Veelgestelde vragen

3 Afhalen

Uiteraard proberen wij een voor u een zo gunstig mogelijk moment te regelen voor het afhalen. Wij nemen altijd contact met u op om het moment van afhalen af te spreken. Wij raden het af om langs te komen voor het afhalen van uw artikelen zonder dat wij een moment met u hebben afgesproken. Mocht dit toch voorkomen dan kan het zo zijn dat uw producten nog niet klaar liggen.

U kunt uw bestelling afhalen bij ons magazijn aan de Harsweg 13, 2461EZ in Ter Aar.

Ja, dit kan zeker! Als u besluit uw bestelling af te komen halen dan scheelt u dit bezorgkosten. U kunt uw bestelling op elk afgesproken moment afhalen bij ons magazijn of onze winkel op de Harsweg 13, 2461EZ Ter Aar. Nog meer weten over het afhalen van uw bestelling? Lees hier meer over het afhalen van een bestelling.

4 Montage

Tuinhout Discount maakt altijd gebruik van vaste hoveniers voor het uitvoeren van montage. Op deze manier weten wij zeker dat een klus goed wordt uitgevoerd.

Tuinhout Discount en haar partners voor montage monteren de producten alleen in de Randstad. Buiten deze omgeving kunnen wij u helaas niet helpen bij het monteren van uw tuinproducten.

De prijs van het monteren hangt uiteraard af van wie het doet en wat er precies allemaal moet gebeuren. Wij vragen de prijs voor de klus op zodra wij uw aanvraag binnen hebben. De prijs van het monteren kan naar wens worden meegenomen in uw offerte.

Offerte aanvragen? Dat kan hier.

Ja en nee, Tuinhoutdiscount.nl monteert zelf niet meer. Wel kunnen wij hiervoor een geschikte partij inschakelen zodat we er zeker van kunnen zijn dat een klus goed geklaard wordt. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij een vast netwerk aan hoveniers en timmermannen die enkel vakwerk leveren.

6 Keurmerken

PEFC is wereldwijd hét onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC™ is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. Lees hier meer over PEFC.

Met het KOMO-keurmerk kan de bouwsector van de kwaliteit op aan van producten, processen, systemen en diensten waarbij KOMO staat voor een onbetwiste kwaliteit. Gebruik van KOMO-gecertificeerde producten en systemen en toepassing van KOMO-gecertificeerde processen en diensten verhoogt de efficiency in het bouwproces en verlaagt de faalkosten. Lees hier meer over KOMO.

Hout uit een FSC-bos is een bijzonder product! De boseigenaar heeft een prestatie van formaat geleverd met duurzaam bosbeheer. Daarbij heeft hij rekening gehouden met heel veel verschillende aspecten: behoud van biodiversiteit, bescherming van waterlopen, veiligheid van de bosarbeiders, enzovoort. Lees hier meer over FSC.

Ja, het meerendeel van de producten voldoet aan het PEFC-keurmerk.

Ja, het meerendeel van de producten voldoet aan het KOMO-keurmerk.

Ja, het meerendeel van de producten voldoet aan het FSC-keurmerk.

3 Mijn account

U kunt een account aanmaken via deze pagina. U krijgt vervolgens uw accountinformatie via de mail.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Geen enkel probleem. U kunt op deze pagina een nieuw wachtwoord aanvragen.

U kunt inloggen op uw account door naar de inlogpagina te navigeren en uw gegevens in te voeren in de velden. Snel naar de loginpagina? Klik hier.

2 Maatwerk

De kosten van het maatwerk zijn erg afhankelijk van welk product, welke houtsoort en/of welke vorm er gemaakt moet worden. Voor een prijsopgave vragen wij u om een offerte aan te vragen. Een offerte aanvragen kan op deze pagina.

Ja, bij Tuinhout Discount is het mogelijk om op aanvraag producten helemaal op maat te laten maken.

