Houten palen

Bent u op zoek naar houten palen van hoge kwaliteit? Zoek dan vooral niet verder! Online houthandel Tuinhout Discount beschikt over een breed assortiment aan tuinhout van hoge kwaliteit. Het assortiment wordt ook aangeboden tegen een extra scherpe prijs. Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op of kom eens langs in onze compleet overdekte showroom.

1-15 van 58
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 58
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wilt u snel aan de slag gaan met houten palen? Tuinhout Discount biedt diverse mogelijkheden als het gaat om tuinhout palen. Zo spelen het houtsoort, de afmetingen en hoe het tuinhout is afgewerkt een belangrijke rol. Een ander belangrijk detail is dat de bovengenoemde punten moeten aansluiten op het doel dat u voor ogen heeft in uw tuin. In ieder geval zijn er oneindig veel mogelijkheden.

Houten palen voor verschillende doeleinden

Niet iedereen koopt elke dag houten palen, laat staan houten palen voor een specifiek project in de tuin. Daarnaast is er niets vervelender dan het verkeerde product bestellen of achteraf toch liever gekozen te hebben voor een andere soort paal. Om u hierbij te helpen hebben wij, van Tuinhoutdiscount.nl, alvast een en ander aan punten om rekening mee te houden bij het kopen van houten palen voor u opgesomds. Wel zo makkelijk!

Houten staanders voor uw overkapping

Voor het realiseren van een mooie houten overkapping kunt u het beste beginnen bij het kiezen van de juiste houten staanders. Zo heeft u de optie om bij het bouwen hiervan te gaan voor Douglas staanders. Als u het belangrijk vindt dat de natuurlijke kleur van het hout zo lang mogelijk intact blijft, zijn staanders van Red Class Wood de beste optie. Mocht u liever een mooie pergola van hout willen in uw tuin dan kunt u beter kiezen voor hardhouten staanders.

Houten palen in de vorm van schuttingpalen

Het kan natuurlijk voorkomen dat u op zoek bent naar houten palen voor het realiseren van uw tuinscherm. Binnen het assortiment zijn ook schuttingpalen beschikbaar waarin u de keuze heeft uit verschillende houtsoorten. Denk hierbij aan hardhout schuttingpalen, schuttingpalen van Douglas of grenen schuttingpalen. U maakt hiermee uw schutting helemaal compleet.

Waar op letten bij kopen houten palen?

U koopt niet elke dag houten palen voor in uw tuin. Daarnaast is er niets vervelender dan het verkeerde product bestellen of achteraf toch het idee hebben dat u beter voor een andere soort paal had moeten gaan. Daarom is het van belang dat u met een aantal punten rekening houdt. Zo voorkomt u namelijk onnodige fouten en bespaart u geld.

De afmetingen van de houten palen

Het klinkt wellicht ietwat vanzelfsprekend, maar de afmeting van de houten paal is cruciaal voor het succes van uw project. De dikte van de paal staat namelijk niet alleen voor het visuele karakter van de paal, maar ook voor de sterkte. Kiest u een te dunne paal voor uw project? Dan kan het zijn dat deze het niet lang genoeg volhoudt of dat deze het zelfs begeeft.

Het soort hout waarvan de paal is gemaakt

De houtsoort is ook een erg belangrijk aspect bij het maken van de keuze voor welke houten palen u kiest. Er kan namelijk verschil zitten in hoe sterk het hout is tussen de soorten hout. Zo is bijvoorbeeld hardhout een stuk sterker dan een naaldhoutsoort. Ook zijn er verschillen in de duurzaamheid van het hout en hoe gemakkelijk het hout te bewerken is. Daarnaast is de houtsoort ook van belang voor de duurzaamheid van de paal. Denk dus goed na welke houten palen u aanschaft, voordat u straks voor paal staat.

Houten palen voor alle soorten doeleinden

Bij Tuinhout Discount geniet u van een erg groot assortiment houten palen. Dit assortiment is uiteenlopend in houtsoorten. Verder is er variatie in de kopmaten van het tuinhout. In ieder geval heeft u genoeg opties als het op tuinhout aankomt.

  • Douglas palen - Deze houten palen komen van naaldbomen en hebben een warme uitstraling. Daarnaast zijn Douglas palen sterk, duurzaam en eenvoudig te bewerken. Ideaal voor uw tuinprojecten.
  • Tuinhout palen van Red Class Wood - Net als de Douglas variant hebben deze tuinhout palen een warme kleur. Daarnaast zijn Red Class Wood palen behandeld met een verduurzamingsmiddel. Hierdoor gaan deze palen langer mee en kunnen ze goed tegen verschillende weersomstandigheden.
  • Grenen palen - Dit type hout valt onder naaldhout en is geïmpregneerd. Hierdoor heeft het een groene kleur gekregen. U verwerkt dit hout voornamelijk in schuttingen en gevelbekleding.
  • Palen van Hardhout - Wanneer u hardhout palen gebruikt voor uw bouwproject, is dit een ware investering op de lange termijn, aangezien dit type hout palen tot wel 25 jaar mee kunnen gaan. Daarnaast blijft het zijn kleur lang behouden, doordat het hout voortdurend krimpt en uitzet door het weer.

Houten palen koopt u bij Tuinhout Discount

Bent u van plan om houten palen te kopen? Bij Tuinhout Discount bent u verzekerd van een divers assortiment in palen van tuinhout. U heeft ook de optie om al uw materiaal hier aan te schaffen door bijvoorbeeld te gaan voor houten planken, balken van hout, vlonderplanken, houten gevelbekleding en zelfs vloerdelen. Mocht u liever het monteren van uw tuinhout door iemand anders willen laten doen. Maak dan gebruik van de THD Montageservice. Hierbij wordt er voor u gezocht naar een geschikte partner die op professionele wijze de montage regelt. Behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op.