Veelgestelde vragen

3 Afhalen

Uiteraard proberen wij een voor u een zo gunstig mogelijk moment te regelen voor het afhalen. Wij nemen altijd contact met u op om het moment van afhalen af te spreken. Wij raden het af om langs te komen voor het afhalen van uw artikelen zonder dat wij een moment met u hebben afgesproken. Mocht dit toch voorkomen dan kan het zo zijn dat uw producten nog niet klaar liggen.

U kunt uw bestelling afhalen bij ons magazijn aan de Harsweg 13, 2461EZ in Ter Aar.

Ja, dit kan zeker! Als u besluit uw bestelling af te komen halen dan scheelt u dit bezorgkosten. U kunt uw bestelling op elk afgesproken moment afhalen bij ons magazijn of onze winkel op de Harsweg 13, 2461EZ Ter Aar. Nog meer weten over het afhalen van uw bestelling? Lees hier meer over het afhalen van een bestelling.

4 Montage

Tuinhout Discount maakt altijd gebruik van vaste hoveniers voor het uitvoeren van montage. Op deze manier weten wij zeker dat een klus goed wordt uitgevoerd.

Tuinhout Discount en haar partners voor montage monteren de producten alleen in de Randstad. Buiten deze omgeving kunnen wij u helaas niet helpen bij het monteren van uw tuinproducten.

De prijs van het monteren hangt uiteraard af van wie het doet en wat er precies allemaal moet gebeuren. Wij vragen de prijs voor de klus op zodra wij uw aanvraag binnen hebben. De prijs van het monteren kan naar wens worden meegenomen in uw offerte.

Offerte aanvragen? Dat kan hier.

Ja en nee, Tuinhoutdiscount.nl monteert zelf niet meer. Wel kunnen wij hiervoor een geschikte partij inschakelen zodat we er zeker van kunnen zijn dat een klus goed geklaard wordt. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij een vast netwerk aan hoveniers en timmermannen die enkel vakwerk leveren.

6 Keurmerken

PEFC is wereldwijd hét onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC™ is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. Lees hier meer over PEFC.

Met het KOMO-keurmerk kan de bouwsector van de kwaliteit op aan van producten, processen, systemen en diensten waarbij KOMO staat voor een onbetwiste kwaliteit. Gebruik van KOMO-gecertificeerde producten en systemen en toepassing van KOMO-gecertificeerde processen en diensten verhoogt de efficiency in het bouwproces en verlaagt de faalkosten. Lees hier meer over KOMO.

Hout uit een FSC-bos is een bijzonder product! De boseigenaar heeft een prestatie van formaat geleverd met duurzaam bosbeheer. Daarbij heeft hij rekening gehouden met heel veel verschillende aspecten: behoud van biodiversiteit, bescherming van waterlopen, veiligheid van de bosarbeiders, enzovoort. Lees hier meer over FSC.

Ja, het meerendeel van de producten voldoet aan het PEFC-keurmerk.

Ja, het meerendeel van de producten voldoet aan het KOMO-keurmerk.

Ja, het meerendeel van de producten voldoet aan het FSC-keurmerk.

3 Mijn account

U kunt een account aanmaken via deze pagina. U krijgt vervolgens uw accountinformatie via de mail.

Bent u uw wachtwoord vergeten? Geen enkel probleem. U kunt op deze pagina een nieuw wachtwoord aanvragen.

U kunt inloggen op uw account door naar de inlogpagina te navigeren en uw gegevens in te voeren in de velden. Snel naar de loginpagina? Klik hier.

2 Maatwerk

De kosten van het maatwerk zijn erg afhankelijk van welk product, welke houtsoort en/of welke vorm er gemaakt moet worden. Voor een prijsopgave vragen wij u om een offerte aan te vragen. Een offerte aanvragen kan op deze pagina.

Ja, bij Tuinhout Discount is het mogelijk om op aanvraag producten helemaal op maat te laten maken.

