Blog

Energie besparen met een overkapping met glazen schuifwanden?

Energie besparen met een overkapping met glazen schuifwanden?

Het is heerlijk om in de kamer te zitten met een terrasoverkapping en glazen wanden. De zonnestralen komen binnen en warmen de ruimte op. Ook als het een dag wat kouder is of het zelfs regent kan het heerlijk zijn in deze extra kamer. Glazen schuifwanden zorgen voor meer tuinplezier en bieden daarnaast nog andere voordelen. 

Een lagere energierekening

Wanneer je voor bijvoorbeeld een Douglas overkapping met glazen schuifdeuren kiest dan is dat een investering in de woning. Het zal zorgen voor een waardevermeerdering. Daarnaast zorgt het ook voor meer woongenot. Een tuinkamer heeft een isolerende werking. De warmte blijft langer in de ruimte hangen. Het is hierdoor niet nodig om zo snel de verwarming aan te doen. Oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd. Hier zijn er dus kansen om de energierekening te verlagen. De stookkosten zijn op die manier te verlagen. De tuinkamer kan ook de plek zijn waar men de woning in- en uitgaat. Hierdoor ontsnapt er ook minder warmte uit de woning. Het is trouwens niet alleen goed voor de portemonnee. Het is ook zeer goed voor het milieu. 

Energie besparen met een overkapping met glazen schuifwanden?

Een waardevermeerdering van de woning 

Iedereen wil eigenlijk wel een terrasoverkapping met mooie schuifwanden van glas in zijn huis. Het is een waar verlengstuk van de woning, waar iedereen graag zal willen zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor een overkapping welke goed en netjes is afgewerkt. Kies voor een ontwerp wat tijdloos is. Natuurlijk moet het ook goed passen bij je tuin en de woning. Wanneer het allemaal samenkomt dan kan de waardevermeerdering meer zijn dan de kosten die je maakt. Door de extra voordelen van de woning wordt het nog aantrekkelijk. De energierekening gaat omlaag, waardoor de terrasoverkapping zichzelf terugverdient. Hierdoor kun je er nog meer van genieten. 

Lekker genieten van de zonnestralen 

Het is fysiek genieten van de zonnestralen in de terrasoverkapping met een glazen schuifwand. Het is heerlijk om in de herfst, winter en lente van de zonnestralen te genieten. In de zomer is het heerlijk dat de deuren juist open kunnen. De frisse lucht komt dan de woning in. Het is prettig om hier van te genieten. De zonnestralen in de wat minder warme maanden van het jaar zorgen ervoor dat de woning en de kamer lekker opgewarmd wordt. Hierdoor is het mogelijk om de verwarming niet direct aan te doen. Het scheelt in de stookkosten wat een aangenaam voordeel is. Daarnaast is het gewoon volop genieten van een overkapping met glazen schuifwanden

Energie besparen met een overkapping met glazen schuifwanden?

Genieten geblazen! 

Het is heerlijk om vanuit de kamer naar de tuin te kijken en ook om meer licht in huis te krijgen. Lekker wat drinken in de zon of misschien juist wanneer het hard regent in de terrasoverkapping met schuifwanden. Het is iets waar veel mensen van dromen. U waarschijnlijk ook. Weet dat de mogelijkheden ongekend zijn en uw budget nog niet eens zo groot hoeft te zijn om uw dromen te realiseren. Ontdek welke opties er allemaal zijn door een bezoek te brengen aan onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of neem contact op met één van onze specialisten.

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij niet enkel gespecialiseerd in een glazen schuifwand voor de veranda. Er zijn namelijk nog vele andere bestemmingen waar onze glazen schuifdeuren voor gebruikt kunnen worden. Zie bijvoorbeeld ook;