Tuinhuis

Tuinhuis

Bent u op zoek naar een tuinhuisje voor in uw tuin? Dan bent u bij houthandel Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment met veel variatie, een showroom van ruim 1100m2 met daarin vele tuinhuisjes en een top service zijn wij de ideale partij voor u. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebbent wij een tuinhuisje die kan variëren in uitstraling, wanddikte, afmeting, daksoort, hoeveelheid ramen en hoeveelheid deur. Heeft u vragen over onze producten, wilt u de producten graag eerst bekijken voordat u uw keuze maakt of gaat u graag eerst het gesprek met ons aan? Neem contact op met één van onze specialisten of kom eens langs in onze showroom in Ter Aar!

1-15 van 205
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 205
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een tuinhuisje voor elk doeleinde

Tuinhuisje kopen? Voordat u aan de zoektocht naar een geschikt tuinhuisje begint is het noodzakelijk om goed op een rijtje te zetten waar het tuinhuisje van uw dromen aan moet gaan voldoen. Een goede om hierin mee te nemen is het doeleinde waarvoor u het tuinhuis wilt gaan gebruiken. Dient het toekomstige tuinhuisje enkel als opslag achterin de tuin? Wordt het wellicht uw tuinkantoor? Of misschien wilt u wel graag een combinatie van meerdere werelden en kiest u voor een tuinhuis met overkapping? U roept en wij draaien.

Hoe dik moet de wand van uw tuinhuis zijn?

Wellicht niet iets waar iedereen direct aan denkt wanneer men besluit om een tuinhuis aan te gaan schaffen, maar wel enorm belangrijk om mee te nemen in uw overwegingen is de wanddikte van de betreffende tuinhuizen. De wanddikte is, net zoals bijvoorbeeld het dak waar wij het verderop op deze pagina over hebben, heel erg belangrijk als het gaat om duurzaamheid (levensduur) en kwaliteit. Hiervoor geldt namelijk; Hoe dikker de wand, hoe hoger de kwaliteit. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij tuinhuisjes in verschillende wanddikten die variëren tussen 19mm, 28mm, 34mm, 40mm, 44mm, 58mm, 70mm en 92mm. Genoeg keuze dus! Mocht u hierdoor door de bomen het tuinhuisje niet meer zien, dan helpt onze specialist u hier graag mee. Neem dus gerust contact op met onze klantenservice.

Welk dak kiest u voor uw tuinhuisje?

Een van de punten waar een tuinhuisje zich op kan onderscheiden is het soort dak en de bijbehorende dakbedekking die hierbij komt kijken. De keuze voor het dak is uiteraard enorm van belang als u uitgaat van het visuele, maar ook voor de kwaliteit en de duurzaamheid van het tuinhuisje is het dak enorm van belang. Het dak is immers het onderdeel dat ervoor zorgt dat alles eronder droog blijft. Denk er dus goed over na wat u hierin wenst en weeg de verschillende mogelijkheden goed af. Gelukkig hebben wij al enkele varianten voor u samengevat. Wel zo makkelijk!

Tuinhuisje met een plat dak

Een tuinhuis met een plat dak is wellicht dé geschikte optie wanneer u wilt gaan voor een wat strakkere en moderne uitstraling. Een plat dak is ideaal voor bijvoorbeeld een tuinhuis met L vorm.

Tuinhuis met een lessenaarsdak

Tuinhuizen met een lessenaarsdak hebben een dak dat schuin afloopt van voor naar achter. De voorkant van het tuinhuis is dan ook hoger dan de achterzijde. Het voordeel hiervan is dat het water automatisch de weg naar de achterkant van het tuinhuis weet te vinden en hier dus, over het algemeen, geen last van heeft. Een bijkomend nadeel is echter wel dat er aan de achterzijde van het tuinhuis aan de binnenzijde sprake is van wat ruimteverlies in de hoogte.

Zadeldak op uw tuinhuis

Wellicht meer een term die bekend is bij de grotere overkappingen, maar zadeldaken zijn toch ook echt bekend onder de tuinhuizen. Een zadeldak brengt meerdere voordelen met zich mee, zoals een goede waterafvoer, een hoger plafond in uw tuinhuis en het is bovendien ook nog windbestendig.

Het tuinhuis met puntdak

Misschien wel het meest verkochte tuinhuisje in ons assortiment is het tuinhuis met plat dak. Dit dak heeft als voordeel dat het water snel een weg van het dak af weet te vinden en is misschien wel een beetje het meest traditionele soort tuinhuis. 

Hoe worden tuinhuisjes precies geleverd?

Een tuinhuis dat bij Tuinhoutdiscount.nl wordt besteld wordt geleverd als bouwpakket met duidelijke handleiding. Het formaat van het pakket dat bij u aan huis wordt geleverd is uiteraard afhankelijk van de grootte van het tuinhuis dat u heeft besteld, maar het pakket wordt altijd netjes ingepakt afgeleverd. Hierdoor hoeft u het pakket niet binnen te stallen tot u hiermee aan de slag gaat. Wel zo handig! Afhankelijk van waar het tuinhuisje moet worden geleverd kan het zijn dat wij het tuinhuis met onze eigen vrachtwagens bij u leveren, via ons vaste transportbedrijf of dat de producent/leverancier van het tuinhuis deze direct bij u aflevert. 

Hoe belangrijk is de houtsoort van een tuinhuis?