3 THD zakelijk

Met een THD zakelijk account kunt u gemakkelijk bestellen op naam van uw bedrijf. Deze orders komen automatisch binnen in ons magazijn. De prijzen op de website passen automatisch aan aan het soort bedrijf dat u bent. Op deze manier is het niet meer nodig om prijzen aan te vragen, de prijzen op de website zijn de voor u geldende prijzen.

Een zakelijk account maakt u aan via deze pagina. Na alle informatie te hebben ingevoerd komt u in ons bestand te staan als bedrijf. Wij willen u vragen om na het aanmaken van een zakelijk account een uitreksel van de KvK te versturen naar service@tuinhoutdiscount.nl.

3 Showroom

Ja, wij hebben de showroom binnen in ons pand gecreëerd. Op deze manier is het het hele jaar mogelijk om de producten te komen bezichtigen.

Alhoewel we het natuurlijk erg graag zouden willen, is dit niet het geval. Het is voor ons onmogelijk om alle producten tentoon te stellen met de grootte van ons assortiment. Wij proberen elk jaar een goede selectie producten voor u neer te zetten.

De showroom (en de winkel) is doordeweeks elke dag geopend.

Maandag 07:30 - 18:00

Dinsdag 07:30 - 18:00

Woensdag 07:30 - 18:00

Donderdag 07:30 - 18:00

Vrijdag 07:30 - 18:00

Zaterdag 07:30 - 15:00

6 Vlonders

Fouten zijn menselijk, maar toch zouden wij u graag behoeden voor een aantal veel gemaakte fouten. In deze blog lichten wij de meest gemaakte fouten bij het monteren van een vlonder toe.

Supradeck is relatief nieuw in Nederland (komt uit Spanje) en Tuinhoutdiscount.nl is één van de weinige dealers die er zijn in ons langs. Om deze reden lichten wij graag de vele voordelen van vlonderplanken van dit merk toe in deze blog.

Niet iedereen legt elke dag een vlonder in zijn of haar tuin en daarom is het advies om alle mogelijke vragen die u heeft aan één van onze specialisten te stellen. Om het u nog iets gemakkelijk te maken hebben wij overigens ook alvast een 6-tal tips in deze blog voor u opgesomds.

Een vlonder schoonmaken of goed onderhouden is niet altijd even makkelijk. Omdat niet iedereen dit dagelijks doet hebben wij in deze blog een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

2 Overkappingen

Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over verschillende soorten overkapping in ons assortiment. Alle soorten overkappingen die wij in ons assortiment hebben treft u hier.

Jazeker, in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad hebben wij overkappingen staan in alle mogelijke soorten en maten. Kom gerust eens bij ons langs tijdens openingstijden!

4 Schutting

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een hout beton schutting, maar waarom is dit eigenlijk? Welke voordelen heeft een dergelijke schutting ten opzichte van een volledige schutting van hout? U leest het in deze blog.

Niet iedereen heeft ervaring met het plaatsen/monteren van een schutting of tuinscherm. Om deze reden hebben wij in deze blog een mooi en vooral duidelijk stappenplan samengesteld. 

Niet iedereen koopt elke dag een schutting en net zoals bij alle andere producten zijn er ook bij een schutting bepaalde punten om rekening mee te houden bij de aanschaf. In deze blog leggen wij uit waar u allemaal rekening mee dient te houden.

Het is natuurlijk altijd een goed idee om uw schuttingpalen te verduurzamen. Zo kunt u er immers nóg langer van genieten. Hoe u dit gemakkelijk doet leest u in onze blog over Bison Rubber Seal.

3 Offerte

Uiteraard kunt u bij Tuinhoutdiscount.nl gemakkelijk online een prijs aanvragen voor de door u benodigde producten. Waar u dit doet? Op deze pagina!

