Red Class Wood palen

Red Class Wood palen

Gaat u aan de slag met een project in de tuin en bent u erg gecharmeerd van de look van Douglas hout? Bent u echter wel voorstander van een ietwat duurzamere houtsoort? Dan is het Red Class Wood van Tuinhoutdiscount.nl precies hetgeen waar u naar op zoek bent! De basis van Red class wood is een gecertificeerd houtsoort en door de ecologische behandeling krijgt het hout extra duurzaamheid en de kleur van Lariks Douglas hout. Wel de look en niet de bekende nadelen van Douglas hout dus! Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over een groot assortiment, een uitgebreid leveringsnetwerk, scherpe prijzen en een showroom van maar liefst 1100m2! Heeft u over vragen het Red Class Wood? Neem dan contact op met één van onze specialisten of kom langs in onze showroom!

4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Niet iedereen koopt elke dag tuinhout en daar komt ook nog eens bij dat Red Class Wood nieuw is op de markt. Producent en leverancier Tuindeco heeft hier jaren in het geheim aan gewerkt en de houtsoort is sinds kort officiëel op de markt. Graag vertellen wij u dan ook meer over de unieke nieuwe geïmpregneerde naaldhoutsoort die beschikt over bijna dezelfde look als Douglas hout.

De voordelen van Red Class Wood

Net zoals met elke andere houtsoort die er in Nederland op de markt is heeft ook Red Class Wood zo haar voordelen en nadelen. Om u direct wat meer zicht te geven op de positieve elementen van deze houtsoort sommen wij alvast enkele voordelen voor u op. Wel zo makkelijk toch!?

Langer kleurbehoud - Één van de redenen voor het ontwikkelen van de Red Class houtsoort was de irritatie rondom het snelle verkleuren van Douglas hout. Red Class Wood kan door het speciale proces nu tot 4x langer kleurbehouden.
Duurzamer - Naast een lang kleurbehoud is Red Class Wood over het algemeen ook een stuk duurzamer dan Douglas hout. Uiteraard geldt dit wanneer er geen grondcontact is. Mits het hout onbewerkt is en geen grondcontact heeft geeft leverancier Tuindeco hier zelfs 10 jaar garantie op (uniek in deze markt).
Al het hout is gekeurd - Het hout wordt uit verschillende duurzame bossen gekapt en beschikt over verschillende keurmerken. Zo is Red Class hout gekeurd en heeft het een keurmerk PEFC en EUTR.
Geschaafd na droging - Bij Douglas hout is het eindresultaat vaak minder mooi bij geschaafde delen. Dit komt vooral omdat het hout wordt geschaafd voordat dit volledig gedroogd is. Red Class Wood daarentegen is eerst helemaal kunstmatig gedroogd alvorens het wordt geschaafd naar de juiste maat. Op deze manier ontstaat er een zeer glad oppervlak.
Geselecteerd hout - Red Class Wood wordt tijdens het proces van productie uitvoerig in de gaten gehouden. Zo worden de materialen bijvoorbeeld gefilterd op knoesten. Red Class hout wordt veelal geproduceerd uit hout dat knoestvast is.

Wat is Red Class Wood?

Bij Tuinhoutdiscount.nl krijgen wij regelmatig de vraag wat Red Class Wood nu eigenlijk precies is. Om hier een duidelijk antwoord op te geven zijn twee elementen enorm belangrijk; de houtsoort en de behandeling. Hieronder hebben wij hierover een en ander aan informatie voor u opgesomd.

Uit welke houtsoort wordt Red Class gerealiseerd?

Red Class Wood wordt over het algemeen benaderd als een op zichzelf staande houtsoort. In werkelijkheid is het echter een productsoort welke uit de bekende Vuren houtsoort wordt gerealiseerd met een speciale behandeling.

Welke behandeling heeft Red Class Wood precies gehad?

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt. Uiteraard heeft Red Class Wood wel andere voordelen zoals hierboven al even benoemd.

Een aantrekkelijke prijs voor een mooie houtsoort

Naast de eerder genoemde voordelen is het ook nog zo dat Red Class Wood in vrijwel alle gevallen enorm mooi, en vooral scherp, is geprijsd. Red Class Wood is in de markt gezet als tegenhanger, of misschien zelfs wel vervanger, van Douglas hout. Naast dat het duurzamer is dan Douglas hout is het daarnaast vaak ook nog eens goedkoper. Een enorm voordeel dus!

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.

0 Veelgestelde vragen over Red Class Wood

Red Class Wood wordt over het algemeen benaderd als een op zichzelf staande houtsoort. In werkelijkheid is het echter een productsoort welke uit de bekende Vuren houtsoort wordt gerealiseerd met een speciale behandeling.

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt.

Het hout wordt uit verschillende duurzame bossen gekapt en beschikt over verschillende keurmerken. Zo is Red Class hout gekeurd en heeft het een keurmerk PEFC en EUTR.

Naast een lang kleurbehoud is Red Class Wood over het algemeen ook een stuk duurzamer dan Douglas hout. Uiteraard geldt dit wanneer er geen grondcontact is. Mits het hout onbewerkt is en geen grondcontact heeft geeft leverancier Tuindeco hier zelfs 10 jaar garantie op (uniek in deze markt).

Één van de redenen voor het ontwikkelen van de Red Class houtsoort was de irritatie rondom het snelle verkleuren van Douglas hout. Red Class Wood kan door het speciale proces nu tot 4x langer kleurbehouden.

Bij Douglas hout is het eindresultaat vaak minder mooi bij geschaafde delen. Dit komt vooral omdat het hout wordt geschaafd voordat dit volledig gedroogd is. Red Class Wood daarentegen is eerst helemaal kunstmatig gedroogd alvorens het wordt geschaafd naar de juiste maat. Op deze manier ontstaat er een zeer glas oppervlak.

Red Class Wood wordt tijdens het proces van productie uitvoerig in de gaten gehouden. Zo worden de materialen bijvoorbeeld gefilterd op knoesten. Red Class hout wordt veelal geproduceerd uit hout dat knoestvast is.

Red Class wood planken kunnen soms de eerste 2-3 weken iets vlekkerig tonen, dit trekt door de buitenlucht vanzelf weg. Hierover hoeft u zich dus helemaal geen zorgen te maken.

Red Class Wood is in verschillende soorten, maten en vormen te verkrijgen. Bij Tuinhoutdiscount.nl leveren wij Red Class Wood onder andere aan in de vorm van balken, planken, profielplanken, vlonderplanken, palen, maar ook complete overkappingen en tuinschermen.

Ja, de Red Class Wood palen en/of staanders worden tijdens het productieproces gelamineerd. Alhoewel veel mensen denken dat dit een nadeel is, is dit in werkelijkheid een enorm voordeel. Omdat deze palen zijn gelamineerd zijn deze immers ook kaarsrecht. Ideaal dus voor een project waarbij dit noodzakelijk is.

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt. Uiteraard heeft Red Class Wood wel andere voordelen zoals hierboven al even benoemd.