Blog

Ik heb stormschade aan mijn schutting, wat nu?

Stevige storm is heel gebruikelijk in Nederland. Dit kan flinke problemen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de toegenomen stormschade. Hoe hiermee om te gaan? Dat leest u hier.

Lees meer

Optimaal voorbereiden op uw tuinproject met onze proefstukjes!

Een schutting, overkapping, gevelbekleding of vlonder kiezen voor uw tuin kan lastig zijn. Bij Tuinhoutdiscount begrijpen we die uitdaging en daarom bieden we proefmonsters aan van onze diverse houtsoorten. Ervaar kleuren, texturen en vergelijk verschillende opties voordat u beslist. Kies met vertrouwen de juiste materialen voor uw buitenruimte.

Lees meer

Wat kunt u doen in de tuin tijdens de herfst?

De herfst ligt weer op de loer. Dit betekent veel voor uw tuin. De bladeren zullen langzaam verkleuren en van de takken afvallen en de knisperende bladeren zullen uiteindelijk in uw tuin belanden. De natuur bereidt zich langzaam voor op de winter en dit is het perfecte moment om ook uw tuin voor te bereiden op de winter, zodat u ook tijdens de winter van uw tuin kunt genieten. In deze blog vertellen wij u alle werkzaamheden die u kunt uitvoeren in de herfst.

Lees meer

De ultieme gids: Alles over Rhombus gevelbekleding

Wat is Rhombus Gevelbekleding precies, welke soorten zijn er, waar wordt dit soort hout vaak voor gebruikt en waar moet u op letten bij het monteren van deze planken? U leest het allemaal in deze handige guide! Wel zo makkelijk! 

Lees meer

Alles over de houtsoort: Thermo Ayous

Bent u benieuwd wat Ayous hout precies is en welke eigenschappen, voordelen en misschien wel nadelen er aan deze houtsoort kleven? Daarover hebben wij in dit artikel zoveel mogelijk op een rijtje gezet.

Lees meer

Waarom een blokhut laten impregneren?

Bent u van plan om een blokhut of tuinhuis aan te gaan schaffen? Dan is het verstandig om te overwegen deze geïmpregneerd te bestellen. Waarom dit verstandig is? Dat leggen wij u graag uit in deze blog. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Hoe werkt de ventilatie van een tuinhuis?

Ontdek hoe ventilatie een essentiële rol speelt in het behouden van een aangenaam binnenklimaat in uw tuinhuis. Leer waarom voldoende ventilatie cruciaal is, hoe het helpt bij het behouden van hout en het voorkomen van schimmelvorming. Ontdek handige tips voor een goede ventilatie, inclusief het installeren van ventilatieroosters en een zonne-energie ventilator. Geniet van een comfortabele en schimmelvrije ruimte in uw tuinhuis met de juiste ventilatie.

Lees meer

Top tien meest verkochte vlonderplanken

Als u van plan bent om een vlonder in uw tuin te bouwen, zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Een belangrijke eerste stap in dit proces is het kiezen van de juiste houtsoort en vlonderplanken voor uw project. In deze blog bespreken we graag de top 10 best verkochte vlonderplanken van Tuinhoutdiscount.nl met u. We hopen dat deze blog u zal helpen bij het maken van de juiste beslissing en het kiezen van de ideale planken voor uw vlonder.

Lees meer

5 tips voor het onderhoud van jouw vlonder

Een goed onderhouden vlonder is een prachtige toevoeging aan elke buitenruimte. Geniet van ontspannen middagen in de zon en gezellige barbecues met vrienden op deze perfecte plek. Ontdek in onze blogpost handige tips om je vlonder te onderhouden en zo de schoonheid en duurzaamheid ervan te behouden. Geniet jarenlang van je vlonder met onze nuttige adviezen.

Lees meer

Wat zijn de kosten van een schutting?

Het plaatsen van een schutting is een populaire keuze voor het creëren van privacy, het markeren van eigendomsgrenzen en het toevoegen van esthetische waarde aan een tuin. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van een schutting? In deze blog bieden we een overzicht van de verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van een schutting, zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijke kosten.

Lees meer

In welke afmetingen zijn er tuinschermen beschikbaar?

U bent van planning een nieuwe schutting te plaatsen in uw tuin, er zijn uiteraard talloze mogelijkheden maar toch komen de maten soms niet helemaal uit. In deze blog leggen wij u graag meer uit over het op maat maken van uw tuinschermen.

Lees meer

De voordelen van ‘’prefab’’ overkappingen

U bent van plan een overkapping te gaan plaatsen in uw tuin, er zijn uiteraard talloze mogelijkheden om dit tot werkelijkheid te kunnen maken. In deze blog leggen wij u graag meer uit over de mogelijkheden die er zijn met prefab overkappingen.

Lees meer