Glazen schuifwanden voor overkapping

Glazen schuifwanden voor overkapping

Bent u op zoek naar glazen schuifwanden voor overkapping? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl aan het juiste adres. Met glazen schuifwanden die u online eenvoudig zelf samenstelt besteld u bij ons met alle gemak een goedkope glazenschuifwand die perfect past in uw bestaande of nog te creeeren situatie.

Wilt u graag eerst een stukje persoonlijk advies of een gesprek met één van onze specialisten? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wilt u de glazen schuifwanden graag eerst eens in het echt zien alvorens u overgaat tot koop? Kom dan eens langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!

1-15 van 36
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-15 van 36
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Wanneer u een overkapping heeft is het in veel gevallen niet onverstandig om ook het toevoegen van glazen schuifwanden te overwegen. De glazen schuifwanden kunt u zelf online bestellen en zijn zeer betaalbaar bij ons. Met de glazen schuifwanden voor de overkapping is het mogelijk om nog vaker en ook langer buiten te blijven zitten. De warmte blijft beter onder de overkapping hangen en dat is natuurlijk wel een prettige gedachte. De zomeravonden duren hierdoor nog net iets langer. Ook is het mogelijk om eerder en ook later in het warme seizoen nog buiten te zitten. Hierdoor kunt u nog meer en langer genieten van het mooie weer en uw plek onder de overkapping.

De kwaliteit van een glazen schuifwand

Wij zorgen voor een hoge kwaliteit glazen schuifwanden voor overkappingen. Wij kopen de glazen schuifwanden bij de fabrikant in en kunnen ze hierdoor voor een zeer gunstige prijs aanbieden. Er zitten immers niet te veel schakels tussen de makers en de koper. De kwaliteit is ook beter te waarborgen aangezien er direct contact is met de fabrikant. Wij weten zeker dat wij een uitstekende prijs kwaliteit aanbieden en staan volledig achter onze glazen schuifwanden voor overkappingen. Onze specialisten vertellen u hier graag meer over.

De kosten van een glazen schuifwand

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat de glazen schuifwand kost. Dit is afhankelijk van meerdere zaken. Het belangrijkste is wel de afmetingen. De breedte en de hoogte zijn bepalend voor de omvang. De breedte bepaalt het aantal panelen en ook het aantal sporen. Daarnaast is de hoogte belangrijk om te zorgen dat de glazen schuifwand stabiel onder de overkapping komt. Het afmeten is daarom van groot belang. Onze specialisten kunnen u adviseren hoe u de glazen schuifwanden op de juiste manier inmeet. De accessoires en ook de kleur zijn trouwens ook nog bepalend over de uiteindelijke prijs.

Voor elke situatie een glazen wand

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij niet enkel gespecialiseerd in een glazen schuifwand voor de veranda. Er zijn namelijk nog vele andere bestemmingen waar onze glazen schuifwanden voor gebruikt kunnen worden. Zie bijvoorbeeld ook;

Wat is belangrijk bij het kopen van een glazen schuifwand?

Vaak kopen we maar één of twee keer in ons leven een glazen schuifwand, tenzij u regelmatig verhuist. Wij begrijpen dat niet alles u altijd duidelijk zal zijn. Het is daarom goed om te weten wat belangrijk is. Het belangrijkste zijn eigenlijk de afmetingen. We noemden het net al. Door correct en goed alles op te meten is het mogelijk om een mooi en goed passende glazen schuifwand voor de overkapping te krijgen. Een schuifwand waar u lang van kunt genieten. Bepaal de hoogte en de breedte op de juiste manier. Kijk ook hoeveel glaspanelen u wilt hebben. Het is belangrijk om het aantal sporen te bepalen. Het is goed om te kijken of het bij de breedte past.

De juiste kleuren

Natuurlijk is de kleur van het kozijn ook belangrijk. Het moet goed passen bij de rest van de tuin en ook van uw woning. Kies een goede kleur. Bedenk welke look u wilt creëren. Bedenk goed vooraf hoe het eruit komt te zien. Zo voorkomt u achteraf teleurstellingen.