3 THD zakelijk

Met een THD zakelijk account kunt u gemakkelijk bestellen op naam van uw bedrijf. Deze orders komen automatisch binnen in ons magazijn. De prijzen op de website passen automatisch aan aan het soort bedrijf dat u bent. Op deze manier is het niet meer nodig om prijzen aan te vragen, de prijzen op de website zijn de voor u geldende prijzen.

Een zakelijk account maakt u aan via deze pagina. Na alle informatie te hebben ingevoerd komt u in ons bestand te staan als bedrijf. Wij willen u vragen om na het aanmaken van een zakelijk account een uitreksel van de KvK te versturen naar service@tuinhoutdiscount.nl.

3 Showroom

Ja, wij hebben de showroom binnen in ons pand gecreëerd. Op deze manier is het het hele jaar mogelijk om de producten te komen bezichtigen.

Alhoewel we het natuurlijk erg graag zouden willen, is dit niet het geval. Het is voor ons onmogelijk om alle producten tentoon te stellen met de grootte van ons assortiment. Wij proberen elk jaar een goede selectie producten voor u neer te zetten.

De showroom (en de winkel) is doordeweeks elke dag geopend.

Maandag 07:30 - 18:00

Dinsdag 07:30 - 18:00

Woensdag 07:30 - 18:00

Donderdag 07:30 - 18:00

Vrijdag 07:30 - 18:00

Zaterdag 07:30 - 15:00

6 Vlonders

Fouten zijn menselijk, maar toch zouden wij u graag behoeden voor een aantal veel gemaakte fouten. In deze blog lichten wij de meest gemaakte fouten bij het monteren van een vlonder toe.

Supradeck is relatief nieuw in Nederland (komt uit Spanje) en Tuinhoutdiscount.nl is één van de weinige dealers die er zijn in ons langs. Om deze reden lichten wij graag de vele voordelen van vlonderplanken van dit merk toe in deze blog.

Niet iedereen legt elke dag een vlonder in zijn of haar tuin en daarom is het advies om alle mogelijke vragen die u heeft aan één van onze specialisten te stellen. Om het u nog iets gemakkelijk te maken hebben wij overigens ook alvast een 6-tal tips in deze blog voor u opgesomds.

Een vlonder schoonmaken of goed onderhouden is niet altijd even makkelijk. Omdat niet iedereen dit dagelijks doet hebben wij in deze blog een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

2 Overkappingen

Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over verschillende soorten overkapping in ons assortiment. Alle soorten overkappingen die wij in ons assortiment hebben treft u hier.

Jazeker, in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad hebben wij overkappingen staan in alle mogelijke soorten en maten. Kom gerust eens bij ons langs tijdens openingstijden!

4 Schutting

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een hout beton schutting, maar waarom is dit eigenlijk? Welke voordelen heeft een dergelijke schutting ten opzichte van een volledige schutting van hout? U leest het in deze blog.

Niet iedereen heeft ervaring met het plaatsen/monteren van een schutting of tuinscherm. Om deze reden hebben wij in deze blog een mooi en vooral duidelijk stappenplan samengesteld. 

Niet iedereen koopt elke dag een schutting en net zoals bij alle andere producten zijn er ook bij een schutting bepaalde punten om rekening mee te houden bij de aanschaf. In deze blog leggen wij uit waar u allemaal rekening mee dient te houden.

Het is natuurlijk altijd een goed idee om uw schuttingpalen te verduurzamen. Zo kunt u er immers nóg langer van genieten. Hoe u dit gemakkelijk doet leest u in onze blog over Bison Rubber Seal.

3 Offerte

Uiteraard kunt u bij Tuinhoutdiscount.nl gemakkelijk online een prijs aanvragen voor de door u benodigde producten. Waar u dit doet? Op deze pagina!

