Grote blokhut

Grote blokhutten koopt u eenvoudig online bij Tuinhoutdiscount.nl. Als dé specialist in hout weet u zeker dat u bij ons hoogwaardige grote blokhutten in huis haalt. Profiteer naast topkwaliteit producten ook nog eens van een voordelige prijs, snelle bezorgservice en diverse montagemogelijkheden. Zo wordt de keuze voor een blokhut wel heel eenvoudig. Bekijk hieronder ons gehele assortiment en bestel eenvoudig uw favoriete grote blokhut online. Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent of komt u er niet uit? Neem dan contact op met één van onze specialisten of kom langs in onze tuinhuizen showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!

1-15 van 152
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 152
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een grote blokhut is de oplossing om al uw spullen goed en veilig in op te bergen. Uw tuinmeubelen, tuingereedschap, fietsen, fitness apparatuur, grasmaaier en het speelgoed van de kinderen kan er allemaal in. Het is natuurlijk heerlijk om een grote blokhut te hebben. Als deze tenminste in uw tuin past en het er ook mooi uit blijft zien. We weten zeker dat u de juiste blokhut kiest. Het kan ook een grote blokhut als tweede woonkamer zijn, tijdelijke slaapkamer of bijvoorbeeld een tuinkantoor. Er zijn zoveel mogelijkheden en redenen om een blokhut te kiezen. 

Volop mogelijkheden: de grote blokhut 

Wanneer u de blokhut in alle seizoen wilt gebruiken is het handig om een blokhut met overkapping te kiezen. Het zorgt voor meer binnen- en buitenruimte van de blokhut. Het voordeel van een overkapping is dat u altijd droog zit, in de schaduw en de warmte blijft hangen. Het is heerlijk om hier volop van te genieten. 

Een goede isolatie van de blokhut

Wat natuurlijk belangrijk is, is dat u de blokhut goed isoleert. Helemaal wanneer u het als gastenverblijf, fitnessruimte of tuinkantoor gebruikt. Het is heerlijk om alle seizoen van het jaar gebruik te maken van de grote blokhut. Eerder schreven wij al een blog over hoe u een blokhut of ander buitenverblijf het beste kunt isoleren.

Verwarming en verkoeling in uw blokhut?

Wanneer u de temperatuur goed wilt houden is het slim om te zorgen voor een elektriciteitsaansluiting in uw blokhut. Elektriciteit in uw blokhut is natuurlijk altijd handig. Denk aan het opladen van de apparaten. Ook kunt u eigenlijk niet zonder als het een kantoor is of extra gastenverblijf. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om voor zonnepanelen te kiezen. Zo krijgt u een duurzame blokhut waar u nog meer van kunt genieten zonder u zorgen te maken over de energierekening. 

Een grote blokhut van hout

Wanneer u een grote blokhut van hout kiest is het natuurlijk belangrijk om het juiste soort hout te kiezen. Ook de afwerking is van groot belang. Het hout moet mogelijk geschilderd, gebeitst of geimpregneerd worden om aan uw wensen te voldoen. Vaak is het hierdoor mogelijk om langer te genieten van uw blokhut. Een grote blokhut bij Tuinhoutdiscount.nl is in veel gevallen beschikbaar in dezelfde houtsoort; Vurenhout. Voor deze houtsoort wordt vaak gekozen omdat deze zich gemakkelijk laat bewerken, maar ook gemakkelijk laat behandelen.

De juiste vergunningen van de gemeente

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste vergunningen heeft als die nodig zijn. Heeft u een vergunning nodig? Het is afhankelijk van verschillende zaken. Het beste kunt u contact opnemen met de afdeling bouwzaken om te informeren welke regels er gelden. Een grote blokhut moet qua formaat hier ook aan voldoen. Overigens schreven wij hierover ook al eerder een blog. Deze blog over wanneer u een bouwvergunning nodig heeft voor de blokhut leest u hier.

Een eigen ontwerp of doe-het-zelf-pakket?

Er zijn verschillende mogelijkheden als u een blokhut gaat plaatsen. U kunt kiezen voor een doe het zelf pakket en daarnaast ook voor een ontwerp op maat. Het zal met een 3D configurator kunnen maken. Het is dan mogelijk om zelf de wanden, de ramen en de deuren te kiezen plus de kleuren en de materialen. Ook de dikte van de panelen en de isolate komen dan aan bod. Alles is op maat te maken en te ontwerpen. Natuurlijk zijn de kosten iets hoger als u een eigen ontwerp maakt in vergelijking met het doe het zelf pakket. Het is prettig om te zien welke opties er zijn. Overleg goed met de ontwerper wat uw wensen zijn. 

Een grote blokhut, maar dan kant-en-klaar

Een doe het zelf pakket heeft als voordeel dat alles al is berekend. Er hoeven geen eigen draagkracht berekeningen gemaakt te worden. De grote blokhut zal staan als een huis. Ook is al het hout op maat gezaagd en zijn alle materialen aanwezig. Een doe het zelf pakket betekent trouwens niet dat u het ook allemaal zelf hoeft te doen. Wanneer u zelf niet zo handig bent kunt u het ook door een handige klusjesman laten uitvoeren. De meeste blokhutten kunnen in één tot twee dagen geplaatst worden. 

Een goed advies

We weten dat er vooral bij een grote blokhut meer vragen zijn. De investering is wat hoger en u wilt natuurlijk zeker weten dat alles goed gaat en goed geregeld is. Onze specialisten begeleiden u graag bij het hele proces om te zorgen voor een grote blokhut waar u vele jaren van kunt genieten. De blokhut moet afgestemd zijn op uw wensen van vandaag en berekend op de wensen van u in de toekomst. Neem gerust contact op met één van onze specialisten. We delen graag onze vakkennis en expertise met u. Daarnaast is het ook mogelijk om langs te komen in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. Wel zo makkelijk toch?!