Douglas schutting

Van plan om een Douglas schutting te bouwen in uw tuin? Hiervoor kunt u terecht bij Tuinhout Discount. Hier vindt u een hoogwaardig aanbod in schuttingen gemaakt van Douglas hout. Naast de goede kwaliteit, vindt u hier ook tuinhout tegen de laagste prijs. Wilt u deze tuinafscheidingen van dichtbij bekijken, dan wordt aangeraden om een bezoek te brengen aan de showroom.

1-15 van 20
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-15 van 20
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Waaraan kunt u schuttingen van Douglas hout herkennen?

U kunt een schutting van Douglas hout gemakkelijk herkennen aan een aantal eigenschappen die dit type hout heeft. Zo hebben deze schuttingen een warme roodbruine kleur. Verder ziet u een duidelijke nerfstructuur in de tuinafscheiding zitten en bevat het knoesten wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Daarnaast speelt er na verloop van tijd vergrijzing op bij de Douglas schuttingen. Wanneer u de vergrijzing wilt tegengaan, wordt aangeraden om een beits te gebruiken.

Redenen voor het kopen van een Douglas schutting

Naast dat schuttingen van Douglas hout een warme en robuuste uitstraling hebben, waarmee u extra karakter geeft aan uw tuin, zijn er nog andere voordelen voor het gebruik van Douglas hout voor uw houten schutting.

  • Douglas tuinschermen: De tuinschermen van Douglas hout vormen het belangrijkste onderdeel van uw schutting. Naast dat u kunt kiezen voor gewone tuinschermen, kunt u ook gaan voor Douglas trellisschermen waardoor uw tuin meer open wordt.
  • Palen van Douglas hout: Voor het ondersteunen en bevestigen van de tuinschermen heeft u Douglas palen nodig.
  • Betonplaten: Om de houten schutting te verankeren, zijn betonnen platen noodzakelijk. Hierdoor creëert u namelijk een harde ondergrond.
  • Houten tuindeuren van Douglas: Het monteren van Douglas tuindeuren wordt aangeraden wanneer u direct vanuit uw achtertuin naar buiten wilt gaan of een ingang wilt hebben bij uw tuin.

Douglas schutting bestellen bij Tuinhout Discount

Schutting van Douglas hout kopen? U profiteert bij Tuinhout Discount van een divers en hoogwaardig schutting assortiment. Als u behoefte heeft aan een partij die uw schutting in elkaar wilt monteren, kunt u gebruik maken van de THD montageservice. Er zal dan voor u gezocht worden naar een partner die vakkundig uw bestelling opbouwt. Verder kunt u contact met ons opnemen wanneer u nog zit met vragen.

0 Veel gestelde vragen over Douglas hout

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.