Balken

Balken

Houten balken zijn altijd handig. Ze kunnen gebruikt worden voor de meest uiteenlopende doelen. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een overkapping, maar ook aan het maken van een extra verdieping in uw schuur. Waar u de houten balken ook voor wilt gebruiken; u kunt ze altijd het beste bestellen via Tuinhoutdiscount.nl. Tuinhoutdiscount.nl is dé online houthandel. Wij leveren diverse soorten tuinhout tegen lage prijzen. Veel wordt verkocht uit voorraad, waardoor u het praktisch direct op kunt halen. Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent of krijgt u liever eerst nog een stukje persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten of kom langs in onze overdekte showroom van ruim 1100m2!

1-15 van 46
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 46
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarop letten bij het kopen van balken?

Uiteraard koopt niet iedereen elke dag tuinhout, laat staan balken. Bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dit en daarom hebben wij voor u alvast een en ander aan punten om rekening mee te houden alvorens u een keuze maakt op een rijte gezet. Wel zo makkelijk toch!?

De houtsoort is één van de belangrijkste pijlers als het gaat om duurzaamheid en hoelang u van het tuinhout zou willen genieten. Is de klus die u voor ogen heeft een tijdelijke? Dan is kunt u in principe uit de voeten met een zo goedkoop mogelijke houtsoort. Gaat u een fundering leggen en moet deze langer meegaan? Dan is het vaak handig om te kiezen voor bijvoorbeeld Hardhout, een duurzamere houtsoort.
De kopmaat van de balk is vaak enorm van belang voor de sterkte van de specifieke balk. Bij een overkapping is de overspanning tussen de staanders bijvoorbeeld vaak afhankelijk van de dikte van de balk en andersom. 
De behandeling is er ook één om in de gaten te houden als het gaat over duurzaamheid. Vaak zijn minder duurzame houtsoorten behandelend door impregnatie om zo de duurzaamheid te verhogen. 

Verschillende houten balken van Tuinhoutdiscount.nl

Als houthandel in hart en nieren beschikt Tuinhoutdiscount.nl over een groot assortiment tuinhout balken met een variatie in onder andere maten, lengtes en materiaalsoorten. Onze houten balken worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Zo worden ze gebruikt als fundering, dakconstructie of als basis voor tuinmeubelen. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij balken in de volgende houtsoorten;

Composiet balken
Geïmpregneerde balken
Douglas balken
Hardhouten balken
Accoya balken
Red Class Wood balken

Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder. Vaak kunnen wij alsnog voldoen aan hetgeen u naar op zoek bent. Onze specialisten staan zes dagen per week voor u klaar.

Douglas balken

Douglas hout straalt van nature warmte uit en is uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Deze balken bieden uitstekende weerbestendigheid en hebben van nature een hoog niveau van duurzaamheid. Bovendien zijn ze relatief licht van gewicht, waardoor ze eenvoudig te hanteren zijn tijdens de installatie. Een aandachtspunt bij Douglas balken is echter dat ze na verloop van tijd kunnen vergrijzen. Om de oorspronkelijke kleur te behouden, is het belangrijk om ze te behandelen met een beschermende afwerking.

Geïmpregneerde grenen balken

Grenen balken zijn een voordelige keuze en worden vaak gebruikt in diverse tuinprojecten. Deze balken zijn geïmpregneerd, wat betekent dat ze behandeld zijn met een speciale vloeistof om ze te beschermen tegen vocht, schimmels en insecten. Door het impregneren zijn grenen balken gemakkelijk te bewerken en te installeren, waardoor ze geschikt zijn voor doe-het-zelvers. Een aandachtspunt is dat het hout na verloop van tijd kan kromtrekken of scheuren, vooral bij zware belastingen.

