Red Class Wood

Red Class Wood

Gaat u aan de slag met een project in de tuin en bent u erg gecharmeerd van de look van Douglas hout? Bent u echter wel voorstander van een ietwat duurzamere houtsoort? Dan is het Red Class Wood van Tuinhoutdiscount.nl precies hetgeen waar u naar op zoek bent! De basis van Red class wood is een gecertificeerd houtsoort en door de ecologische behandeling krijgt het hout extra duurzaamheid en de kleur van Lariks Douglas hout. Wel de look en niet de bekende nadelen van Douglas hout dus! Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over een groot assortiment, een uitgebreid leveringsnetwerk, scherpe prijzen en een showroom van maar liefst 1100m2! Heeft u over vragen het Red Class Wood? Neem dan contact op met één van onze specialisten of kom langs in onze showroom!

Producten 1-12 van 17
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Producten 1-12 van 17
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Niet iedereen koopt elke dag tuinhout en daar komt ook nog eens bij dat Red Class Wood nieuw is op de markt. Producent en leverancier Tuindeco heeft hier jaren in het geheim aan gewerkt en de houtsoort is sinds kort officiëel op de markt. Graag vertellen wij u dan ook meer over de unieke nieuwe geïmpregneerde naaldhoutsoort die beschikt over bijna dezelfde look als Douglas hout.

De voordelen van Red Class Wood

Net zoals met elke andere houtsoort die er in Nederland op de markt is heeft ook Red Class Wood zo haar voordelen en nadelen. Om u direct wat meer zicht te geven op de positieve elementen van deze houtsoort sommen wij alvast enkele voordelen voor u op. Wel zo makkelijk toch!?

  • Langer kleurbehoud - Één van de redenen voor het ontwikkelen van de Red Class houtsoort was de irritatie rondom het snelle verkleuren van Douglas hout. Red Class Wood kan door het speciale proces nu tot 4x langer kleurbehouden.
  • Duurzamer - Naast een lang kleurbehoud is Red Class Wood over het algemeen ook een stuk duurzamer dan Douglas hout. Uiteraard geldt dit wanneer er geen grondcontact is. Mits het hout onbewerkt is en geen grondcontact heeft geeft leverancier Tuindeco hier zelfs 10 jaar garantie op (uniek in deze markt).
  • Al het hout is gekeurd - Het hout wordt uit verschillende duurzame bossen gekapt en beschikt over verschillende keurmerken. Zo is Red Class hout gekeurd en heeft het een keurmerk PEFC en EUTR.
  • Geschaafd na droging - Bij Douglas hout is het eindresultaat vaak minder mooi bij geschaafde delen. Dit komt vooral omdat het hout wordt geschaafd voordat dit volledig gedroogd is. Red Class Wood daarentegen is eerst helemaal kunstmatig gedroogd alvorens het wordt geschaafd naar de juiste maat. Op deze manier ontstaat er een zeer glas oppervlak.
  • Geselecteerd hout - Red Class Wood wordt tijdens het proces van productie uitvoerig in de gaten gehouden. Zo worden de materialen bijvoorbeeld gefilterd op knoesten. Red Class hout wordt veelal geproduceerd uit hout dat knoestvast is.