Red Class Wood

Red Class Wood

Bent u van plan om aan de slag te gaan met Red Class Wood in uw tuin? Bij Tuinhoutdiscount.nl vindt u een uitgebreid assortiment van hoogwaardig tuinhout tegen gunstige prijzen. Of u nu op zoek bent naar een specifiek product of het assortiment van dichtbij wilt bekijken, breng een bezoek aan onze showroom en bekijk het tuinhout van dichtbij. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u verder te helpen.

Maak kennis met de buitengewone kwaliteiten van Red Class Wood, een hoogwaardig behandeld houtproduct dat de duurzaamheid en prestaties naar nieuwe hoogten tilt. Dankzij de rode impregnatie van het naaldhout is Red Class Wood uitzonderlijk bestand tegen insecten en rot. Met zijn prachtige roodachtige kleur die geleidelijk aan vergrijst, voegen projecten met Red Class Wood een warme en natuurlijke uitstraling toe aan elke tuin. Bovendien vereist dit hout weinig onderhoud en is het ideaal voor gevelbekleding, terrassen en schuttingen. Wacht niet langer en bestel vandaag nog Red Class Wood om te genieten van de ongeëvenaarde duurzaamheid en esthetische kenmerken die dit hout biedt voor al uw tuinprojecten.

1-15 van 23
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-15 van 23
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Wat is tuinhout van Red Class Wood?

Bent u nog niet bekend met Red Class Wood tuinhout? Het is eigenlijk niets minder dan geïmpregneerd vuren hout. Het komt misschien niet geheel als een verrassing, maar de kleur van dit type tuinhout is rood. Door de kleur wordt het vaak verward met Douglas hout. Het enige verschil is dat Red Class Wood een stuk duurzamer is dan de Douglas variant, omdat het hout behandeld is. Dit betekent dat het hout wat valt onder Red Class Wood een stuk langer mee zal gaan dan het Douglas hout.

De voordelen van Red Class Wood

Het tuinhout wat valt onder Red Class Wood is van hoge kwaliteit. Hier zitten ook een aantal voordelen aan verbonden.

Langer kleurbehoud - In tegenstelling tot Douglas hout, behoudt Red Class Wood tot wel 4 keer langer zijn eigen kleur.
Duurzamer - Doordat Red Class Wood tuinhout altijd behandeld is, is deze houtsoort erg duurzaam. Belangrijk om hierbij te vermelden, is dat dit alleen het geval is wanneer er geen contact met de grond is.
Het hout is gekeurd - Red Class Wood hout wordt uit verschillende duurzame bossen gekapt, waardoor het beschikt over het PEFC en EUTR keurmerk.
Geschaafd na droging - Red Class Wood wordt altijd helemaal gedroogd, voordat het op de juiste maat wordt geschaafd. Hierdoor krijgt het materiaal een gladdere oppervlak dan wanneer het niet wordt gedroogd.
Geselecteerd hout - Tijdens de productie van Red Class Wood wordt het hout wat veel knoesten bevat eruit gefilterd. Dit heeft als gevolg dat de kwaliteit hiervan beter wordt, omdat de kans kleiner wordt dat er gaten in het materiaal zit.

Grote keuze in Red Class Wood

Bent u er nog niet over uit wat voor soort Red Class Wood hout u wilt hebben? Bij Tuinhout Discount komt u niets te kort door het uitgebreide tuinhout assortiment. Hier vindt u Red Class Wood in allerlei soorten en maten. De keuze voor welk hout u gaat, hangt af van de eisen waaraan het moet voldoen en wat u ermee wilt bouwen. In ieder geval vindt u tuinhout van hoge kwaliteit.

Red Class Wood planken

Bent u op zoek naar materiaal voor het maken van bijvoorbeeld een tuinafscheiding of houten overkapping? Dan zijn houten planken van Red Class Wood een uitstekende keuze. Red Class Wood planken hebben dezelfde stevigheid als de planken van Douglas. Doordat deze planken hun kleur langer kunnen behouden ten opzichte van andere soorten, krijgt uw tuin meer uitstraling. Hierdoor en kunt u meer genieten van uw tuin.

