Blog

De voordelen van ‘’prefab’’ overkappingen

U bent van plan een overkapping te gaan plaatsen in uw tuin, er zijn uiteraard talloze mogelijkheden om dit tot werkelijkheid te kunnen maken. U kunt ervoor kiezen om de overkapping geheel zelf te bouwen en alle materialen die hiervoor benodigd zijn uit te rekenen en te bestellen. Voor een handige timmerman of hovenier is dit een simpele klus, maar voor de meeste mensen kost dit veel tijd. Om dit probleem op te lossen hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl een breed assortiment in prefab overkappingen.

Wat is een ‘’prefab’’ overkapping?

Een prefab overkapping is simpelweg een gedeeltelijk voorgefabriceerde overkapping. De materialen zijn voor u berekend en enkele delen van de overkapping zijn ook al voor u op maat gezaagd, wel zo makkelijk! Ook zijn er bijvoorbeeld al bepaalde inkepingen voor u in de fabriek gezaagd. Prefab overkappingen worden standaard met bouwtekeningen geleverd. In de meeste gevallen bestaat het standaard overkapping pakket uit de constructie en de bevestiging hiervan. Kijk daarom goed naar de beschrijving of eventueel wanden, fundering, dakbedekking en waterafvoer standaard worden meegeleverd of dat deze los bij besteld dienen te worden!

Uw eigen overkapping samenstellen?

Er zijn talloze mogelijkheden voor het samenstellen van uw ‘’prefab’’ overkapping. Er zijn verschillende maatvoeringen, houtsoorten, samenstelling, wandtypes beschikbaar. Om het voor u gemakkelijk te maken om uw droom overkapping samen te stellen bestaat de Hillhout- 3D Configurator. Door middel van dit programma kunt u zelf uw droom overkapping samenstellen en deze van alle kanten bekijken.


De eerste stap is het kiezen van het gewenste type buitenverblijf. De mogelijkheden zijn Plat dak, Zadeldak en Kapschuur. De tweede stap is het kiezen van de uitvoering van het gekozen type. Hierna kunt u de afmetingen bepalen en segmenten aan de overkapping toevoegen, vervolgens kunt u de wanden, deuren, ramen, hekwerken, shutters en glazen schuifwanden toevoegen aan uw overkapping. De laatste stap is het toevoegen van de kleuren, materialen en extra opties.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.