Sponningplanken

Bent u op zoek naar sponningplanken? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met sponningplanken in verschillende breedtes en lengtes, behandeld en onbehandeld, hebben wij voor ieder wat wils. Komt u niet helemaal uit uw keuze of krijgt u het liefst eerst nog een stukje persoonlijk advies? Wees dan vooral niet bang om contact op te nemen met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder!

3 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
3 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij sponningplanken in ons assortiment, maar wat is een sponningplank en waarvoor gebruikt u deze? Om u hierin van zoveel mogelijk (juiste) informatie te voorzien hebben wij op deze pagina een en ander aan informatie voor u verzameld. 

Wat is een sponningplank?

Laten we beginnen met uit te leggen wat een sponningplank nu eigenlijk precies is. Een sponningplank hout is een plank die beschikt over een halfhoutverbinding en is helemaal geschikt voor het realiseren van complete dichte wanden. Heeft u bijvoorbeeld een mooie overkapping staan in de tuin? Dan is het met de sponningplanken van Tuinhoutdiscount.nl een eenvoudig klusje om hier een dichte wand in de maken. Veel van de wandmodules die hier (standaard) voor beschikbaar zijn zijn immers ook van dergelijke houten profielplanken gemaakt. Naast het maken van een wand in bijvoorbeeld een kapschuur, zadeldak of een plat dak overkapping zijn sponningplanken ook ideaal voor het realiseren van een dichte schutting (zonder doorkijk) en dakbeschot. Bijkomend voordeel bij de profielplanken van Tuinhoutdiscount.nl? De planken zijn allemaal teruggedroogd.

Douglas sponningdelen

Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij enkel sponningdelen in de houtsoort Douglas. Douglas hout laat zich gemakkelijk bewerken en is op dit moment razend populair. Door de warme uitstraling van de Douglas sponningdelen kunt u hiermee gemakkelijk en vrijwel direct een bepaalde stijl in uw tuin neerzetten. Nog een voordeel van Douglas hout? Het hout laat zich makkelijk beitsen. Wilt u de Douglas sponningplank dus in het zwart of een andere kleur? Dan is dit eenvoudig te realiseren met een beits zoals GW-310 of HK-Lazuur.

Bepaal helemaal zelf de look

Zoals aangegeven laat Douglas hout zich goed lenen voor verschillende stijlen in de tuin. Wilt u voor een landelijke look gaan? Dan is vooral fijnbezaagd (ruw) Douglas erg mooi om te gebruiken. Gaat u voor de moderne tuin? Dan is geschaafd (glad) Douglas een échte aanrader. Net zoals dit bij Douglas hout over het algemeen geldt, geldt dit ook voor de sponningplank die Tuinhoutdiscount.nl verkoopt. De planken zijn aan de ene zijde fijnbezaagd (ruw) en aan de andere kant geschaafd (glad). Hierdoor heeft u tot het moment van monteren nog de keuze voor welke stijl u wilt gaan. Ideaal toch?

0 Veelgestelde vragen over Sponningplanken

Laten we beginnen met uit te leggen wat een sponningplank nu eigenlijk precies is. Een sponningplank hout is een plank die beschikt over een halfhoutverbinding en is helemaal geschikt voor het realiseren van complete dichte wanden. Heeft u bijvoorbeeld een mooie overkapping staan in de tuin? Dan is het met de sponningplanken van Tuinhoutdiscount.nl een eenvoudig klusje om hier een dichte wand in de maken. Veel van de wandmodules die hier (standaard) voor beschikbaar zijn zijn immers ook van dergelijke houten profielplanken gemaakt. Naast het maken van een wand in bijvoorbeeld een kapschuurzadeldak of een plat dak overkapping zijn sponningplanken ook ideaal voor het realiseren van een dichte schutting (zonder doorkijk) en dakbeschot. Bijkomend voordeel bij de profielplanken van Tuinhoutdiscount.nl? De planken zijn allemaal teruggedroogd.