Rhombus Gevelbekleding

Bent u op zoek naar rhombus gevelbekleding voor uw project? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Naast ons grote assortiment en onze specialisten die u graag verder helpen beschikken wij, bij Tuinhoutdiscount.nl, ook over een unieke showroom waar u voorbeelden van de gevelbekleding kunt komen bekijken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk deze dan hieronder, breng een bezoek aan onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 of neem contact op met één van onze specialisten.

8 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
8 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is gevelbekleding?

Gevelbekleding is over het algemeen de buitenste laag van de bekleding van een gevel. Bij Tuinhoutdiscount.nl doelen wij met gevelbekleding op een soort planken die op een gevel bevestigd kunnen worden. Deze bekleding dient over het algemeen als een stuk bescherming van het materiaal eronder, helpt vaak bij het beter isoleren van de wanden en is vrijwel altijd bedoeld om het geheel een mooier uiterlijk te geven. Niet iedereen gaat elke dag met gevelbekleding, laat staan met een strakke en moderne design-look plank. Om deze reden hebben wij, van Tuinhoutdiscount.nl, deze uitgebreide gids over Rhombus gevelbekleding geschreven. Wat is Rhombus Gevelbekleding precies, welke soorten zijn er, waar wordt dit soort hout vaak voor gebruikt en waar moet u op letten bij het monteren van deze planken? U leest het allemaal in deze handige guide! Wel zo makkelijk! 

Wat is Rhombus gevelbekleding?

Net zoals elke andere vorm van hout is er ook bij rhombusprofiel gevelbekleding een scala aan mogelijkheden. De rhombus gevelbekleding is onder te verdelen in drie varianten. Hieronder zullen wij deze varianten stuk voor stuk toelichten.

Wat is het enkele rhombusprofiel?

Het Rhombusprofiel is een ruitvormig profiel dat uitermate geschikt is voor een open gevel. Rhombus kan voor zowel horizontale als- voor verticale gevelbekleding en geeft een strak en luxe aanzicht. De latten worden vaak afgeschuind en daardoor wordt de afwatering bevorderd.

Wat is het dubbele rhombusprofiel?

De naam zegt het al een beetje, maar het dubbele rhombusprofiel is het enkele rhombusprofiel maal twee. De twee blokken zitten aan elkaar verbonden en in tegenstelling tot het enkele rhombusprofiel is het dubbele rhombusprofiel geschikt voor het realiseren van een gesloten gevel. De verschillende delen vallen namelijk in elkaar en sluiten zo de gevel af van invloeden van buitenaf.

Wat is triple rhombusprofiel?

Het triple rhombusprofiel, bij ons ook wel Triple Profiel, Deens-Rabat of Blokhutprofiel genoemd, is eigenlijk hetzelfde vormgegeven als het dubbele rhombusprofiel, maar dan met drie blokken. Dit is een enorm populaire rhombus variant die de afgelopen jaren in menig tuin of op menig gevel terecht is gekomen.

Waar wordt Rhombus vaak voor gebruikt?

Rhombus wordt over het algemeen gebruikt voor het bekleden van een gevel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gevel van een huis, maar ook aan die van een schuur of overkapping. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende vormen van rhombusprofielen, ook wel Deens-Rabat, Triple Profiel of Blokhutprofiel genoemd om bijvoorbeeld wanden in overkappingen mee te maken. Wij zien echter ook steeds vaker dat men deze vormen van deze profielplanken verwerken om een erfafscheiding zoals een schutting te maken of soms zelfs tuinmeubelen. Enorm breed inzetbaar dus!

In welke houtsoorten is Rhombus gevelbekleding te koop?

Bij Tuinhoutdiscount bieden wij diverse houtsoorten voor Rhombus gevelbekleding aan, waaronder Red Class Wood, Caldura Wood, Accoya, ME Vuren Zwart Gespoten, Douglas Onbehandeld en Ayous. Elk van deze houtsoorten is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw project past. Ontdek de mogelijkheden voor een prachtige en duurzame gevel met onze gevarieerde selectie Rhombus gevelbekleding.

Alternatieven voor Rhombus gevelbekleding

Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij uiteraard niet alleen over rhombus gevelbekleding. Wij hebben namelijk vele verschillende soorten gevelbekleding en rabat. Een groot deel hiervan hebben we zelfs op voorraad in ons magazijn van ruim 4000m2 in Ter Aar. Andere profielplanken die wij op dit moment aanbieden in ons assortiment zijn onder andere;

Zweeds-Rabat potdeksel
Blokhutprofiel
Sponningplanken
Vellingdelen

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.