Douglas planken

Als het gaat om tuinhout, dan is Douglas hout een echte klassieker. Douglas kopen doet u voordelig bij Tuinhoutdiscount.nl. Het Lariks/Douglas dat wij leveren is stevig en uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Douglas is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. U kunt bij ons Douglas planken kopen, maar ook balken en rabatdelen. Kortom alle soorten Douglas. Bent u op zoek naar goedkope Douglas planken? Dan zit u op deze pagina helemaal goed. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij namelijk Douglas planken in allerlei soorten, maaten en bewerkingen. Bent u op zoek naar ruw Douglas planken of geschaafde Douglas planken? Wij hebben het allemaal! Goedkope Douglas planken van hoge kwaliteit, alleen bij Tuinhoutdiscount.nl! Zoekt u iets dat u niet kunt terugvinden in onze webshop? Neem dan gerust even contact met ons op, vaak kunnen wij dit wel regelen.

1-15 van 24
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-15 van 24
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Douglas planken voor allerlei toepassingen

Douglas is te gebruiken voor allerlei verschillende toepassingen en doeleinden. Zo hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl Douglas planken, Douglas vlonderplanken en bijvoorbeeld Douglas profielplanken. Het Douglas tuinhout van THD is enkel geschikt voor buitentoepassing. Wilt u het hout binnen gaan gebruiken? Dan verzoeken wij u eerst even contact met ons op te nemen. Op deze manier kunnen wij u voorzien van goed en passend advies voor uw situatie. Douglas vlonderplanken zijn erg mooi voor gebruik en qua prijs een stuk aantrekkelijker dan bijvoorbeeld gebruik van Hardhouten vlonderplanken. Bent u op zoek naar bijvoorbeeld Douglas vellingdelen of Douglas Zweeds-Rabat? Dan treft u deze in de categorie Douglas profielplanken.

Fijnbezaagd of geschaafd?

Bij Tuinhoutdiscount.nl bieden wij Douglas planken aan met verschillende bewerkingen. Zo hebben wij Douglas planken geschaafd en Douglas planken fijnbezaagd. De naam Douglas planken geschaafd zegt eigenlijk al genoeg, deze Douglas planken zijn mooi glad geschaafd. De Douglas planken fijnbezaagd zijn eigenlijk het tegenovergestelde, deze Douglas planken hebben een ruw afwerking zoals deze rechtsstreeks uit de zagerij is gekomen. Bij deze planken kan het dus goed voorkomen dat hier afwijkingen zitten door de loop van de natuur.

Planken van Douglas, wat voor een houtsoort is dit?

Als het gaat om buitentoepassingen zoals overkappingen, pergola's en kapschuren dan is Douglas hout dé houtsoort om te gebruiken. Een enorm populaire houtsoort op dit moment gebruikt voor vele soorten doeleinden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om met Douglas planken aan de slag te gaan aan uw vlonder of terras. Waarom iedereen massaal kiest voor Douglas hout? Door de mooie warme uitstraling van het hout. Tevens is het hout sterk en duurzaam en is het hierom uitermate geschikt voor gebruik in uw tuin. Wenst u het hout te gaan bewerken? Dan is Douglas één van de makkelijkste houtsoorten.

Waarom kiezen voor Douglas planken?

Douglas planken wprden door vele mensen gebruikt en hier zijn uiteraard meerdere redenen toe. Om het voor u gemakkelijk te maken hebben wij een aantal voordelen van Douglas planken op een rijtje gezet;

  • Lariks/Douglas heeft door haar rode kleur een warme uitstraling.
  • Douglashout is één van de hardste Europese naaldhoutsoorden.
  • Fijnbezaagd Douglashout is vers gezaagd.
  • Een ideale manier om een robuuste uitstraling te realiseren (fijnbezaagd).
  • Zowel behandeld als onbehandeld leverbaar (behandeld vaak wel een langere levertijd).

Goedkope planken van Douglas bij Tuinhoudiscount.nl

Bent u dus op zoek naar goedkope Douglas planken? Dan zit u bij ons helemaal aan het juiste adres. Toch op zoek naar een ander goedkoop Douglas hout? Wij hebben ook scherp geprijsde Douglas balken en Douglas palen in ons assortiment. Voor u zijn de Douglas producten extra scherp geprijsd, wij halen de producten namelijk vrijwel direct van de zagerij.

Is het voor u nog niet helemaal duidelijk wat er geschikt is voor uw project? Neem dan gerust contact op met één van onze experts. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. Tevens kunt u langskomen in onze overdekte showroom om eens, rustig onder het genot van een kopje koffie, te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Douglas planken kopen

Bij Tuinhoutdiscount.nl is het erg gemakkelijk om Douglas planken te kopen. Zo kunt u ze online bestellen, komen afhalen of laten bezorgen of bij ons komen uitkiezen in onze showroom van ruim 1100m2. Wij hebben van vrijwel elke situatie een voorbeeld. Zo kunt u de situatie in uw tuin mooi nabootsen en voor u zien. Dus Douglas planken kopen en hier goed advies voor krijgen, een scherpe prijs en snel aan de gang? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl aan het juiste adres.

Planken van een andere houtsoort

UIteraard zijn wij niet alleen gespecialiseerd in planken van Douglas. Zo is Tuinhoutdiscount.nl naast Douglas planken ook specialist en grootleverancier van de volgende soorten planken;

0 Veel gestelde vragen over Douglas hout

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.