Wij begrijpen dat u het liefst zo snel mogelijk uw offerte ontvangt. Wij doen dan ook altijd ons best om deze zo spoedig mogelijk naar u op te kunnen sturen. Toch hebben drukte, het soort product, rekenwerk en bepaalde situaties invloed op de levertijd van een offerte. Over het algemeen streven wij er altijd naar om u binnen een week te voorzien van een prijs op maat. 

Elke offerte die Tuinhoutdiscount.nl / Tuinhout Discount opstelt voor haar klanten heeft een geldigheidsduur van 30 dagen (1 maand). Wanneer de offerte is verlopen dient u hiervoor een nieuwe offerte aan te vragen bij één van onze specialisten.

4 Tuindeuren

Jazeker! Wij hebben een uitgebreid assortiment hang- en sluitwerk zodat wij u hierin (vrijwel) altijd kunnen voorzien. Hang- en sluitwerk treft u hier

draairichting tuindeur poort

Naast het materiaal en de maten is het minstens net zo belangrijk om rekening te houden met de draairichting van de deur. Alhoewel het bij de meeste tuindeuren, bijvoorbeeld die met een stalenframe als basis, gaat om een deur met een universele draairichting, willen wij u er toch op wijzen hier rekening mee te houden. De draairichting bepaald namelijk hoe de deur zich gaat gedragen en wanneer u kiest voor een rechtsdraaiende deur, wanneer u een linksdraaiende deur nodig had is de oplossing hiervoor niet altijd even eenvoudig.

Er zijn bij het aanschaffen van een tuindeur verschillende elementen om rekening mee te houden. Om uw hierin te kunnen ondersteunen schreven wij hierover een blog. Deze blog leest u hier.

Niet iedereen maakt elke dag een schuttingpoort zelf en daarom hebben wij voor u alvast een handig stappenplan uitgewerkt. Kunt u het gemakkelijk zelf doen. Het stappenplan voor het maken van een tuindeur leest u hier

11 Red Class Wood

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt. Uiteraard heeft Red Class Wood wel andere voordelen zoals hierboven al even benoemd.

Ja, de Red Class Wood palen en/of staanders worden tijdens het productieproces gelamineerd. Alhoewel veel mensen denken dat dit een nadeel is, is dit in werkelijkheid een enorm voordeel. Omdat deze palen zijn gelamineerd zijn deze immers ook kaarsrecht. Ideaal dus voor een project waarbij dit noodzakelijk is.

Red Class Wood is in verschillende soorten, maten en vormen te verkrijgen. Bij Tuinhoutdiscount.nl leveren wij Red Class Wood onder andere aan in de vorm van balken, planken, profielplanken, vlonderplanken, palen, maar ook complete overkappingen en tuinschermen.

Red Class wood planken kunnen soms de eerste 2-3 weken iets vlekkerig tonen, dit trekt door de buitenlucht vanzelf weg. Hierover hoeft u zich dus helemaal geen zorgen te maken.

Red Class Wood wordt tijdens het proces van productie uitvoerig in de gaten gehouden. Zo worden de materialen bijvoorbeeld gefilterd op knoesten. Red Class hout wordt veelal geproduceerd uit hout dat knoestvast is.

Bij Douglas hout is het eindresultaat vaak minder mooi bij geschaafde delen. Dit komt vooral omdat het hout wordt geschaafd voordat dit volledig gedroogd is. Red Class Wood daarentegen is eerst helemaal kunstmatig gedroogd alvorens het wordt geschaafd naar de juiste maat. Op deze manier ontstaat er een zeer glas oppervlak.

Één van de redenen voor het ontwikkelen van de Red Class houtsoort was de irritatie rondom het snelle verkleuren van Douglas hout. Red Class Wood kan door het speciale proces nu tot 4x langer kleurbehouden.

Naast een lang kleurbehoud is Red Class Wood over het algemeen ook een stuk duurzamer dan Douglas hout. Uiteraard geldt dit wanneer er geen grondcontact is. Mits het hout onbewerkt is en geen grondcontact heeft geeft leverancier Tuindeco hier zelfs 10 jaar garantie op (uniek in deze markt).

