Geïmpregneerd Hout

Wilt u Geïmpregneerd hout gebruiken voor in uw tuin? Dan bent u aan het juiste adres. Online houthandel Tuinhout Discount is dé specialist op het gebied van hout dat Geïmpregneerd is. Hierbij heeft u gegarandeerd tuinhout van hoge kwaliteit tegen de scherpste prijs. Heeft u nog geen idee waar u exact naar op zoek bent of wilt u het hout in het echt zien? Kan dan gerust langs de showroom of neem contact op.

1-15 van 50
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 50
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Geïmpregneerd hout ideaal voor in uw tuin

Heeft u geen idee wat geïmpregneerd hout precies is? Dit is eigenlijk gewoon hout waarop een verduurzamingsmiddel is aangebracht met als doel dat het niet wordt aangetast door schimmels, insecten en verschillende weersinvloeden. Hierdoor gaat het tuinhout veel langer mee en is het ideaal voor buitengebruik. Bovendien creëert u hiermee een natuurlijke sfeer in uw tuin en steekt het mooi af tussen alle bloemen en planten en het groen van het gras.

Waarom uw tuinhout laten impregneren?

Wanneer u het hout laat impregneren, wordt uw materiaal niet alleen beter beschermd tegen allerlei schimmels, maar brengt dit ook nog andere voordelen met zich mee.

 • Doordat het tuinhout is behandeld met een hars of lak, wordt het product ook waterafstotend.
 • Wanneer het hout wordt geïmpregneerd, verlengt u hiermee de levensduur van het materiaal wat tot wel 15 jaar kan gaan.
 • Het impregneermiddel waarmee het tuinhout wordt behandeld, is ongevaarlijk voor mensen, dieren en het milieu.
 • U hoeft niet meer een aparte beits te kopen met als doel aantasting van bacteriën te voorkomen.
 • Er kan gemakkelijk met elke gewenste kleur over het hout geschilderd worden.
 • Divers aanbod aan geïmpregneerd hout

  Binnen het uitgebreide assortiment kunt u profiteren van verschillende soorten geïmpregneerd hout. Deze bestaan in verschillende maten en kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan vlonders, terrassen en houten schuttingen. Maar u kunt het ook gebruiken voor bijvoorbeeld plantenbakken van hout. Kortom, u komt niks te kort qua keuze.

  Geïmpregneerde hout planken

  Op zoek naar houten planken die geïmpregneerd zijn? Ook geïmpregneerde planken kunt u terugvinden binnen het aanbod. Deze zijn ideaal om te gebruiken als houten planken voor uw schutting, tuinafscheiding en gevelbekleding. Verder is het belangrijk dat u rekening houdt met, de kopmaat van het tuinhout en of u kiest voor fijnbezaagde of geschaafde planken.

  Geïmpregneerde tuinhout palen

  Heeft u behoefte aan geïmpregneerde palen speciaal voor in uw achtertuin? Dit type geïmpregneerd hout valt ook onder het assortiment. Ideaal voor wanneer u op zoek bent naar houten schuttingpalen om een afscheiding te maken. Ook bij deze afmetingen is het van belang dat u bewust bent van welke kopmaat u wilt gebruiken. Daarnaast zijn betonpoeren handig om te gebruiken, zodat het hout niet helemaal in contact komt met de grond.

  Houten balken die geïmpregneerd zijn

  Wanneer u bijvoorbeeld een blokhut of buitenverblijf in elkaar wilt zetten, dan zijn geïmpregneerde balken precies wat u zoekt. Daarnaast heeft u bij deze houten balken de zekerheid dat het hout niet wordt aangetast door verschillende schimmels en weersomstandigheden. Hierdoor vormt het de ideale ondersteuning van uw bouwconstructie. Net als bij alle anderen kopmaten, speelt het houtsoort een rol in de kwaliteit van het hout.

  Vlonderplanken laten impregneren

  Als u een vlonder wilt maken voor in de tuin dan zijn vlonderplanken van geïmpregneerd hout de perfecte oplossing. Doordat het in Nederland vaak regent en hierdoor de ondergrond vaak nat is, wordt er aangeraden om geïmpregneerde vlonderplanken toe te passen. De vlonder zal namelijk minder snel rotten en langer meegaan dan wanneer het hout onbehandeld is. Daarnaast heeft u minder onderhoud aan geïmpregneerd hout, waardoor u meer tijd kunt besteden aan andere zaken. Volop mogelijkheden dus voor in en rondom uw woning.

  Geïmpregneerd hout bestellen bij Tuinhout Discount

  Geïmpregneerd hout kopen? Bij Tuinhout Discount heeft u een divers assortiment aan dit type tuinhout tegen een scherpe prijs. Daarnaast heeft u de keuze om de montage van geïmpregneerd tuinhout uit te besteden. Dit kan door middel van de THD Montageservice, waarbij er voor u een geschikte partij wordt geregeld die uw materiaal vakkundig zal monteren. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan contact op.