Tuinhuis met overkapping

Bent u op zoek naar een tuinhuis met overkapping? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres! Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij een ruim assortiment tuinhuisjes met overkapping van verschillende leveranciers. Wat ons speciaal maakt? Wij zijn goedkoper dan andere aanbieders. Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, heeft u vragen over een product of spreekt u graag één van onze specialisten voordat u overgaat tot koop? Neem gerust contact met ons op of kom bij ons langs in onze showroom van ruim 1100m2!

1-15 van 47
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 47
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tuinhuis kopen? Hou hier rekening mee

Niet iedereen koopt dagelijks een tuinhuis met overkapping en daarom hebben wij voor u een aantal punten op een rijtje gezet waarvan wij u adviseren rekening mee te houden.

  • Houtsoort en duurzaamheid. De meeste blokhutten zijn gemaakt van dezelfde houtsoort, hier kunt u dus niet erg veel aan veranderen. Waar u wel rekening mee kunt houden is de verwachte levensduur die hoger is bij tuinhuizen die zijn geïmpregneerd.
  • Afmetingen. Afmetingen van blokhutten willen weleens voor verwarring of onduidelijkheden zorgen. Bij Tuinhoutdiscount.nl hanteren wij de buitenmaat in centimeters. Hierin is over het algemeen de overstek van het dak meegenomen. Let er op dat u de afmetingen goed opmeet alvorens u overgaat tot koop.
  • Ondergrond. Het is erg belangrijk dat de ondergrond waar het tuinhuis met overkapping op geplaatst zal worden vlak is gemaakt. Wij raden aan om altijd te werken met funderingsbalken of betonbanden.

Ook andere soorten tuinhuizen

Uiteraard hebben wij als blokhutspecialist niet alleen blokhutten met een overkapping. Wij hebben namelijk ook nog vele andere soorten buitenverblijven. Een greep uit deze andere soorten zijn bijvoorbeeld;

Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent? Neem dan gerust eens contact op met één van onze specialisten, wij helpen u graag verder.

Tuinhuis met overkapping eerst bekijken

In het voorjaar van 2017 was de officiële opening van ons gloednieuwe pand. In dit pand hebben wij naast ons magazijn van ruim 4000m2 ook een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 kunnen realiseren. Deze showroom hebben wij gerealiseerd omdat wij begrijpen dat u een blokhut het liefst eerst in het echt ziet alvorens u overgaat tot koop. Om dit mogelijk te maken hebben wij in onze showroom een collectie samengesteld die vrijwel alle aspecten van het gehele assortiment laten zien. Bent u benieuwd wat wij hebben staan? Kom dan gerust eens kijken naar de tientallen blokhutten, kapschuren en overkappingen die wij voor u hebben staan.

Blokhut laten plaatsen

Bent u zelf niet erg ervaren met het opbouwen van een tuinhuis met overkapping of heeft u eigenlijk helemaal geen zin om de blokhut zelf op te bouwen? Dan is dit geen enkel probleem! Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij met onze jarenlange ervaring inmiddels een breed netwerk aan professionele partners opgebouwd die het monteren van uw tuinhuis graag uit handen nemen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op voor meer informatie.

0 Veelgestelde vragen over een tuinhuisje

U krijgt hierbij een extra rij blokhutprofielen geleverd. Uw blokhut wordt dus simpelweg 1 rij hoger. Dit bedraagt meestal ruim 12 cm. Voor lange mensen is het raadzaam een extra wandlaag toe te voegen zodat u een hoger dak van uw tuinhuis of blokhut krijgt. 

Er is een hele reeks aan situaties waarin de vergunning niet nodig is om een blokhut te mogen bouwen. Dit geldt wanneer er gebouwd wordt bij een bestaande woning. Ook geldt het wanneer er op de grond wordt gebouwd en niet bovenop een reeds bestaand gebouw. De blokhut heeft maar één laag en geen verdieping. De blokhut heeft een woonfunctie en geen zakelijke functie. Er moet een afstand van een meter tot de weg of openbaar groen zijn. Ook moet het minimaal een meter van het voorerf af staan. Bij een oppervlakte van 10 vierkante meter of meer moet ook de afstand tot de buren minimaal een meter zijn. De nokhoogte komt niet boven drie meter uit. Dit wordt meestal gemeten vanaf de tuin. Met de blokhut wordt niet meer dan de helft van het erf volgebouwd. Tel de oppervlakte daarvoor ook op bij andere bijgebouwen. Bovendien mag de totale oppervlakte niet meer dan 30 vierkante meter zijn zonder vergunning. U bouwt bij een permanente woning, woonwagens en caravans tellen niet als permanent. Wanneer aan één van deze voorwaarden niet voldaan wordt is een lichte of volledige bouwvergunning nodig.
Tuinhuisjes zijn te verkrijgen met verschillende soorten daken. Hierbij kunt u denken aan een tuinhuis met plat dak, zadeldak, lessenaarsdak, puntdak of ronddak. Al deze varianten zijn beschikbaar via Tuinhoutdiscount.nl.
Wij raden aan om uw tuinhuis elk jaar te controleren op beschadigingen en of de beitslaag nog voldoende bescherming biedt. Afhankelijk van de beits en de weersomstandigheden zal er binnen 2 tot 5 jaar onderhoud moeten plaatsvinden. Het beitsen zelf doet u bij droog weer. Het mag ook niet te koud zijn en beitsen in de volle zon wordt sterk afgeraden. Houd de weersverwachting dus goed in de gaten om het beste moment uit te kiezen.

Bij online houthandel Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat niet iedereen elke dag een tuinhuis of blokhut aanschaft. Daarom helpen wij u graag bij het maken van uw keuzes. Zo hebben wij eerder al een blog geschreven met daarin 7 punten waarvan wij adviseren om op te letten bij het kopen van een tuinhuis. Wel zo makkelijk!

Lees hier meer!

Wellicht wat vanzelfsprekend, maar een goede fundering is de beste basis voor het plaatsen tuinhuis. Deze fundering kan in verschillende vormen worden gerealiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede laag bestrating, een betonnen vloer of aan voldoende funderingsbalken onder het tuinhuis.
Een onbehandelde houtsoort is, op bijvoorbeeld een Hardhout na, vrijwel nooit heel erg duurzaam. Zo ook de houtsoorten waar tuinhuisjes van origine zijn geproduceerd niet. Om deze reden is het verstandig om het tuinhuisje te laten impregneren en zo de verwachte levensduur van het bouwwerk te verhogen. Zo kunt u langer genieten van uw tuinhuis!
Op het gebied van dakbedekking is bij blokhutten en tuinhuisjes vrij veel mogelijk. U kunt denken aan bijvoorbeeld dakleer, dakshingles, aquapan of EPDM. De specifieke soort dakbedekking die bij een tuinhuis mogelijk is is echter afhankelijk van de kenmerken van het specieke dak.