Het hout wordt uit verschillende duurzame bossen gekapt en beschikt over verschillende keurmerken. Zo is Red Class hout gekeurd en heeft het een keurmerk PEFC en EUTR.

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt.

Red Class Wood wordt over het algemeen benaderd als een op zichzelf staande houtsoort. In werkelijkheid is het echter een productsoort welke uit de bekende Vuren houtsoort wordt gerealiseerd met een speciale behandeling.

10 Douglas hout

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

17 Glazen Schuifwanden

De railsets zijn standaard pakketten, waarin boven- en onderrail van gelijke lengte samen verpakt zijn. Om de kwaliteit en functionaliteit van de schuifdeuren te waarborgen, is het niet mogelijk deze onderdelen uit een railset los te verkrijgen.

Jazeker, in de onderrails zit een schuine onderkant. Door deze schuine onderkant loopt het water naar één zijde van de rail. Aan de lange kant van de rails zit vervolgens een gaatje waardoor het water kan ontsnappen. Zorg er wel voor dat dit gaatje altijd vrij is zodat het water goed wegkan. Veel mensen willen de rails laten verzinken in de grond, vaak is dan de afvoer een uitdaging.

Nee, de muuraansluiting wordt altijd op een standaard lengte geleverd bij de glazen schuifwand. Op dit moment is deze vaste lengte 2650mm. U kunt vervolgens zelf eenvoudig de juiste lengte toepassen op de muuraansluiting.

In principe kunnen de glazen schuifdeuren, wanneer hier geen meenemers op zijn gemonteerd, alle kanten op. Zowel naar links en/of naar rechts en ook de volgorde van de panelen maakt in dit geval niet uit. Heeft u wel meenemers op uw wanden? Dan is het zaak goed te letten op de richting van de meenemers. Hier zit u dan namelijk wel aan vast.

Nee, de tochtstrip wordt altijd op een standaard lengte geleverd bij de glazen schuifwand. Op dit moment is deze vaste lengte 2650mm. U kunt vervolgens zelf eenvoudig de juiste lengte toepassen op de tochstrip.

Er is uiteraard een goede en vooral enorm stevige ondergrond nodig voor de glazen schuifwand. Is dit niet het geval? Dan kan de railset gaan verzakken en kunnen uiteindelijk de glazen schuifdeuren uit hun rails vallen. Uiteraard is dit helemaal niet de bedoeling en daarom is het noodzakelijk om te zorgen voor een stevige ondergrond. Vaak plaatst men een schuifwand op bijvoorbeeld een betonnen fundering (wanneer deze aanwezig is), op een houten vlonder of op de speciaal hiervoor beschikbare funderingskokers. Let er wel op dat u bij het plaatsen van deze funderingskoker eerst een aantal stoeptegels onder de koker verwerkt zodat de druk goed wordt verspreid.

Net zoals bij de schroeven is het ook bij eindplaatjes afhankelijk van uw specifieke situatie of er eindplaatjes nodig zijn of niet. Plaatst u de railset, en dus complete glazen schuifwanden, precies tussen twee bestaande muren of bijvoorbeeld staanders van de overkapping en is de kopse kant afgesloten? Dan is het niet noodzakelijk om eindplaatjes voor een railset mee te bestellen. Is er echter geen goede afsluiting aan het uiteinde van de rail? Dan is het noodzakelijk om eindplaatjes op de railset te bevestigen. Doet u dit niet? Dan is er kans dat de glazen schuifwanden uit de railset lopen met alle gevolgen van dien.

Wij begrijpen deze vraag omdat het opzich logisch lijkt dat dit standaard wordt meegeleverd. Echter is dit in werkelijkheid niet het geval. Omdat er zoveel verschillende situaties voor montage mogelijk zijn en ondergronden waarop de rail zou kunnen worden bevestigd worden er geen schroeven/bevestigingsmaterialen meegeleverd. Deze zou u dus zelf nog los moeten aanschaffen.

