Hout kopen

Bent u van plan om tuinhout te kopen? Dan zit u precies goed bij online houthandel Tuinhout Discount. Hier kunt u terecht voor allerlei soorten hout van hoge kwaliteit in verschillende vormen en maten. Naast kwaliteit, zijn deze producten verkrijgbaar tegen de scherpste prijs. Kunt u niet het hout vinden waar u naar op zoek bent of wilt u graag het materiaal van dichtbij bekijken? Neem dan gerust contact op of bezoek de showroom.

Categorieën
1-15 van 208
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 208
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hout kopen bij de 1# houthandel van Nederland

Wanneer u hout koopt bij Tuinhout Discount, maakt u een goede keuze. U bent namelijk milieubewust bezig, wanneer u werkt met hout. Dit materiaal zorgt voor minder CO2-uitstoot dan bijvoorbeeld staal of beton. Naast dat het duurzaam is, is het ook een sterk product. Het zorgt bijvoorbeeld  voor een goede isolatie binnen uw buitenverblijf. Daarnaast heeft het een relatief lange levensduur, zeker voor het geld wat u ervoor kwijt bent. Tot slot geeft u met tuinhout een authentieke draai aan uw achtertuin.

Wat is er belangrijk bij het kopen van hout?

Bij het kopen van hout, is het noodzakelijk dat u over een aantal punten nadenkt voordat u een aankoop doet. Zo is het belangrijk dat u weet wat voor project u precies in uw achtertuin wilt gaan bouwen. Daarnaast speelt het soort hout wat u wilt gebruiken een belangrijke rol, omdat er verschillen zijn tussen de houttypes. Verder is de juiste kopmaat belangrijk, omdat het materiaal allemaal in elkaar moet passen. Ook is er verschil in bewerkt of onbewerkt hout. Wanneer u deze zaken op een rij heeft, kunt u op gepaste wijze aan de slag in uw tuin.

Het uitgebreide assortiment in houtsoorten

Bent u er nog niet over uit wat voor soort hout u wilt gaan kopen met als doel om uw tuin te verfraaien? Binnen Tuinhout Discount komt u in ieder geval niets te kort als het gaat om verschillende houttypes.

  • Douglas hout: Wanneer u op zoek bent naar tuinhout die naast duurzaam is ook een mooie warme kleur heeft, kies dan voor Douglas hout. Verder is dit materiaal ook eenvoudig te bewerken.
  • Red Class Wood: Vindt u het belangrijk dat uw bouwproject langer zijn kleur behoudt? Ga dan voor de houtsoort Red Class Wood. Dit type hout heeft net als de Douglas variant een warme rode kleur. Echter, deze houtsoort is behandeld, waardoor het wel 4 keer langer zijn kleur kan behouden dan Douglas.
  • Hardhout: Als u liever geen behandeld hout wilt hebben, maar wel wilt dat het hout lang meegaat, dan is hardhout de perfecte keuze. Ondanks dat deze houtsoort niet is behandeld, gaat dit houtmateriaal gemiddeld wel 25 jaar mee. Ook wanneer u het hout diep in de grond verwerkt, blijft het materiaal nog lang in goede staat.
  • Vurenhout: Wanneer u meer op zoek bent naar hout speciaal voor kleinere projecten, dan wordt aangeraden om vurenhout te kopen. In vergelijking met de andere houtsoorten is dit type hout veel goedkoper. Desondanks, is het sterk materiaal. Daarnaast is er makkelijk mee te werken, doordat het licht van gewicht is.
  • Geïmpregneerd hout: Wilt u dat het hout goed wordt beschermd tegen schimmels, insecten en bacteriën? Koop dan hout dat geïmpregneerd is. Op dit type tuinhout is een verduurzamingsmiddel aangebracht, waardoor u de levensduur van uw materiaal tot wel 15 jaar kan verlengen.
  • Accoya hout: Als u hout wilt kopen dat extreem lang meegaat, dan is hout van de houtsoort Accoya de beste optie. Doordat dit type hout continu een speciale warmtebehandeling heeft gekregen, kan dit hout tot wel 50 jaar meegaan. Sterker nog, op Accoya hout zit een garantie van 25 jaar wanneer u het hout in de grond heeft gezet, terwijl de garantie 50 jaar geldig is als u het hout boven de grond heeft gebruikt.

Waarom hout kopen bij Tuinhout Discount?

Gaat u hout kopen voor in uw achtertuin? Bij Tuinhout Discount geniet u van een uitgebreid assortiment met verschillende houtsoorten. Heeft u geen ervaring met het klussen met tuinhout of wilt u liever dit werk uitbesteden aan een vakman? Profiteer dan van de THD Montageservice. Binnen deze service wordt er speciaal voor u gezocht naar een geschikte partner die snel en vakkundig uw tuinhout project in elkaar zet. Als u meer informatie wilt over tuinhout, neem dan contact op.