Ayous

Ayous

Gaat u voor Ayous hout bij u thuis? Dit hout kopen doet u heel gemakkelijk bij Tuinhout Discount. Bij deze online houthandel profiteert u van een aanbod aan Ayous hout dat varieert in allerlei dikte- en breedte maten. Daarnaast is dit type hout altijd geschaafd. Bent u er nog niet over uit welke afmeting u nodig heeft of wilt u het aanbod van dichtbij bekijken? Kom dan gerust langs de showroom of neem contact met ons op.
 

4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De duurzame houtsoort Ayous

Bent u al bekend met Ayous hout? Ayous is een snel groeiende tropische loofhoutsoort die afkomstig is uit West-Afrika. Dit tuinhout kan tot wel 25 jaar mee gaan. Dit komt doordat het extra wordt verduurzaamd door middel van stoomdruk. Verder vergrijst dit materiaal op een mooie egale manier, wat het een aantrekkelijke houtsoort maakt om te gebruiken. Dit type hout wordt voornamelijk gebruikt als gevelbekleding maar ook als luxe tuinafscheiding of houten veranda. Het tuinhout komt extra tot zijn recht wanneer u kleine ruimtes laat tussen het hout.

De voordelen van Ayous

Ayous is een houtsoort die qua uitstraling in de buurt komt van een tropische hardhoutsoort. Een groot voordeel van dit type hout is dat het goedkoper is dan bepaalde tropische hardhoutsoorten. Daarnaast is Ayous volledig en tot in de kern behandeld, waardoor dit tuinhout eenvoudig te bewerken is. Verder zijn er een aantal andere voordelen te noemen over dit materiaal.

  • Ayous hout heeft een goede dimensiestabiliteit. Dit houdt in dat de vorm en de afmeting van dit type tuinhout nagenoeg hetzelfde blijft bij veranderingen in vochtigheid en temperatuur. Hierdoor zal het hout minder snel kromtrekken, barsten of vervormen.
  • De duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van Ayous hout. Deze houtsoort heeft gemiddeld een levensduur van 20 tot 25 jaar. Dit komt doordat het materiaal een thermo behandeling krijgt, waarbij het wordt verwarmd tot meer dan 200 graden Celcius.
  • Omdat Ayous alleen wordt gestoomd en niet chemisch wordt behandeld, is het een zeer milieuvriendelijk product.
  • Doordat Ayous hout licht van gewicht is en nagenoeg geen noesten bevat, is deze houtsoort ideaal om toe te passen op uw gevelbekleding, overkapping of schutting.

Ayous en haar dimensiestabiliteit

Wanneer u op zoek bent naar Ayous hout kunt u hiervoor naar Tuinhout Discount gaan. Hierin vindt u een breed assortiment aan deze houtsoort in verschillende maten en afmetingen.

Ayous planken

Wilt u Ayous planken gaan aanschaffen? De reden waarom u deze planken het beste kunt gebruiken, is dat dit materiaal op hetzelfde niveau zit qua stevigheid met sommige tropische planken van hardhout. Dit is belangrijk wanneer u bijvoorbeeld een wand wilt creëren voor uw houten schutting. Daarnaast is Ayous hout relatief goedkoop in vergelijking met sommige hardhoutsoorten.

Gevelbekleding van Ayous hout

Voor het monteren van bekleding voor uw gevel is het gebruik van Ayous hout een aanrader. Ayous gevelbekleding is namelijk gemakkelijk te bewerken. Verder gaat uw gevel lang mee bij het gebruik van dit type tuinhout, vanwege de dimensiestabiliteit. Bovendien vergrijst het hout na een bepaalde periode. Hiermee wordt er extra warmte en karakter toegevoegd aan uw gebouw.

Ayous triple profiel planken

Naast normale planken heeft u ook Ayous triple profiel planken nodig voor het maken van een gevel. U creëert met deze profielplanken een strakke en stijlvolle gevel. Dit komt doordat de naden en groeven naadloos in elkaar passen. Daarnaast werken deze planken niet, waardoor deze niet zullen krimpen of groeien wanneer de weersomstandigheden of vochtigheid van de omgeving veranderen.

Meer weten over Ayous bij Tuinhout Discount?

Bent u op zoek naar Ayous hout? Dan bent u bij Tuinhout Discount helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment en de scherpste prijs voor elk product is het dé specialist op het gebied van deze milieuvriendelijke houtsoort. Wanneer u behoefte heeft aan extra hulp voor het monteren, dan kunt u gebruik maken van de THD Montageservice. Er wordt voor u speciaal gezocht naar een geschikte partij die bij u uw bestelling vakkundig en snel in elkaar monteert. Heeft u vragen over Ayous hout of krijgt u graag eerst advies voordat u overgaat tot een eventuele koop? Neem dan eenvoudig contact op. Binnen deze sterke klantenservice zal u verder geholpen worden.