Hardhout balken

Hardhout balken

Bent u op zoek naar hardhouten balken voor het realiseren van uw tuin project? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een ruim assortiment in hardhouten balken en een grote voorraad kunnen wij u vrijwel altijd erg snel voorzien van de door u gewenste producten. Heeft u vragen over onze producten of spreekt u liever eerst even één van onze specialisten voor een stukje persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan zes dagen per week voor u klaar. Sinds het voorjaar van 2017 beschikt Tuinhoutdiscount.nl over een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 waarin wij ook de hardhouten balken voor u hebben staan. Wilt u de producten dus liever eerst even zien alvorens u tot bestelling over gaat? Kom dan eens langs in onze showroom.

7 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
7 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ontdek onze hardhouten balken

Bij Tuinhoutdiscount.nl bieden we een breed assortiment hardhouten balken aan, zowel geschaafd als fijnbezaagd. Of u nu als particulier één balk nodig heeft of als hovenier een complete beschoeiing moet zetten, wij hebben wat u nodig heeft, direct op voorraad in ons magazijn of in onze showroom in Ter Aar.

Toepassingen van hardhouten regels

Hardhouten regels zijn duurzaam en hebben een lange levensduur, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen zoals beschoeiingen, funderingen onder overkappingen en als basis voor een vlonder met hardhouten vlonderplanken. Let wel op; Wij adviseren u altijd om bij hardhouten regels die niet in het zicht worden gebruikt te gaan voor de fijnbezaagde variant. Deze is vaak immers goedkoper en aangezien deze niet in het zicht komt maakt het niet uit of deze ruw of glad geschaafd is.

Fijnbezaagd vs. geschaafd

Er bestaat soms verwarring over de termen 'fijnbezaagd' en 'geschaafd'. Fijnbezaagde balken zijn ruw, terwijl geschaafde balken mooi glad zijn. Fijnbezaagd wordt daarom vaker gebruikt voor constructie, terwijl geschaafd de ideale keuze is voor een mooie uitstraling. Kies de juiste afwerking afhankelijk van of het hout zichtbaar zal zijn. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten voor advies.

Andere houtsoorten

Bij Tuinhoutdiscount.nl vindt u, naast hardhouten balken, nog veel meer andere soorten houten balken. Elk type hout heeft zijn eigen duurzaamheidsklasse en verwachte levensduur. Zo heeft u onder andere keuze uit:

Elke houtsoort heeft een eigen duurzaamheidsklasse en een daarbij behorende verwachte levensduur. Bij hardhouten balken is deze duurzaamheidsklasse altijd hoog. Hardhout is sterk en gaat over het algemeen langer mee dan bijvoorbeeld een geïmpregneerde balk of een Douglas balk.

Bezoek onze showroom

In onze showroom van ruim 1100m² kunt u onze producten bekijken en inspiratie opdoen. U bent van harte welkom om langs te komen zonder afspraak en te genieten van een kopje koffie. We kijken ernaar uit u te verwelkomen!