In principe is het zo dat voor elk glazen paneel dat er in een wand wordt verwerkt er een spoor aanwezig moet zijn in de rails. Het aantal sporen is dus enorm van belang. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij railsets beschikbaar met het volgende aantal sporen;

De railsets worden bij ons in verschillende maten beschikbaar gesteld. Past dit niet in de door u gewenste situatie? Dan kunt u dit zelf eenvoudig op maat zagen. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om dit door ons te laten verzorgen.

Dit is zeker mogelijk. Wij beschikken over een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. In deze showroom hebben wij meerdere overkappingen en kapschuren staan. Om geïnteresseerden in onze glazen schuifwanden de mogelijkheid te bieden om de producten eerst in het echt te bekijken hebben wij in deze overkappingen verschillende glazen schuifwanden verwerkt. Kom dus gerust bij ons langs, bekijk de producten in het echt en laat u adviseren door één van onze specialisten.

Ja en nee. Bij Tuinhoutdiscount.nl verzorgen wij de montage van de glazen schuifwanden in geen geval zelf. In de Randstad kunnen wij echter wel laten monteren door de THD montagepartners. Deze partners zijn stuks voor stuk vakmensen waarvan wij weten dat ze top kwaliteit leveren. Woont u dus in de Randstad en wenst u een glazen wand te laten monteren? Dan kunnen wij dit voor u regelen. Woont u buiten de Randstad? Dan is dit op dit moment helaas niet mogelijk.

De gekleurde onderdelen van een glazen schuifwand van Tuinhoutdiscount.nl worden stuk voor stuk gepoedercoat in tegenstelling tot de wanden bij sommige andere aanbieders op de markt. Door poedercoating toe te passen in plaats van verf of gespoten verf leveren wij een nóg hogere kwaliteit en daar profiteert u van.

Uiteraard is het compleet afhankelijk van uw keuze en samenstelling hoe en of onderdelen in kleur worden geleverd. Bij vrijwel elke samenstelling worden zowel de muuraansluitingen, bovenrails en deursets in de specifieke kleur geleverd en worden onderrails geleverd in een geanodiseerde kleur. Besteld u echter de matzwarte uitvoering van de wanden? Dan wordt ook de onderrails in deze kleur meegeleverd. Naast deze standaard onderdelen die in kleur worden geleverd is het bij sommige kleuren ook mogelijk om elementen als deurgrepen in dezelfde kleur te laten coaten.

Wij begrijpen dat u graag een kleur ziet voor de glazen wanden en de details. Om deze reden zijn er meerdere kleuren beschikbaar gekomen. Op dit moment kunnen wij uw toekomstige glazen schuifwand voor u produceren in de kleur crème wit (RAL9001), antraciet structuur (RAL7016M), verkeerswit (RAL9016) of matzwart (RAL9005 mat).

Omdat een glazen schuifwand altijd aan een bepaalde breedte dient te voldoen is het mogelijk om de railsets in te korten met een zaag. Echter dienen de deuren van de glazen wand ook goed uit te komen in het door u op te vullen gat. Om deze reden is er bij Tuinhoutdiscount.nl een glazen paneel beschikbaar in de breedte 980mm en 820mm. Zo kunt u de breedte van de deuren afstemmen op de ruimte die u wenst op te vullen. Overigens zijn deze breedtematen weer te combineren met tientallen hoogtematen.

De glazen schuifdeuren zelf hebben een dikte van 10mm en hier zijn dan ook alle benodigdheden en accessoires op afgestemd. Voor een mooie afwerking maakt de fabriek een mooi gepolijste rand aan de deuren. De glasplaten zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. 

