Vlonderplanken

Vlonderplanken bestellen? Deze vindt u bij Tuinhout Discount. Daar heeft u een breed assortiment aan vlonderplanken in allerlei houtsoorten. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat er te weinig keus is voor het aanleggen van uw ideale terras of dak. Wilt u meer informatie over welke houten vlonderplanken u nodig heeft of wilt u deze van dichtbij bekijken? Bezoek dan de showroom of neem direct contact op.

1-15 van 43
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-15 van 43
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Wat is belangrijk bij vlonderplanken?

Wanneer u vlonderplanken wilt bestellen, moet u rekening houden met een aantal punten. Zo is zowel de afwerking als de uitstraling van de vlonder belangrijk. Verder is er verschil tussen de planken qua onderhoud. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gedacht dat planken met groeven meer grip hebben dan gladde planken. In werkelijkheid is de kans groter dat bij deze vlonderplanken er vuil in de groef kan komen, waardoor het oppervlak gladder wordt en u dus vaker onderhoud heeft aan de vlonder. Daarnaast is het aantal onderregels cruciaal, omdat bij dikkere planken er meer balken onder moeten liggen dan bij dunnere planken. Ook is het handig om een idee te hebben waar u de vlonder wilt gaan plaatsen. Tot slot moet u een beeld hebben van hoe lang de planken mee moeten gaan, voordat deze vervangen moeten worden. De duurzaamheid verschilt per houtsoort.

Het diverse aanbod aan vlonderplanken

Binnen het vlonderplanken aanbod is er verschil in welke houtsoort u pakt hiervoor. Bij de keuze van de soort moet u op de hoogte zijn wat voor u belangrijke aspecten zijn waaraan het hout moet voldoen. Gelukkig heeft Tuinhout Discount een ruim assortiment aan planken voor vlonder.

Hardhouten vlonderplanken

Als u wilt gaan voor planken die lang meegaan, kunt u het beste kiezen voor vlonderplanken van hardhout. Hardhouten vlonderplanken gaan namelijk tussen de 15 en 25 jaar mee. Naast dat deze planken erg duurzaam zijn, zijn ze ook goed bestand tegen insecten en schimmels. Bovendien geeft u een warme en stijlvolle uitstraling aan uw terras, doordat deze houtsoort een warme en diepe kleur heeft.

Composiet vlonderplanken

Wanneer u zo min mogelijk onderhoud wilt hebben aan uw terras zijn composieten vlonderplanken het ideale materiaal voor het aanleggen van een vlonder. In tegenstelling tot andere houtsoorten, is er bij deze planken bijna geen sprake van verkleuring. Sterker nog, het kan zijn dat deze vlonderplanken hun kleur tot wel 30 jaar behouden. Ook door de mix van kunststof en houtvezels, zijn planken van composiet bestand tegen rotting.

Douglas planken voor vlonder

Als u op zoek bent naar planken die u makkelijk zelf kan bijwerken, kies dan voor de Douglas vlonderplanken. Deze planken zijn namelijk eenvoudig te zagen en te schaven. Houd er wel rekening mee dat het hout niet gaat splijten wanneer u er spijkers of schroeven in zet. Daarom kunt u het beste de planken voorboren. Er wordt ook aangeraden om op z’n tijd de vlonderplanken te bewerken met een goede Douglas olie als u de natuurlijke kleur van het hout langer wilt behouden.

Vlonderplanken van Bangkirai

Bangkirai vlonderplanken zijn een van de betere hardhout vlonderplanken. Naast dat deze planken lang meegaan, hebben ze weinig onderhoud nodig. Daarnaast nemen ze weinig vocht en vuil op waardoor ze minder snel glad worden. Doordat ze minder water opnemen, gaat dit hout ook minder snel schimmelen. Dit maakt deze vlonderplanken ideaal voor de buitenlucht.

Vlonderplanken bestellen bij Tuinhout Discount

Bij Tuinhout Discount geniet u van een divers assortiment aan hoogwaardige vlonderplanken tegen een scherpe prijs. Naast goede kwaliteit tegen een gunstige prijs, heeft u bij ons ook de mogelijkheid om het monteren van vlonderplanken door iemand anders te laten doen. Dit kunt u doen door gebruik te maken van de THD Montageservice. Hierbij wordt er voor u gezocht naar een geschikte partij die uw bestelling vakkundig monteert. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan gerust contact op.