Wij begrijpen dat u het liefst zo snel mogelijk uw offerte ontvangt. Wij doen dan ook altijd ons best om deze zo spoedig mogelijk naar u op te kunnen sturen. Toch hebben drukte, het soort product, rekenwerk en bepaalde situaties invloed op de levertijd van een offerte. Over het algemeen streven wij er altijd naar om u binnen een week te voorzien van een prijs op maat. 

Elke offerte die Tuinhoutdiscount.nl / Tuinhout Discount opstelt voor haar klanten heeft een geldigheidsduur van 30 dagen (1 maand). Wanneer de offerte is verlopen dient u hiervoor een nieuwe offerte aan te vragen bij één van onze specialisten.

4 Tuindeuren

Jazeker! Wij hebben een uitgebreid assortiment hang- en sluitwerk zodat wij u hierin (vrijwel) altijd kunnen voorzien. Hang- en sluitwerk treft u hier

draairichting tuindeur poort

Naast het materiaal en de maten is het minstens net zo belangrijk om rekening te houden met de draairichting van de deur. Alhoewel het bij de meeste tuindeuren, bijvoorbeeld die met een stalenframe als basis, gaat om een deur met een universele draairichting, willen wij u er toch op wijzen hier rekening mee te houden. De draairichting bepaald namelijk hoe de deur zich gaat gedragen en wanneer u kiest voor een rechtsdraaiende deur, wanneer u een linksdraaiende deur nodig had is de oplossing hiervoor niet altijd even eenvoudig.

Er zijn bij het aanschaffen van een tuindeur verschillende elementen om rekening mee te houden. Om uw hierin te kunnen ondersteunen schreven wij hierover een blog. Deze blog leest u hier.

Niet iedereen maakt elke dag een schuttingpoort zelf en daarom hebben wij voor u alvast een handig stappenplan uitgewerkt. Kunt u het gemakkelijk zelf doen. Het stappenplan voor het maken van een tuindeur leest u hier

11 Red Class Wood

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt. Uiteraard heeft Red Class Wood wel andere voordelen zoals hierboven al even benoemd.

Ja, de Red Class Wood palen en/of staanders worden tijdens het productieproces gelamineerd. Alhoewel veel mensen denken dat dit een nadeel is, is dit in werkelijkheid een enorm voordeel. Omdat deze palen zijn gelamineerd zijn deze immers ook kaarsrecht. Ideaal dus voor een project waarbij dit noodzakelijk is.

Red Class Wood is in verschillende soorten, maten en vormen te verkrijgen. Bij Tuinhoutdiscount.nl leveren wij Red Class Wood onder andere aan in de vorm van balken, planken, profielplanken, vlonderplanken, palen, maar ook complete overkappingen en tuinschermen.

Red Class wood planken kunnen soms de eerste 2-3 weken iets vlekkerig tonen, dit trekt door de buitenlucht vanzelf weg. Hierover hoeft u zich dus helemaal geen zorgen te maken.

Red Class Wood wordt tijdens het proces van productie uitvoerig in de gaten gehouden. Zo worden de materialen bijvoorbeeld gefilterd op knoesten. Red Class hout wordt veelal geproduceerd uit hout dat knoestvast is.

Bij Douglas hout is het eindresultaat vaak minder mooi bij geschaafde delen. Dit komt vooral omdat het hout wordt geschaafd voordat dit volledig gedroogd is. Red Class Wood daarentegen is eerst helemaal kunstmatig gedroogd alvorens het wordt geschaafd naar de juiste maat. Op deze manier ontstaat er een zeer glas oppervlak.

Één van de redenen voor het ontwikkelen van de Red Class houtsoort was de irritatie rondom het snelle verkleuren van Douglas hout. Red Class Wood kan door het speciale proces nu tot 4x langer kleurbehouden.

Naast een lang kleurbehoud is Red Class Wood over het algemeen ook een stuk duurzamer dan Douglas hout. Uiteraard geldt dit wanneer er geen grondcontact is. Mits het hout onbewerkt is en geen grondcontact heeft geeft leverancier Tuindeco hier zelfs 10 jaar garantie op (uniek in deze markt).

