Blog

Wat is Bangkirai Yellow Balau?

Niet iedereen koopt elke dag tuinhout, laat staan specifiek Hardhout. Bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dit en dus proberen wij iedereen zo goed mogelijk te vertellen over de mogelijkheden en eigenschappen van de verschillende houtsoorten. Eén van de meest populaire houtsoorten wanneer we het hebben over Hardhout is de houtsoort Bangkirai. Binnen de houtsoort Bangkirai zijn er echter weer verschillende soorten hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bangkirai Red Balau of Bangkirai Yellow Balau. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de laatstgenoemde. Wel zo fijn!

De herkomst en kleur van Bangkirai Yellow Balau

Indonesië en Maleisië zijn de thuislanden van deze prachtige houtsoort. Uit dezelfde regio komen ook de houtsoorten Red Balau en Selangan Batu Merah, deze houtsoorten zijn echter te herkennen aan een lichtere en rodere kleurstelling. De kleurstelling van Bangkirai Yellow Balau laat zich kenmerken door kernhout dat bruingeel tot roodbruin is en zich aftekent van grijsgeel spinthout. Het kernhout van deze houtsoort is over het algemeen geelachtig bruin.

Duurzaamheid en toepassing van Yellow Balau

Yellow Balau laat zich omschrijven als een Hardhoutsoort die zich binnen duurzaamheidsklasse 2 bevindt. Om deze reden is de houtsoort duurzaam en dus goed geschikt voor toepassingen als de tuinafscheiding, gevelbekleding, maar ook voor het realiseren van vlonders. Eventueel leest u hier meer over duurzaamheidsklassen en de betekenis hiervan.

Bangkirai Triple Profiel

Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij een uniek product in ons assortiment, namelijk de Bangkirai Triple Profiel gerealiseerd uit Bangkirai Yellow Balau met een kopmaat 22x143mm. Een prachtige profielplank ideaal voor het bekleden van de gevel of voor het afsluiten van de tuinafscheiding. Door het triple profiel ontwerp van deze planken, ook wel Deens Rabat of blokprofiel genoemd, realiseert u binnen no-time niet alleen een luxe en moderne uitstraling, maar ook nog eens een duurzame. Wel zo fijn!

Advies op maat van dé specialist? 

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.