meeste houtsoorten.

Ook specialist in onbehandeld Douglas hout

Tuinhoutdiscount.nl is naast geïmpregneerd Douglas hout ook gespecialiseerd in onbehandeld Douglas hout. Met een groot assortiment en een grote voorraad in o.a. Ter Aar zijn wij één van de grote schakels in ons land als het gaat om Douglas hout. Douglas plankenDouglas balken, of zelfs Douglas palen in een geschaafde of ruwe uitvoering, is niets ons te gek. Kijk gerust ook eens bij ons assortiment onbehandeld Douglas hout!

Hoe lang gaat geïmpregneerd Douglas hout mee?

Uiteraard is de verwachte levensduur van tuinhout altijd afhankelijk van de situatie waar het hout in terechtkomt. Plaatst u het hout in of tegen de grond? Dan gaat het tuinhout significant minder mee dan wanneer u dit netjes van de grond af monteert. Over het algemeen heeft geïmpregneerd Douglas een verwachte levensduur van 10 tot 15 jaar. Zoals elke houtsoort is ook onbehandeld Douglas een houtsoort die naarmate de tijd verstrijkt gaat tonen dat het al aardig op leeftijd is. Douglas hout vergrijsd in sommige gevallen misschien zelfs wel wat sneller dan andere houtsoorten dat doen. Dit is bij geïmpregneerd Douglas helaas niet anders. Het hout is beschermd ter verduurzaming, maar is niet beschermd tegen vergrijzing door bijvoorbeeld UV stralen.

Douglas geïmpregneerd in meerdere kleuren en varianten

Uiteraard is Douglas geïmpregneerd niet alleen beschikbaar in een groen geïmpregneerde variant. In veel gevallen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om het in een zwart geïmpregneerde Douglas hout variant aan te schaffen. Daarnaast zijn er ook producten waarbij het hout eerst kleurloos is geïmpregneerd en vervolgens rondom is gespoten.

Advies op maat van onze specialisten

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij gespecialiseerd in tuinhout. Als specialisten staan wij dan ook graag voor u klaar om u te helpen bij uw projecten. Heeft u vragen over onze producten of wilt u graag advies hoe u het project dat u voor ogen heeft het beste aan kunt vliegen? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder!

Geïmpregneerd Douglas hout in het echt zien

Wat ons bij Tuinhoutdiscount.nl anders maakt dan onze concurrenten? Nou, naast dat wij het gros van de producten voor een scherpere prijs aanbieden, beschikken wij ook over een unieke, compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. Wilt u een product dus graag eerst eens in het echt bekijken alvorens u overgaat tot koop? Geen probleem. Kom gerust eens langs in onze showroom!