Het hout wordt uit verschillende duurzame bossen gekapt en beschikt over verschillende keurmerken. Zo is Red Class hout gekeurd en heeft het een keurmerk PEFC en EUTR.

Veel mensen zijn bekend met het groen geïmpregneerde Vurenhout dat al jaren wordt gebruikt in de tuinen in ons land. In de basis is Red Class Wood hetzelfde behandeld als deze productsoorten, namelijk geïmpregneerd. In plaats van groen is hier echter een rode kleur voor gebruikt.

Red Class Wood wordt over het algemeen benaderd als een op zichzelf staande houtsoort. In werkelijkheid is het echter een productsoort welke uit de bekende Vuren houtsoort wordt gerealiseerd met een speciale behandeling.

7 Bezorging

Ja, dit kan. Wanneer u dit heeft aangegeven bij uw bestelling kunt u bij levering pinnen of de betaling per factuur voldoen.

Wanneer u online een bestelling heeft geplaatst bij Tuinhoutdiscount.nl zullen wij uw order verwerken in ons systeem. Zodra wij deze hebben verwerkt en hebben gecontroleerd of alles op voorraad is nemen wij via de e-mail contact met u op met meer informatie omtrent uw levering.

De bezorgkosten zijn afhankelijk van uw bestelling. Hoe hoger het orderbedrag hoe lager de bezorgkosten uit zullen vallen. Meer over het bezorgen van uw bestelling leest u hier.

Wanneer de chauffeur uw bestelling komt afleveren doet hij dit op een zo verantwoord mogelijke plek die te bereiken is voor onze vrachtwagen. De chauffeur lost de bestelling naast de vrachtwagen.

De bezorgtijden kunnen wij u niet exact melden wanneer wij een bestelling bij u komen bezorgen. Dit is erg afhankelijk van welke andere bezorgingen onze chauffeur moet doen en welke route hij zal rijden. Wel kunnen wij u de dag van tevoren na 17:00 vertellen welk dagdeel uw bezorging binnen komt. Let wel op: hiervoor neemt u zelf contact met ons op.

De levertijd verschilt per product. Wij streven er naar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u in huis te hebben.

2 Tuinhoutdiscount.nl (webshop)

Dit verschilt per product. Planken en balken gaan bijvoorbeeld per strekkende meter. Blokhutten worden getoond in centimeters. En kopmaten van planken worden getoond in millimeters.

Wij tonen op onze website zowel de prijs inclusief BTW als de prijs exclusief BTW. 

4 Klantenservice

Wij streven er naar om onze dienstverlening en producten zo goed mogelijk voor u te laten presteren. Het kan echter voorkomen dat er een foutje wordt gemaakt, mocht dit het geval zijn dan willen wij u vragen zo snel mogelijk contact met ons op te nemen zodat wij samen naar een passende oplossing kunnen kijken.

Meer informatie over tips, klachten en opmerkingen treft u op deze pagina.

U mag een afgeleverd artikel binnen 14 dagen na ontvangst zonder reden aan ons retour zenden. Daarmee ontbindt u de aankoop van dat artikel. U kunt ook eerst binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat u van de aankoop af wenst te zien. Vervolgens heeft u nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren.

Door langs te komen in onze showroom, te bellen en/of contact met ons op te nemen via het formulier op de website. Op deze manier kunnen wij alles rustig met u doorspreken en vrijblijvend een offerte op maat voor u opstellen.

Wij werken samen met hoveniers die onze producten voor u op locatie kunnen monteren.

13 Betalen

Komt een grote uitgave niet goed uit maar wil je geen schulden of extra kosten? Dan kies je voor in3. De enige gespreid betaalmethode zonder rente of lening en BKR registratie. Je betaalt gespreid in drie termijnen binnen 60 dagen. Meer over In3 leest u hier.