1 Sponningplanken

Laten we beginnen met uit te leggen wat een sponningplank nu eigenlijk precies is. Een sponningplank hout is een plank die beschikt over een halfhoutverbinding en is helemaal geschikt voor het realiseren van complete dichte wanden. Heeft u bijvoorbeeld een mooie overkapping staan in de tuin? Dan is het met de sponningplanken van Tuinhoutdiscount.nl een eenvoudig klusje om hier een dichte wand in de maken. Veel van de wandmodules die hier (standaard) voor beschikbaar zijn zijn immers ook van dergelijke houten profielplanken gemaakt. Naast het maken van een wand in bijvoorbeeld een kapschuurzadeldak of een plat dak overkapping zijn sponningplanken ook ideaal voor het realiseren van een dichte schutting (zonder doorkijk) en dakbeschot. Bijkomend voordeel bij de profielplanken van Tuinhoutdiscount.nl? De planken zijn allemaal teruggedroogd.

7 Bezorging

Ja, dit kan. Wanneer u dit heeft aangegeven bij uw bestelling kunt u bij levering pinnen of de betaling per factuur voldoen.

Wanneer u online een bestelling heeft geplaatst bij Tuinhoutdiscount.nl zullen wij uw order verwerken in ons systeem. Zodra wij deze hebben verwerkt en hebben gecontroleerd of alles op voorraad is nemen wij via de e-mail contact met u op met meer informatie omtrent uw levering.

De bezorgkosten zijn afhankelijk van uw bestelling. Hoe hoger het orderbedrag hoe lager de bezorgkosten uit zullen vallen. Meer over het bezorgen van uw bestelling leest u hier.

Wanneer de chauffeur uw bestelling komt afleveren doet hij dit op een zo verantwoord mogelijke plek die te bereiken is voor onze vrachtwagen. De chauffeur lost de bestelling naast de vrachtwagen.

De bezorgtijden kunnen wij u niet exact melden wanneer wij een bestelling bij u komen bezorgen. Dit is erg afhankelijk van welke andere bezorgingen onze chauffeur moet doen en welke route hij zal rijden. Wel kunnen wij u de dag van tevoren na 17:00 vertellen welk dagdeel uw bezorging binnen komt. Let wel op: hiervoor neemt u zelf contact met ons op.

De levertijd verschilt per product. Wij streven er naar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u in huis te hebben.

2 Tuinhoutdiscount.nl (webshop)

Dit verschilt per product. Planken en balken gaan bijvoorbeeld per strekkende meter. Blokhutten worden getoond in centimeters. En kopmaten van planken worden getoond in millimeters.

Wij tonen op onze website zowel de prijs inclusief BTW als de prijs exclusief BTW. 

4 Klantenservice

Wij streven er naar om onze dienstverlening en producten zo goed mogelijk voor u te laten presteren. Het kan echter voorkomen dat er een foutje wordt gemaakt, mocht dit het geval zijn dan willen wij u vragen zo snel mogelijk contact met ons op te nemen zodat wij samen naar een passende oplossing kunnen kijken.

Meer informatie over tips, klachten en opmerkingen treft u op deze pagina.

U mag een afgeleverd artikel binnen 14 dagen na ontvangst zonder reden aan ons retour zenden. Daarmee ontbindt u de aankoop van dat artikel. U kunt ook eerst binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat u van de aankoop af wenst te zien. Vervolgens heeft u nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren.

Door langs te komen in onze showroom, te bellen en/of contact met ons op te nemen via het formulier op de website. Op deze manier kunnen wij alles rustig met u doorspreken en vrijblijvend een offerte op maat voor u opstellen.

Wij werken samen met hoveniers die onze producten voor u op locatie kunnen monteren.

11 Betalen

Betaal snel en gemakkelijk met PayPal; dé service om te betalen, geld over te maken en betalingen te ontvangen zonder steeds opnieuw je financiële gegevens in te voeren. PayPal wordt door 250 miljoen mensen gebruikt om te shoppen op miljoenen websites overal ter wereld – in meer dan 200 markten en in 25 verschillende valuta's.

