Ipé hout

Bent u op zoek naar producten voor in de tuin vervaardigd uit Ipé hout? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met enkel producten van hoge kwaliteit kunnen wij u met deze producten jaren van plezier in de tuin garanderen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, gaat u graag eens het gesprek aan met één van onze specialisten op het gebeid van Ipé Hardhout of komt u de producten graag eens in het echt bekijken? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad.

2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Duurzaam met een luxe uitstraling

Ipé Hardhout staat bekend als de meest duurzame houtsoort ter wereld. Naast dat deze houtsoort enorm duurzaam is heeft Ipé hout nog meer voordelen. Zo is het ten eerste een luxe houtsoort met een prachtige uitstraling. En is de houtsoort ten tweede ook nog een erg stabiel (bijna geen werking). Dit in combinatie met een duurzaamheidsklasse 1 zorgt voor een duurzame houtsoort met een luxe uitstraling. Ideaal voor bijvoorbeeld een vlonder rondom een zwembad!

Veelgestelde vragen over Ipé

Als specialist in Ipé hout krijgen wij bij Tuinhoutdiscount.nl, zowel online als in onze showroom, veel goede vragen omtrent deze houtsoort en de hieruit vervaardigde producten. Om ook u hierbij zo goed mogelijk te kunnen voorzien van antwoorden hebben wij hieronder alvast een en ander samengevat. Wel zo makkelijk!

Waar komt Ipé hout vandaan?

Ipé staat bekend als de meest duurzame houtsoort van de wereld. Maar van waar op de wereld komt deze tropische hardhoutsoort? Ipé is de commerciële naam voor de botanische soort Tabebuia spp die behoort tot de familie van de Bignoniaceae en komt uit de tropische bossen van Midden- en Zuid-Amerika. België brengt vooral Ipé uit Brazilië op de markt. De Ipéboom wordt gemiddeld 30 tot 40 meter hoog, met een stamdiameter van 60 tot 90 cm. De takkenvrije stam is recht, cilindrisch en tussen 8 en 40 meter lang, en soms metwortelaanlopen.

Hoe Ipé hout behandelen?

Wij adviseren hierin om bijvoorbeeld de Ipé vlonderplanken direct na montage te behandelen met een goede hardhoutolie. Hiermee beschermt u de vlonderplanken tegen mogelijke aanhechting van alg of andere natuurlijke elementen. Overigens is het advies tevens om in de herfst het terras van deze planken wekelijks aan te vegen.