Balken van Red Class Wood

Wanneer u zoekt naar materiaal om uw blokhut te ondersteunen, kies dan voor Red Clas Wood balken. De reden waarom deze houten balken een goede optie zijn, komt doordat deze balken minder snel krom zullen trekken dan andere soorten hout. Deze tuinhout balken worden namelijk altijd gedroogd, voordat ze worden bewerkt. Dit zorgt ervoor dat er minder werking komt in het hout en het beter de vorm kan behouden.

Red Class Wood palen voor in uw achtertuin

Als u graag onderdelen wilt hebben voor bijvoorbeeld het in elkaar zetten van een houten overkapping, dan kunnen houten palen van Red Class Wood goed van pas komen. Doordat het hout gelamineerd is, zorgt dit voor extra stabiliteit en maatvastheid. De palen van deze houtsoort zijn namelijk van de kern gezaagd. Dit heeft als gevolg dat deze palen bijna geen scheuren bevatten.

Planken voor uw vlonder van Red Class Wood

Bent u van plan om een vlonder aan te leggen in uw tuin? Dan zijn de Red Class Wood vlonderplanken een optie om rekening mee te houden. Deze planken kunnen relatief lang hun kleur behouden. Daarnaast heeft u bij dit type hout minder last van harsvorming en heeft het geen spintranden.Dit zorgt ervoor dat de oppervlakte minder snel zal worden beschadigd.

Waarom gaan voor Red Class Wood hout bij Tuinhout Discount

Gaat u Red Class Wood tuinhout kopen? Bij Tuinhout Discount profiteert u van een scala aan dit type tuinhout. Mocht u niet helemaal uitkomen met het monteren van uw bestelling, dan kunt u altijd gebruik maken van de THD Montageservice. Hierbij wordt het klussen uitbesteed en uw materiaal op een professionele wijze in elkaar gezet. Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan uiteraard contact op.

0 Veelgestelde vragen over Red Class Wood

Red Class Wood wordt over het algemeen benaderd als een op zichzelf staande houtsoort. In werkelijkheid is het echter een productsoort welke uit de bekende Vuren houtsoort wordt gerealiseerd met een speciale behandeling.

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt.

Het hout wordt uit verschillende duurzame bossen gekapt en beschikt over verschillende keurmerken. Zo is Red Class hout gekeurd en heeft het een keurmerk PEFC en EUTR.

Naast een lang kleurbehoud is Red Class Wood over het algemeen ook een stuk duurzamer dan Douglas hout. Uiteraard geldt dit wanneer er geen grondcontact is. Mits het hout onbewerkt is en geen grondcontact heeft geeft leverancier Tuindeco hier zelfs 10 jaar garantie op (uniek in deze markt).

Één van de redenen voor het ontwikkelen van de Red Class houtsoort was de irritatie rondom het snelle verkleuren van Douglas hout. Red Class Wood kan door het speciale proces nu tot 4x langer kleurbehouden.

Bij Douglas hout is het eindresultaat vaak minder mooi bij geschaafde delen. Dit komt vooral omdat het hout wordt geschaafd voordat dit volledig gedroogd is. Red Class Wood daarentegen is eerst helemaal kunstmatig gedroogd alvorens het wordt geschaafd naar de juiste maat. Op deze manier ontstaat er een zeer glas oppervlak.

Red Class Wood wordt tijdens het proces van productie uitvoerig in de gaten gehouden. Zo worden de materialen bijvoorbeeld gefilterd op knoesten. Red Class hout wordt veelal geproduceerd uit hout dat knoestvast is.

Red Class wood planken kunnen soms de eerste 2-3 weken iets vlekkerig tonen, dit trekt door de buitenlucht vanzelf weg. Hierover hoeft u zich dus helemaal geen zorgen te maken.

Red Class Wood is in verschillende soorten, maten en vormen te verkrijgen. Bij Tuinhoutdiscount.nl leveren wij Red Class Wood onder andere aan in de vorm van balken, planken, profielplanken, vlonderplanken, palen, maar ook complete overkappingen en tuinschermen.

Ja, de Red Class Wood palen en/of staanders worden tijdens het productieproces gelamineerd. Alhoewel veel mensen denken dat dit een nadeel is, is dit in werkelijkheid een enorm voordeel. Omdat deze palen zijn gelamineerd zijn deze immers ook kaarsrecht. Ideaal dus voor een project waarbij dit noodzakelijk is.

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt. Uiteraard heeft Red Class Wood wel andere voordelen zoals hierboven al even benoemd.