Planken

Bent u op zoek naar houten planken van hoge kwaliteit voor in uw tuin? Zoek dan vooral niet verder! Tuinhoutdiscount.nl heeft een groot assortiment van tuinhout planken met een hoge kwaliteit. Deze planken zijn verkrijgbaar tegen een extra scherpe prijs. Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent of wilt u deze planken van dichtbij zien? Kom dan langs in de showroom of neem contact op. Hier zult u verder geholpen worden door iemand met kennis van zaken.

1-15 van 94
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 94
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Planken van hout bij de online houthandel van Nederland

Wanneer u op zoek bent naar goede houten planken dan bent u bij Tuinhout Discount aan het juiste adres. Het fijne aan houten planken is de veelzijdigheid van het tuinhout. Doordat de afmetingen, houtsoort en afwerking uiteenlopend kunnen zijn, zijn deze planken uitermate geschikt voor diverse bouwprojecten in uw tuin.

Waar op letten bij het kopen van houten planken?

U koopt niet iedere dag houten planken speciaal voor uw tuin. Het is daarom erg handig dat u voor uzelf op een rij heeft waar u precies naar op zoek bent en wat uw eisen zijn. Een aantal punten die bepalen wat voor tuinhout planken u nodig heeft zijn:

 • Houtsoort - Wellicht ietwat voor de hand liggend, maar de houtsoort is van enorm belang. Niet alleen voor het uiterlijk van de planken, maar ook voor de duurzaamheid. Daarnaast zijn bepaalde houtsoorten makkelijker te bewerken dan andere houtsoorten.
 • Behandeling - De manier waarop de houten planken zijn behandeld speelt een belangrijke rol. Zo zijn geïmpregneerde planken vaak duurzamer en gaan langer mee dan onbehandeld hout, omdat deze behandeld zijn met impregneervloeistof.
 • Kopmaten - U moet rekening houden met hoe lang de houten plank is en de kopmaat ervan. U wilt immers voorkomen dat u aan de slag wilt gaan en u erachter komt dat de plank helemaal niet past. Daarnaast zeggen de maten ook iets over de kwaliteit van de planken, omdat iedere houtsoort aan een minimale afmeting moet voldoen.
 • Bewerking - De bewerking van de houten planken heeft invloed op het uiterlijk van het tuinhout project waarvoor u de planken gaat gebruiken. Hierbij heeft u fijnbezaagde planken en geschaafde planken. Fijnbezaagd betekent dat de planken ruw zijn afgewerkt en niet geschaafd. Dit geeft het hout een robuuste uitstraling. Bij geschaafde planken is alles glad afgewerkt wat zorgt voor een strak en modern uiterlijk.
  • Planken in verschillende houtsoorten

   Benieuwd welke houtsoort het meest geschikt is? Bij Tuinhout Discount geniet u van een divers aanbod aan houten planken van goede kwaliteit tegen een gunstige prijs. Naast dat er verschillende kopmaten zijn, zijn er ook verschillende hout- en materiaalsoorten, waarmee u uw tuin meer uitstraling kan geven.

   Douglas planken

   Als u op zoek bent naar houten planken speciaal voor het bouwen van een stevige oppervlakte zoals een vlonder of schutting, dan zijn Douglas planken precies wat u zoekt. Belangrijk om te weten is dat Douglas van nature een sterke en duurzame houtsoort is die wel 10 tot 15 jaar mee kan gaan. Daarnaast zijn deze planken gemakkelijk te bewerken, waardoor het vaak al voldoende is om het geheel vast te maken met spijkers en schroeven.

   Hardhout planken

   Voor het bouwen van stevige beschoeiingen, schuttingen en vlonders kunt u kiezen voor hardhout planken. Deze planken zijn namelijk erg sterk en veerkrachtig. Dit type hout heeft ook de duurzaamheidsklasse 1 en kan tot wel 25 jaar meegaan. Verder heb je er weinig onderhoud aan en werkt het hout goed isolerend. Ook geeft het een warme uitstraling doordat dit soort planken na verloop van een tijd een mooie grijze tint krijgt.

   Red Class Wood planken

   Mocht u op zoek zijn naar een goed alternatief voor duurzame houten planken, dan zijn Red Class Wood planken een echte aanrader. Het verschil met bijvoorbeeld Douglas of hardhout planken is dat het altijd gaat om behandeld hout. Juist doordat het behandeld is, behoud het wel langer zijn kleur. Daarnaast wordt dit hout zorgvuldig geselecteerd op noesten waardoor de planken na de productie nagenoeg noestvrij zijn.

   Vuren planken

   Heeft u behoefte aan houten planken die makkelijk te bewerken zijn, dan zijn vuren planken de beste keuze hiervoor. U kunt hier gemakkelijk spijkers en lijm op gebruiken. Verder kunt u makkelijk over het hout heen schilderen, doordat het een lichte kleur heeft. Naast dat het hout makkelijk te bewerken is, is het ook erg sterk en licht van gewicht.

   Grenen planken

   Als u naast makkelijk te bewerken hout ook een natuurlijke donkere kleur wilt hebben voor uw hout dan zijn grenen planken het meest geschikt. Deze houten planken zijn van nature iets donkerder dan de vuren variant. Het verschil zie je vooral wanneer je het hout behandelt met impregneervloeistof. Verder bevat het doorgaans iets meer noesten en kwasten dan vuren. Dit komt doordat grenen groeit in het Midden-Oosten en vurenhout komt uit Noord-Europa. Uiteraard zijn deze planken prima te gebruiken voor in uw tuin.

   Waarom houten planken kopen bij Tuinhout Discount?

   Bent u van plan om houten planken te kopen om te klussen in uw tuin? Bij Tuinhout Discount geniet u van een uitgebreide voorraad aan deze planken. Wanneer u liever het klussen uit handen geeft, kunt u gebruik maken van onze THD Montageservice. Er wordt dan voor u gezocht naar een geschikte partij die uw tuinproject met beleid in elkaar zet. Verder kunt u ook bij ons terecht voor houten balken, planken voor uw vlonder, profielplanken en houten gevelbekleding. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.