Uiteraard is de houtsoort waar vanuit het tuinhuisje is gerealiseerd, enorm van belang. De houtsoort staat gelijk aan de kwaliteit van het tuinhuisje, maar ook aan hoelang u van het hout van het tuinhuisje kunt genieten. Is het hout onbehandeld? Dan gaat dit bijvoorbeeld veel minder lang mee dan geïmpregneerd hout. Naast hout kunt u ook tuinhuisjes van metaal kopen. Met name voor bergingen is dit een populair materiaal.

Wij beschikken over een tuinhuis showroom!

Omdat wij bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen dat het soms lastig is om een product online te beoordelen en om te kiezen welk product het beste bij u past hebben wij sinds het voorjaar van 2017 een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 gerealiseerd in Ter Aar. Met een groot scala aan producten in verschillende variaties is er voor ieder wat wils en is voor elk soort product wel een item in onze showroom te bezichtigen. Bent u op zoek naar een kapschuur, blokhut, tuinscherm, composiet of tuinhout? Geen enkel probleem, u kunt ze bekijken in onze showroom. 

Tuinhuisje laten plaatsen

Wij zitten inmiddels ruim 40 jaar in de branche van het tuinhout en hebben daarom een flinke kring aan betrouwbare professionele partners opgebouwd. Waar wij vroeger vaak zelf iets kwamen plaatsen is dat met de hoeveelheid aanvragen op dit moment niet meer mogelijk. Wij zijn dan ook gestopt met het zelf monteren van onze producten. Om u hier toch in te kunnen voorzien hebben wij tegenwoordig een netwerk van hoveniers en timmermannen die de klus erg netjes voor u kunnen klaren. Tuinhuisje dus netjes en vakkundig laten plaatsen? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op voor meer informatie.

0 Veelgestelde vragen over een tuinhuisje

U krijgt hierbij een extra rij blokhutprofielen geleverd. Uw blokhut wordt dus simpelweg 1 rij hoger. Dit bedraagt meestal ruim 12 cm. Voor lange mensen is het raadzaam een extra wandlaag toe te voegen zodat u een hoger dak van uw tuinhuis of blokhut krijgt. 

Er is een hele reeks aan situaties waarin de vergunning niet nodig is om een blokhut te mogen bouwen. Dit geldt wanneer er gebouwd wordt bij een bestaande woning. Ook geldt het wanneer er op de grond wordt gebouwd en niet bovenop een reeds bestaand gebouw. De blokhut heeft maar één laag en geen verdieping. De blokhut heeft een woonfunctie en geen zakelijke functie. Er moet een afstand van een meter tot de weg of openbaar groen zijn. Ook moet het minimaal een meter van het voorerf af staan. Bij een oppervlakte van 10 vierkante meter of meer moet ook de afstand tot de buren minimaal een meter zijn. De nokhoogte komt niet boven drie meter uit. Dit wordt meestal gemeten vanaf de tuin. Met de blokhut wordt niet meer dan de helft van het erf volgebouwd. Tel de oppervlakte daarvoor ook op bij andere bijgebouwen. Bovendien mag de totale oppervlakte niet meer dan 30 vierkante meter zijn zonder vergunning. U bouwt bij een permanente woning, woonwagens en caravans tellen niet als permanent. Wanneer aan één van deze voorwaarden niet voldaan wordt is een lichte of volledige bouwvergunning nodig.
Tuinhuisjes zijn te verkrijgen met verschillende soorten daken. Hierbij kunt u denken aan een tuinhuis met plat dak, zadeldak, lessenaarsdak, puntdak of ronddak. Al deze varianten zijn beschikbaar via Tuinhoutdiscount.nl.
Wij raden aan om uw tuinhuis elk jaar te controleren op beschadigingen en of de beitslaag nog voldoende bescherming biedt. Afhankelijk van de beits en de weersomstandigheden zal er binnen 2 tot 5 jaar onderhoud moeten plaatsvinden. Het beitsen zelf doet u bij droog weer. Het mag ook niet te koud zijn en beitsen in de volle zon wordt sterk afgeraden. Houd de weersverwachting dus goed in de gaten om het beste moment uit te kiezen.

Bij online houthandel Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat niet iedereen elke dag een tuinhuis of blokhut aanschaft. Daarom helpen wij u graag bij het maken van uw keuzes. Zo hebben wij eerder al een blog geschreven met daarin 7 punten waarvan wij adviseren om op te letten bij het kopen van een tuinhuis. Wel zo makkelijk!

Lees hier meer!

Wellicht wat vanzelfsprekend, maar een goede fundering is de beste basis voor het plaatsen tuinhuis. Deze fundering kan in verschillende vormen worden gerealiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede laag bestrating, een betonnen vloer of aan voldoende funderingsbalken onder het tuinhuis.
Een onbehandelde houtsoort is, op bijvoorbeeld een Hardhout na, vrijwel nooit heel erg duurzaam. Zo ook de houtsoorten waar tuinhuisjes van origine zijn geproduceerd niet. Om deze reden is het verstandig om het tuinhuisje te laten impregneren en zo de verwachte levensduur van het bouwwerk te verhogen. Zo kunt u langer genieten van uw tuinhuis!
Op het gebied van dakbedekking is bij blokhutten en tuinhuisjes vrij veel mogelijk. U kunt denken aan bijvoorbeeld dakleer, dakshingles, aquapan of EPDM. De specifieke soort dakbedekking die bij een tuinhuis mogelijk is is echter afhankelijk van de kenmerken van het specieke dak.