De voordelen van een glazen schuifwand voor uw overkapping

Met een glazen schuifwand voor de overkapping is het mogelijk om veel langer te genieten van de overkapping. In de lente is het er eerder warm en zit u lekker uit de wind. Ook is het langer warm in de herfst. U kunt echt genieten van de zomerse dagen. Het is prettig om heerlijk te genieten van uw overkapping. Het is nu mogelijk om nog meer gebruik te maken van de overkapping. Uw woongenot zal groter worden.

Lagere stookkosten met een glazen schuifwand

Zeker als de overkapping voor de woning geplaatst is zal het de stookkosten verlagen. Er ontstaat een extra sluis met lucht welke isoleren werkt voor de woning. Het is een zeer prettig voordeel. Zeker nu het dus een investering is om een lagere energierekening te krijgen. Het is slim om hier gebruik van te maken om zo meer woongenot te krijgen en een lagere energierekening.

0 Veelgestelde vragen over Glazen Schuifwanden

In principe is het zo dat voor elk glazen paneel dat er in een wand wordt verwerkt er een spoor aanwezig moet zijn in de rails. Het aantal sporen is dus enorm van belang. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij railsets beschikbaar met het volgende aantal sporen;

De railsets zijn standaard pakketten, waarin boven- en onderrail van gelijke lengte samen verpakt zijn. Om de kwaliteit en functionaliteit van de schuifdeuren te waarborgen, is het niet mogelijk deze onderdelen uit een railset los te verkrijgen.

Jazeker, in de onderrails zit een schuine onderkant. Door deze schuine onderkant loopt het water naar één zijde van de rail. Aan de lange kant van de rails zit vervolgens een gaatje waardoor het water kan ontsnappen. Zorg er wel voor dat dit gaatje altijd vrij is zodat het water goed wegkan. Veel mensen willen de rails laten verzinken in de grond, vaak is dan de afvoer een uitdaging.

Nee, de muuraansluiting wordt altijd op een standaard lengte geleverd bij de glazen schuifwand. Op dit moment is deze vaste lengte 2650mm. U kunt vervolgens zelf eenvoudig de juiste lengte toepassen op de muuraansluiting.

In principe kunnen de glazen schuifdeuren, wanneer hier geen meenemers op zijn gemonteerd, alle kanten op. Zowel naar links en/of naar rechts en ook de volgorde van de panelen maakt in dit geval niet uit. Heeft u wel meenemers op uw wanden? Dan is het zaak goed te letten op de richting van de meenemers. Hier zit u dan namelijk wel aan vast.

Nee, de tochtstrip wordt altijd op een standaard lengte geleverd bij de glazen schuifwand. Op dit moment is deze vaste lengte 2650mm. U kunt vervolgens zelf eenvoudig de juiste lengte toepassen op de tochstrip.

Er is uiteraard een goede en vooral enorm stevige ondergrond nodig voor de glazen schuifwand. Is dit niet het geval? Dan kan de railset gaan verzakken en kunnen uiteindelijk de glazen schuifdeuren uit hun rails vallen. Uiteraard is dit helemaal niet de bedoeling en daarom is het noodzakelijk om te zorgen voor een stevige ondergrond. Vaak plaatst men een schuifwand op bijvoorbeeld een betonnen fundering (wanneer deze aanwezig is), op een houten vlonder of op de speciaal hiervoor beschikbare funderingskokers. Let er wel op dat u bij het plaatsen van deze funderingskoker eerst een aantal stoeptegels onder de koker verwerkt zodat de druk goed wordt verspreid.

Net zoals bij de schroeven is het ook bij eindplaatjes afhankelijk van uw specifieke situatie of er eindplaatjes nodig zijn of niet. Plaatst u de railset, en dus complete glazen schuifwanden, precies tussen twee bestaande muren of bijvoorbeeld staanders van de overkapping en is de kopse kant afgesloten? Dan is het niet noodzakelijk om eindplaatjes voor een railset mee te bestellen. Is er echter geen goede afsluiting aan het uiteinde van de rail? Dan is het noodzakelijk om eindplaatjes op de railset te bevestigen. Doet u dit niet? Dan is er kans dat de glazen schuifwanden uit de railset lopen met alle gevolgen van dien.

