Douglas schutting

Bent u op zoek naar een mooie nieuwe Douglas schutting? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment Douglas schuttingdelen is Tuinhoutdiscount.nl dé specialist op het gebied van uw Douglas tuinafscheiding. Alle schermen zijn van hoge kwaliteit en zijn extra scherp geprijsd. Een mooie warme look in uw tuin creëren met Douglas hout? Dan is een Douglas schutting precies wat u zoekt! Heeft u vragen over de producten, gaat u graag het gesprek aan met één van onze specialisten of komt u de Douglas schutting graag eerst eens in het echt bekijken alvorens u uw keuze maakt? Neem contact met ons op of kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!

1-15 van 26
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-15 van 26
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Douglas schutting in alle soorten en maten

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij specialist in het leveren van uw Douglas schutting. Met een groot assortiment Douglas schuttingdelen kunnen wij vrijwel altijd leveren waar u naar op zoek bent. WIj geloven sterk in een persoonlijk aanpak en geven u dan ook graag eerst een stukje persoonlijk advies. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om de vele mogelijkheden rustig door te spreken.   

Hou hier rekening mee bij het aanschaffen van uw Douglas schuttingdelen

Wij begrijpen dat niet iedereen elke dag een Douglas schutting aanschaft voor zijn of haar tuin. Om deze reden hebben wij vast een aantal punten op een rijtje gezet waarvan wij u adviseren om rekening mee te houden.

  • Houtsoort - De houtsoort waarvan uw schutting is gemaakt is erg belangrijk voor de duurzaamheid en de verwachte levensduur van de producten. Meer over de duurzaamheid en levensduur leest u hier.
  • Behandeling - Wij adviseren u altijd om de producten die u aanschaft te behandelen of in ieder geval goed te overwegen of u deze wilt behandelen. Door de producten te behandelen blijven deze langer mooi en kunt u er langer van genieten. Één van de producten voor het behandelen van deze schuttingen die wij adviseren is bijvoorbeeld HK-Lazuur.
  • Aantal planken - Waar veel mensen denken dat het aantal planken slechts iets te maken heeft met de look van de schutting is dit in de realiteit niet helemaal het geval. Natuurlijk is het aantal planken van bepalend in de look van het Douglas schuttingdeel, echter heeft dit ook een praktische reden. Het aantal planken bepaald namelijk hoe goed het zicht door het schuttingdeel is. Hoe meer planken het scherm heeft, des te minder doorzicht hier bij komt kijken.

Douglas schutting eerst bekijken, dan pas kopen

Wat ons, naast scherpe prijzen, écht uniek maakt in de tuinhoutbranche? Wij hebben een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad gerealiseerd. Op deze manier kunnen wij u veel van onze producten eerst eens laten zien en ervaren alvorens u overgaat tot koop. Benieuwd wat wij voor u zouden kunnen betekenen? Kom eens langs in onze showroom en laat u verrassen door de vele mogelijkheden!

0 Veel gestelde vragen over Douglas hout

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.