Azobé hout

Bent u op zoek naar Azobé hout van de hoogste kwaliteit tegen de scherpst mogelijk prijs? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl terecht gekomen bij dé specialist op dit gebied. Met een groot assortiment en grote voorraad kunnen wij vrijwel altijd hetgeen leveren dat u nodig heeft voor uw project in de tuin. Bijkomend voordeel? De prijzen houden wij altijd zo laag mogelijk. Dit kunnen wij omdat wij altijd gunstig en zo dicht mogelijk bij de bron inkopen. Wilt u de producten graag eerst eens zien alvorens u overgaat tot koop of gaat u graag eens het gesprek aan met één van onze specialisten? Kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 of neem contact met ons op.

9 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
9 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Azobé hout (Lophire alata) is een populaire product als het gaat om hardhouten palen. Azobe is namelijk zeer duurzaam en geschikt om in de grond te plaatsen. Azobe hout heeft een volumiek massa tussen de 850 tot 1400 kg per m3. Het hout heeft een fijne gelijkmatige structuur met een sterke kruisdraad. Bij Tuinhoutdiscount.nl leveren wij Azobé in verschillende maten van 40x40mm tot 120x120mm dikte.

Welke soorten Azobé hout zijn er?

Bij Tuinhoutdiscount.nl verkopen wij Azobé hout in verschillende vormen. Zo hebben wij Azobé palen, Azobé planken, Azobé balken, maar bijvoorbeeld ook piketpalen. Deze verschillende vormen hebben elk hun eigen toepassing. Zo dienen piketpalen vaak als funderingsmateriaal of als eenvoudige paaltjes, waar Azobé palen in bijvoorbeeld de maat 70x70mm vaak dienen als duurzame schuttingpalen.

Laat Azobé zich goed bewerken?

Azobé is een hardhoutsoort, maar laat zich desondanks redelijk gemakkelijk bewerken (machinaal). Uiteraard is het ook bij deze houtsoort een must om bij spijkeren of schroeven altijd voor te boren. Gebruik bij het schroeven van deze houtsoort altijd RVS schroeven. Ijzer zal namelijk vaak corroderen wanneer het in contact komt met Azobé. Verlijmen is bij Azobé niet zo gemakkelijk. Omdat Azobé een sterk soort Hardhout is, is het behandelen ten behoeve van de duurzaamheid en de verwachte levertijd van het tuinhout niet nodig. Uiteraard zou u voor het visuele wel kunnen kiezen om het hout te behandelen met bijvoorbeeld olie of beits. Bij Tuinhoutdiscount.nl raden wij u, in verband met de werking van het hout, aan om het hout zo snel mogelijk na ontvangst te verwerken.