Bangkirai hout

Ontdek de tijdloze charme en duurzaamheid van bangkirai hout bij Tuinhout Discount. Bangkirai is een hardhoutsoort met een warme, diepe kleur. De houtsoort gaat ongeveer 25 jaar mee en is goed bestand tegen slijtage door bijvoorbeeld schimmel. Dit maakt bangkirai erg geschikt voor buitenprojecten.

8 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
8 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voordelen van bangkirai hout

Bangkirai hout is een bijzondere houtsoort die veel voordelen met zich meebrengt. Bangkirai hout is erg veelzijdig en daarom een slimme keuze voor al je houtprojecten. Ontdek de verschillende voordelen van bangkirai hout. 

  • Duurzaam. Bangkirai tuinhout staat bekend om zijn duurzaamheid en natuurlijke weerstand tegen schimmels, insecten en rotten. Hierdoor heeft het hout een langere levensduur en vereist het minder onderhoud in vergelijking met andere houtsoorten.
  • Stabiliteit. Het hout heeft een hoge stabiliteit en vertoont minimale vervorming, kromtrekken of scheuren, zelfs onder veranderende weersomstandigheden. 
    Natuurlijke uitstraling. Bangkirai heeft een mooie en natuurlijke uitstraling met een warme bruine kleur. Na verloop van tijd ontwikkelt het hout een zilvergrijze patina, wat een mooie, moderne look geeft. 
  • Sterkte. Dit hout heeft een hoge dichtheid en is zeer sterk, waardoor het bestand is tegen zware belastingen. Het is dus ideaal voor constructies zoals terrassen en vlonders waarop meubels worden geplaatst.
  • Eenvoudige bewerkbaarheid. Bangikirai is relatief  gemakkelijk te bewerken, zowel met de hand als met machines, waardoor het geschikt is voor diverse tuinprojecten met complexe vormen en ontwerpen.

Verschillende soorten bangkirai hout 

Binnen het Bangkirai assortiment zijn er talloze variaties beschikbaar. Bij ons vindt u echter exclusief de Yellow Balau variant, die niet alleen de meest erkende Bangkirai soort is, maar ook de hoogste duurzaamheid en uitmuntende kwaliteit biedt. Met andere woorden, het vertegenwoordigt het beste van Bangkirai hout.

Een voorbeeld van een andere variant is Red Balau, die over het algemeen een lagere kwaliteit heeft en daardoor een kortere levensduur. Deze houtsoort is echter wel voordeliger geprijsd. Het is daarom belangrijk om altijd goed op te letten welk type Bangkirai u precies aanschaft, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Gebruik bangkirai hout voor verschillende doeleinden

Bangkirai hout kan gebruikt worden voor veel verschillende doelen. Of u nou droomt van een stijlvol terras, een elegante vlonder of een robuuste schutting, bangkirai is de perfecte basis. Kies bijvoorbeeld voor onze mooie bangkirai palen om een hekwerk stevig op te bouwen en op zijn plaats te houden. Bangkirai palen worden veel gebruikt als schuttingpalen tussen uw tuinschermen. Door het nette schaafwerk zijn deze palen geschikt om uw schutting een prachtige luxe uitstraling te geven. Bij Tuinhout Discount vindt u ook bangkirai balken. Deze balken zijn ideaal voor diverse constructies in uw buitenruimte. Ze zijn bijvoorbeeld perfect voor terrassen, schuttingen en hekwerken en pergola’s.

Balken

Bent u van plan om bangkirai hout te bestellen voor een nieuw buitenproject? Bij Tuinhout Discount bestelt u eenvoudig online en profiteer je van snelle levering in Nederland en België. Bij vragen kunt u ook altijd contact opnemen. Onze deskundige medewerkers staan graag klaar om u te helpen bij het kiezen van het juiste bangkirai hout voor uw project. Ook kunt u gerust langskomen in onze showroom