 

Eén van de grootste banken in België, 20% van alle Belgische consumenten en bedrijven maken gebruikt van deze betaalmethode. Meer over Belfius leest u hier.

De standaard voor online en offline betalen in België. Gekoppeld aan iedere Belgische bank en bankkaart. Meer over Bancontact leest u hier.

Maestro is een veelgebruikte debet betaalmethode, zowel binnen als buiten Europa. Maestro verzekert u van een veilige internationale betaalmethode. Meer over Maestro leest u hier.

VISA is de populairste creditcard ter wereld. In 2015 steeg het aantal door VISA verwerkte transacties met 11 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Meer informatie over Visa leest u hier.

MasterCard is sinds haar oprichting uitgegroeid tot wereldwijde aanbieder van credit- en debitcards. Een kwart van alle creditcardtransacties wordt gedaan met een kaart die is uitgegeven door MasterCard. Meer informatie over Mastercard leest u hier.

ING Home'Pay is één van de grootste banken van België.

Meer informatie over ING Homepay leest u hier.

In België bedient KBC ruim 3,5 miljoen klanten met KBC, KBC Brussel en CBC.

Meer informatie over KBc leest u hier.

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U betaalt via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van uw eigen bank. iDEAL is namelijk een directe online overboeking van uw bankrekening naar de bankrekening van een ondernemer.

Meer over iDEAL leest u hier.

Op de webshop van Tuinhout Discount kunt u betalen door middel van verschillende online betaalmethoden. U kunt hier tevens ook aangeven om te kiezen voor betaling bij levering, dit dient te gebeuren met een pin transactie.

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn de online betaalmethoden die wij op dit moment aanbieden;

 • iDEAL
 • In3
 • Mastercard
 • Visa
 • Maestro
 • Bancontact
 • ING Homepay
 • KBC
 • Belfius

Bij de levering van uw producten door zowel onze eigen bezorgdienst als bij onze partner in transport kunt u alleen betalen met pin.

In onze winkel en/of showroom in Ter Aar kunt u zowel met cash als met pin uw betaling voldoen.

In onze winkels is het mogelijk om met cash of pin te betalen. Bij een aflevering van uw bestelling door onze chauffeur is het op dit moment alleen mogelijk om met pin te betalen of met een voortijdige overboeking (wij sturen een factuur). Online zijn er veel mogelijkheden voor het voldoen van uw betaling, een overzicht van deze mogelijkheden treft u hieronder;

 • Vooraf betaling via iDEAL
 • In termijnen betalen met In3
 • Vooraf betalingen met Mastercard
 • Vooraf betaling met Visa
 • Vooraf betaling met Maestro
 • Vooraf betaling met Bancontact
 • Vooraf betaling met ING Homepay
 • Vooraf betaling met KBC
 • Vooraf betaling met Belfius

5 Blokhutten

Ja dit kan zeker. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij een groot assortiment blokhutten en/of tuinhuisjes in combinatie met een overkapping. Hierbij zit er aan de zijkant van de blokhut een stuk overkapping aan vast geplakt. De mogelijkheden hierin treft u op deze pagina.

U krijgt hierbij een extra rij blokhutprofielen geleverd. Uw blokhut wordt dus simpelweg 1 rij hoger. Dit bedraagt meestal ruim 12 cm. Voor lange mensen is het raadzaam een extra wandlaag toe te voegen zodat u een hoger dak van uw tuinhuis of blokhut krijgt. 

Wanneer u kiest voor de optie spuitlaag bij het bestellen van uw blokhut dan zetten wij uw blokhut voor u in de grondverf.

Wanneer u een geimpregneerde blokhut bij Tuinhout Discount besteld duurt het circa drie tot vier weken voordat deze voor u klaar staat. In het hoogseizoen kan het voorkomen dat dit uitloopt door drukte.