Profielplanken

Profielplanken

Bent u op zoek naar hoogwaardige profielplanken tegen een scherpe prijs? Bij Tuinhoutdiscount.nl bent u aan het juiste adres. Als specialist in tuinhout bieden wij een uitgebreid assortiment profielplanken van topkwaliteit. Of u nu wandbekleding, dakbeschot of gevelbekleding nodig heeft, wij hebben de juiste profielplanken voor uw tuinproject. Met verschillende profielopties, zoals tand en groef, mes en groef, Zweeds-Rabat/Potdekselplanken, Vellingdelen, Dakbeschot en Channelsiding, kunt u de gewenste uitstraling en functionaliteit realiseren. Bezoek onze showroom van ruim 1100m2 in de Randstad voor een uitgebreide selectie of neem contact op met onze specialisten voor advies. Begin vandaag nog met het creëren van uw droomtuin met onze kwalitatieve profielplanken.

1-15 van 56
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 56
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over een groot assortiment profielplanken. Maar wat bedoelen wij nu eigenlijk met profielplanken en welke productgroepen vallen hieronder? Wij lichten dit graag toe op deze pagina en hopen u zo te kunnen helpen bij het maken van uw keuze.

Verschillende soorten profielplanken

Wanneer wij het bij Tuinhoutdiscount.nl hebben over profielplanken, doelen wij eigenlijk bijna altijd op houten planken met mes en groef of planken die op een andere manier met elkaar verbonden zijn. In deze categorie vind je diverse productgroepen van profielplanken:

Er zijn diverse soorten profielplanken met elk unieke eigenschappen en toepassingen, van wandbekleding tot dakbeschot en gevelbekleding. Deze profielplanken zijn vervaardigd uit verschillende houtsoorten, waaronder Grenen, Vuren en Douglas. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Grenen of vuren planken met mes en groef of profielplanken van duurzaam Douglas hout, zoals Zweeds-Rabat/Potdekselplanken, Vellingdelen, Dakbeschot en Channelsiding. Elke houtsoort heeft zijn eigen karakteristieken en uitstraling, zodat je de juiste keuze kunt maken die past bij jouw specifieke project.

Montage

Profielplanken bieden diverse voordelen. Ze zijn gemakkelijk te installeren dankzij voorgevormde profielen, geschikt voor zowel klussers als doe-het-zelvers. De mes en groefverbinding zorgt vaak voor een naadloze afwerking en een professionele uitstraling. Je kunt de uitstraling van je tuin aanpassen met verschillende stijlen en afwerkingen. Profielplanken zijn functioneel en geschikt voor schuttingen, gevelbekleding en vlonderterrassen. Ze combineren eenvoudige installatie, aanpasbare uitstraling en functionaliteit. Transformeer je buitenruimte met gemak en professionaliteit.

Bevestigingsmateriaal 

Om het beste uit je profielplanken te halen, raden we aan om de juiste bevestigingsmaterialen te gebruiken, zoals roestvrijstalen schroeven of speciale clips voor profielplanken. Volg ook de instructies van de fabrikant nauwkeurig bij het installeren en onderhouden van de profielplanken, om zo de levensduur te verlengen en een optimaal resultaat te behalen.

onderhoud

Om de profielplanken in optimale conditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Het benodigde onderhoud varieert afhankelijk van het materiaal en de afwerking van de profielplanken. Houten profielplanken moeten bijvoorbeeld periodiek behandeld worden met een beschermende beits of verf, zoals hk-lazuur. Deze behandeling biedt effectieve bescherming tegen vocht, UV-straling en insecten, waardoor de duurzaamheid van het hout behouden blijft. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je de levensduur van de profielplanken verlengen en hun mooie uitstraling en functionaliteit behouden.

Tuinhout koopt u bij dé specialist

Bent u van plan aan de slag te gaan met een project in de tuin? Dan is Tuinhoutdiscount.nl dé go-to-place voor het aanschaffen van uw tuinhout, waaronder balken. Tuinhoutdiscount.nl specialiseert en focust zich, in tegenstelling tot verschillende andere partijen op de markt, enkel op tuinhout. Tuinhout komt bij Tuinhoutdiscount.nl in de vorm van los constructiehout zoals balken, planken en palen, maar ook in de vorm van maatwerk overkappingen en schuttingen.

Eerst zien, voelen en ruiken

Eén van de sterke punten waar Tuinhoutdiscount.nl, ook weleens THD genoemd, in gelooft is dat men het tuinhout vaak graag eerst eens wil zien en ervaren alvorens men een keuze maakt. Vanuit deze gedachte is dan ook een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad ontstaan. In deze showroom zijn onder andere blokhutten, maar ook tuinschermen, overkappingen en houten balken te zien. Twijfelt u dus nog over hetgeen u dient aan te schaffen? Kom gerust eens langs in onze showroom en laat u informeren door één van onze specialisten. Uiteraard bent u ook volledig vrij om, bij vragen, contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Ook andere soorten tuinhout

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij niet alleen specialisten in houten profielplanken. Zo hebben wij ook balken, palen, vlonderplanken en gevelbekleding. Deze producten kunnen wij bieden in vele verschillende materiaalsoorten. Benieuwd welke producten wij u te bieden hebben? Bekijk dan eens onze;

Waarom kiezen voor profielplanken bij Tuinhoutdiscount.nl?

Bij Tuinhoutdiscount.nl staan we klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste profielplanken voor jouw tuinproject. Ontdek ons uitgebreide assortiment en laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden. Onze specialisten bieden advies en begeleiding om de juiste keuze te maken. In onze showroom van meer dan 1100m² kun je de profielplanken persoonlijk ervaren en vergelijken. Neem contact op met één van onze specialisten voor meer informatie en persoonlijk advies. We helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze die past bij jouw specifieke behoeften en wensen.