Tuinafscheiding

Tuinafscheiding kopen? Dat kan heel gemakkelijk bij Tuinhoutdiscount.nl. Hier vindt u een breed aanbod aan houten schuttingen in allerlei soorten en maten. Kortom, er is genoeg om uit te kiezen om uw tuin op te fleuren. Weet u niet hoe groot uw afscheiding moet zijn of wilt u de schuttingen van dichtbij bekijken. Kom dan op bezoek in de showroom of neem contact op.

Categorieën
1-15 van 817
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 817
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is belangrijk voor een tuinafscheiding?

Bent u op zoek naar een geschikte afscheiding voor in uw tuin? Dan is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Zo moet u goed nadenken welke houtsoort u wilt gebruiken voor uw tuinafscheiding. Er wordt aangeraden om te gaan voor grenen,vurenhout, douglas hout, hardhout, omdat deze houtsoorten goed tegen het buitenweer kunnen. U moet ook rekening houden dat het hout zo weinig mogelijk met vocht in contact komt. Om dit te beperken wordt geadviseerd om betonpalen te installeren in uw tuinschutting. Tot slot, zijn er tuinafscheidingen in allerlei soorten en uitvoeringen. U komt bij Tuinhout Discount in ieder geval niks te kort.

Hoge kwaliteit Tuinschermen

Een tuinscherm is vooral geschikt wanneer u privacy in uw tuin wilt hebben, omdat deze het zicht van buitenaf volledig afsluit. Bij het maken van dit type tuinafscheiding is het belangrijk dat u vooraf weet of u verticale of horizontale planken wilt hebben. Verder is het handig om te weten hoeveel planken u nodig heeft en welke houtsoort u wilt gebruiken. Daarnaast wordt zeker aangeraden om uw buren op de hoogte te stellen dat u een afscheiding wilt plaatsen om ruzies te voorkomen.

Hek voor in uw tuin

U kunt ook kiezen voor een houten tuinhekje als tuinafscheiding. Net als bij een tuindeur speelt de duurzaamheid van het hout waar het hek van is gemaakt een rol. Verder is het uiterlijk hiervan belangrijk, omdat u regelmatig hier tegenaan kijkt. Het is dan wel handig dat het hek past bij de rest van uw tuin. Ook is het een groot voordeel als u vooraf de juiste afmetingen heeft voordat u het tuinhek plaatst.

Trellisscherm als tuinafscheiding

Als u liever een open zicht wilt hebben over uw tuin dan kunt u het beste kiezen voor trellisschermen. Dit is een variant van een tuinafscheiding, waarbij een deel van de schutting open is. Verder zijn deze schermen ook geschikt om uw klimplanten op te laten groeien wat zorgt voor een natuurlijk effect aan uw tuin. Net als bij de andere houten schuttingen speelt de duurzaamheid en de stijl van de schutting een belangrijke rol.

Gaaspanelen

Wilt u liever gaan voor een goedkope optie die eenvoudig te plaatsen is? Ga dan voor de gaaspanelen. Dit zijn tuinafscheidingen waarvan de schutting is gemaakt van metaaldraden die aan elkaar gelast zijn. Deze wordt met steunpalen in de grond verankerd. Verder hoeft u zich ook geen zorgen te maken dat het draad eventueel gaat roesten. De draden zijn namelijk gemaakt van verzinkt metaal wat roest tegengaat. Dit zorgt ervoor dat gaaspanelen als geheel stevig worden en lang mee zullen gaan.

Tuindeur voor uw schutting

Wilt u een houten tuindeur, zodat u een mooie poort heeft in uw tuinafscheiding? Bij de aanschaf van een tuindeur moet u een goed beeld hebben over hoe breed uw deur moet zijn. Daarnaast moet u rekening houden dat er diverse houtsoorten zijn die u kunt gebruiken voor uw deur en dat deze ook verschillen in duurzaamheid. Verder is het belangrijk om te weten welke ijzerwaren, hangwerk en sluitwerk er inbegrepen zijn bij de aanschaf van een tuindeur. Zo zit bijvoorbeeld een slot of duimheng er niet altijd standaard bij.

Tuinafscheidingen bij Tuinhout Discount

Weet u niet hoe u de tuinafscheiding in uw tuin moet plaatsen of besteedt u het monteren liever uit aan iemand anders? Profiteer dan van de THD Montageservice. Bij deze service wordt er voor u gekeken naar een geschikte partij die uw bestelling eenvoudig en met beleid in elkaar zet. Maak daarom gebruik van onze service. Mocht u meer informatie willen of vragen hebben? Dan kunt u contact met ons opnemen.