Hardhouten balken

Voor optimale duurzaamheid kunt u kiezen voor hardhouten balken. Hardhout, zoals Azobé of Angelim, staat bekend om zijn natuurlijke sterkte en weerstand tegen rot, insecten en weersinvloeden. Deze balken hebben een lange levensduur en vereisen minimaal onderhoud. Het is echter belangrijk op te merken dat hardhout vaak duurder is dan andere houtsoorten en dat het zwaarder kan zijn om mee te werken. Daarom adviseren wij niet om hardhout te gebruiken voor een overkapping maar wel voor een beschoeing en vlonder bijvoorbeeld. Bovendien kan het bewerken van hardhout meer tijd en moeite kosten vanwege de hardheid van het materiaal.

Goedkope balken voor buiten

De houten balken bij Tuinhoutdiscount.nl zijn enkel geschikt voor buitengebruik. De tuin balken zijn enkel geschikt voor buiten omdat deze bij binnengebruik te erg zullen gaan werken omdat ze dan teveel drogen. De balken bij THD zijn extra voordelig door een scherp inkoopbeleid. Een groot deel van de maten die op onze webshop staan zijn bij ons ook op voorraad in het magazijn in Ter Aar.

Houten balken kopen?

Bent u van plan om houten balken aan te gaan schaffen? Hou dan vooral rekening met de volgende punten; Gaat u voor geschaafd of fijnbezaagde balken? Vaak zijn de geschaafde balken mooier voor het oog. Gaat u echter een beschoeiing zetten? Dan raden wij fijnbezaagde palen aan. Bij Tuinhoutdiscount.nl hanteren wij mm voor de aanduiding van de kopmaat. Staat er een maat 50x100mm dan doelen wij erop dat de balk 50mm dik is en 100mm breed. De houtsoort die u kiest heeft een bepaalde duurzaamheid en verwachte levensduur. De duurzaamheid van deze houtsoort treft u hier.

Tuinhout koopt u bij dé specialist

Bent u van plan aan de slag te gaan met een project in de tuin? Dan is Tuinhoutdiscount.nl dé go-to-place voor het aanschaffen van uw tuinhout, waaronder balken. Tuinhoutdiscount.nl specialiseert en focust zich, in tegenstelling tot verschillende andere partijen op de markt, enkel op tuinhout. Tuinhout komt bij Tuinhoutdiscount.nl in de vorm van los constructiehout zoals balken, planken en palen, maar ook in de vorm van maatwerk overkappingen en schuttingen.

Eerst zien, voelen en ruiken

Eén van de sterke punten waar Tuinhoutdiscount.nl, ook weleens THD genoemd, in gelooft is dat men het tuinhout vaak graag eerst eens wil zien en ervaren alvorens men een keuze maakt. Vanuit deze gedachte is dan ook een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad ontstaan. In deze showroom zijn onder andere blokhutten, maar ook tuinschermen, overkappingen en houten balken te zien. Twijfelt u dus nog over hetgeen u dient aan te schaffen? Kom gerust eens langs in onze showroom en laat u informeren door één van onze specialisten. Uiteraard bent u ook volledig vrij om, bij vragen, contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Ook andere soorten tuinhout

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij niet alleen specialisten in houten balken. Zo hebben wij ook planken, palen, vlonderplanken en profielplanken. Deze producten kunnen wij bieden in vele verschillende materiaalsoorten. Benieuwd welke producten wij u te bieden hebben? Bekijk dan eens onze;

Houten planken
Houten palen
Vlonderplanken
Profielplanken
Gevelbekleding

Waarom kiezen voor balken bij Tuinhoutdiscount.nl?

Bij Tuinhoutdiscount.nl vind je een breed assortiment balken voor diverse projecten zoals overkappingen, schuttingen en tuinhuizen. Onze specialisten bieden advies en begeleiding om de juiste keuze te maken. In onze showroom van meer dan 1100m² kun je de balken persoonlijk ervaren en vergelijken. Neem contact op met één van onze specialisten voor meer informatie en persoonlijk advies. We helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze die past bij jouw specifieke behoeften en wensen.