Lees hier meer over Paypal.

Met AfterPay shop je eerst en betaal je later. Plaats je bestelling en kijk uit naar het thuis ontvangen. Bekijk, voel en probeer alles en betaal pas later. Met simpele retouren en flexibele betaalopties voor gemak en meer vrijheid. Zo simpel is het. Geen verborgen kosten, geen stress. En zo makkelijk als 1,2,3. 

Zo werkt AfterPay

Komt een grote uitgave niet goed uit maar wil je geen schulden of extra kosten? Dan kies je voor in3. De enige gespreid betaalmethode zonder rente of lening en BKR registratie. Je betaalt gespreid in drie termijnen binnen 60 dagen. Meer over In3 leest u hier.

 

De standaard voor online en offline betalen in België. Gekoppeld aan iedere Belgische bank en bankkaart. Meer over Bancontact leest u hier.

VISA is de populairste creditcard ter wereld. In 2015 steeg het aantal door VISA verwerkte transacties met 11 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Meer informatie over Visa leest u hier.

MasterCard is sinds haar oprichting uitgegroeid tot wereldwijde aanbieder van credit- en debitcards. Een kwart van alle creditcardtransacties wordt gedaan met een kaart die is uitgegeven door MasterCard. Meer informatie over Mastercard leest u hier.

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U betaalt via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van uw eigen bank. iDEAL is namelijk een directe online overboeking van uw bankrekening naar de bankrekening van een ondernemer.

Meer over iDEAL leest u hier.

Op de webshop van Tuinhout Discount kunt u betalen door middel van verschillende online betaalmethoden. U kunt hier tevens ook aangeven om te kiezen voor betaling bij levering, dit dient te gebeuren met een pin transactie.

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn de online betaalmethoden die wij op dit moment aanbieden;

 • iDEAL
 • In3
 • Mastercard
 • Visa
 • Maestro
 • Bancontact
 • ING Homepay
 • KBC
 • Belfius

Bij de levering van uw producten door zowel onze eigen bezorgdienst als bij onze partner in transport kunt u alleen betalen met pin.

In onze winkel en/of showroom in Ter Aar kunt u zowel met cash als met pin uw betaling voldoen.

In onze winkels is het mogelijk om met cash of pin te betalen. Bij een aflevering van uw bestelling door onze chauffeur is het op dit moment alleen mogelijk om met pin te betalen of met een voortijdige overboeking (wij sturen een factuur). Online zijn er veel mogelijkheden voor het voldoen van uw betaling, een overzicht van deze mogelijkheden treft u hieronder;

 • Vooraf betaling via iDEAL
 • In termijnen betalen met In3 (enkel tussen €100 en €3000)
 • Achteraf betalen met AfterPay
 • Vooraf betalen met PayPal
 • Vooraf betalingen met Mastercard
 • Vooraf betaling met Visa
 • Vooraf betaling met Bancontact

5 Blokhutten

Ja dit kan zeker. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij een groot assortiment blokhutten en/of tuinhuisjes in combinatie met een overkapping. Hierbij zit er aan de zijkant van de blokhut een stuk overkapping aan vast geplakt. De mogelijkheden hierin treft u op deze pagina.

U krijgt hierbij een extra rij blokhutprofielen geleverd. Uw blokhut wordt dus simpelweg 1 rij hoger. Dit bedraagt meestal ruim 12 cm. Voor lange mensen is het raadzaam een extra wandlaag toe te voegen zodat u een hoger dak van uw tuinhuis of blokhut krijgt. 

Wanneer u kiest voor de optie spuitlaag bij het bestellen van uw blokhut dan zetten wij uw blokhut voor u in de grondverf.

Wanneer u een geimpregneerde blokhut bij Tuinhout Discount besteld duurt het circa drie tot vier weken voordat deze voor u klaar staat. In het hoogseizoen kan het voorkomen dat dit uitloopt door drukte.