Wij begrijpen deze vraag omdat het opzich logisch lijkt dat dit standaard wordt meegeleverd. Echter is dit in werkelijkheid niet het geval. Omdat er zoveel verschillende situaties voor montage mogelijk zijn en ondergronden waarop de rail zou kunnen worden bevestigd worden er geen schroeven/bevestigingsmaterialen meegeleverd. Deze zou u dus zelf nog los moeten aanschaffen.

De glazen schuifdeuren zelf hebben een dikte van 10mm en hier zijn dan ook alle benodigdheden en accessoires op afgestemd. Voor een mooie afwerking maakt de fabriek een mooi gepolijste rand aan de deuren. De glasplaten zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. 

De railsets worden bij ons in verschillende maten beschikbaar gesteld. Past dit niet in de door u gewenste situatie? Dan kunt u dit zelf eenvoudig op maat zagen. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om dit door ons te laten verzorgen.

Dit is zeker mogelijk. Wij beschikken over een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. In deze showroom hebben wij meerdere overkappingen en kapschuren staan. Om geïnteresseerden in onze glazen schuifwanden de mogelijkheid te bieden om de producten eerst in het echt te bekijken hebben wij in deze overkappingen verschillende glazen schuifwanden verwerkt. Kom dus gerust bij ons langs, bekijk de producten in het echt en laat u adviseren door één van onze specialisten.

Ja en nee. Bij Tuinhoutdiscount.nl verzorgen wij de montage van de glazen schuifwanden in geen geval zelf. In de Randstad kunnen wij echter wel laten monteren door de THD montagepartners. Deze partners zijn stuks voor stuk vakmensen waarvan wij weten dat ze top kwaliteit leveren. Woont u dus in de Randstad en wenst u een glazen wand te laten monteren? Dan kunnen wij dit voor u regelen. Woont u buiten de Randstad? Dan is dit op dit moment helaas niet mogelijk.

De gekleurde onderdelen van een glazen schuifwand van Tuinhoutdiscount.nl worden stuk voor stuk gepoedercoat in tegenstelling tot de wanden bij sommige andere aanbieders op de markt. Door poedercoating toe te passen in plaats van verf of gespoten verf leveren wij een nóg hogere kwaliteit en daar profiteert u van.

Uiteraard is het compleet afhankelijk van uw keuze en samenstelling hoe en of onderdelen in kleur worden geleverd. Bij vrijwel elke samenstelling worden zowel de muuraansluitingen, bovenrails en deursets in de specifieke kleur geleverd en worden onderrails geleverd in een geanodiseerde kleur. Besteld u echter de matzwarte uitvoering van de wanden? Dan wordt ook de onderrails in deze kleur meegeleverd. Naast deze standaard onderdelen die in kleur worden geleverd is het bij sommige kleuren ook mogelijk om elementen als deurgrepen in dezelfde kleur te laten coaten.

Wij begrijpen dat u graag een kleur ziet voor de glazen wanden en de details. Om deze reden zijn er meerdere kleuren beschikbaar gekomen. Op dit moment kunnen wij uw toekomstige glazen schuifwand voor u produceren in de kleur crème wit (RAL9001), antraciet structuur (RAL7016M), verkeerswit (RAL9016) of matzwart (RAL9005 mat).

Omdat een glazen schuifwand altijd aan een bepaalde breedte dient te voldoen is het mogelijk om de railsets in te korten met een zaag. Echter dienen de deuren van de glazen wand ook goed uit te komen in het door u op te vullen gat. Om deze reden is er bij Tuinhoutdiscount.nl een glazen paneel beschikbaar in de breedte 980mm en 820mm. Zo kunt u de breedte van de deuren afstemmen op de ruimte die u wenst op te vullen. Overigens zijn deze breedtematen weer te combineren met tientallen hoogtematen.