Planken

Bent u op zoek naar houten planken van hoge kwaliteit? Zoek dan vooral niet verder! Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over een groot assortiment van planken met een hoge kwaliteit. Wij bieden u deze planken tegen een extra scherpe prijs. Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent, heeft u vragen over één van onze producten of spreekt u het liefst eerst nog even één van onze specialisten alvorens u overgaat tot koop? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2!

Producten 1-15 van 83
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Producten 1-15 van 83
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar op letten bij het kopen van houten planken?

Niet iedereen koopt elke dag planken (tuinhout) en dus hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl al een en ander voor u op een rijtje gezet waarvan wij u adviseren om rekening mee te houden wanneer u planken gaat aanschaffen. Wel zo makkelijk!

 • Houtsoort - Wellicht ietwat voor de hand liggend, maar de houtsoort is van enorm belang. Niet alleen voor het uiterlijk van de planken, maar ook voor de duurzaamheid. Daarnaast is het ook zo dat bepaalde houtsoorten zich een stuk gemakkelijker laten bewerken (zagen/boren) dan andere houtsoorten.
 • Behandeling - Naast de houtsoort is het ook belangrijk te letten op de behandeling die het hout mogelijk heeft gehad. Is het hout geïmpregneerd? Dan is dit vaak een stuk duurzamer. Wilt u bijvoorbeeld kiezen tussen geïmpregneerd Grenen of onbehandeld Douglas? Dan is geïmpregneerd Grenen een stuk duurzamer en kunt u hiervan langer genieten. 
 • Kopmaten - Ook zijn de maten van de planken van groot belang. U wilt immers voorkomen dat u aan de slag wilt gaan en dat het geen u voor ogen had niet past. Daarnaast zeggen de maten ook iets over de kwaliteit van de verschillende planken. Iedereen let erg goed op de lengtematen van de planken, maar de kopmaten zijn minstens net zo belangrijk. Bij Tuinhoutdiscount.nl communiceren wij deze kopmaten (bijna) altijd in mm's (tenzij anders aangegeven).  
 • Bewerking - Let bij het kopen van planken goed op de bewerking van de planken. Bij Tuinhoutdiscount.nl gebruiken wij hiervoor verschillende termen. Hieronder hebben wij deze termen iets verder uitgelicht.
  • Fijnbezaagde planken - Wanneer u bij een product ziet staan dat deze fijnbezaagd is dan betekent dit dat het product ruw is afgewerkt. Het product komt als het ware zo uit de zaag en is ruw, kan splinters bevatten en is niet geschaafd. Fijnbezaagde planken worden vaak gebruikt voor het realiseren van een robuuste, soms landelijke, look.
  • Geschaafde planken - Staat er bij een product aangegeven dat het hierbij gaat om een geschaafd product? Dan is dit product glad afgewerkt. Ideaal voor bijvoorbeeld vlonderplanken of het realiseren van een strak/modern uiterlijk.

Vind eenvoudig de geschikte houten planken

Omdat wij een erg groot assortiment in tuinhout planken aan u bieden, zou het voor kunnen komen dat het overzicht in de webshop niet altijd even goed is. Om dit zo gebruiksvriendelijk als mogelijk voor u te kunnen maken hebben wij aan de linkerzijde van de pagina een aantal filters aangebracht. Aan de hand van deze filters kunt u onze producten filteren op houtsoort, merk en prijs. Door hier gebruik van te maken is het voor u een stuk gemakkelijker om producten te vinden. 

Planken in verschillende houtsoorten

Tuinhoutdiscount.nl heeft een groot assortiment in houten planken. Naast de vele verschillende maten, biedt Tuinhoutdiscount.nl ook houten planken aan in verschillende hout- en materiaalsoorten. Zo heeft Tuinhoutdiscount.nl onder andere de volgende materiaalsoorten/houtsoorten in het assortiment;

Planken tegen groothandelsprijzen

Zoals op onze webshop duidelijk te zien is verkopen wij ons tuinhout ruim onder de adviesverkoopprijs. Wij kunnen dit voor deze aantrekkelijke en voordelige prijs aanbieden om er bij het hout van Tuinhoutdiscount.nl weinig tot geen tussenschakels zijn.

Nog iets anders nodig dan houten planken?

Naast tuinhout planken hebben wij nog een veel groter aanbod in producten voor u beschikbaar. Gaat u zelf aan de slag in de tuin? Kijk dan eens bij onze anders soorten tuinhout;

Tuinhout planken zien en voelen in onze showroom

Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over een compleet overdekte showroom met daarin honderden verschillende producten. De showroom is compleet overdekt, verwarmd en is ongeveer 1100m2 in oppervlakte. Door de uitbreiding met deze nieuwe showroom is het voor klanten van Tuinhoutdiscount.nl nu mogelijk om het hout dat zijn mogelijk willen gaan bestellen te zien, te voelen en te ervaren. Het hout zien voordat u besteld is dus geen enkel probleem. Naast een wand met alle houtsoorten beschikt de showroom ook over een groot aantal blokhutten, tuinhuisjes, overkappingen en kapschuren. Kom gezellig een keertje langs!

Hout planken kopen met advies op maat

Uiteraard willen wij dat u alleen het beste krijgt. Om u een stukje zekerheid te geven wanneer u hier behoefte aan heeft bieden wij advies op maat. Onze specialisten staan zes dagen per week voor u klaar. Zowel telefonisch als in de winkel bent u welkom om alle vragen te stellen die u heeft. Wij zullen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Neem eventueel contact 

Bestelling afhalen of laten bezorgen

Als u zo snel mogelijk met uw houten planken aan de gang wilt, dan kunt u uw bestelling ophalen bij onze vestiging in Ter Aar. Als u daartoe niet in de gelegenheid bent, kunt u ook gebruik maken van onze snelle bezorgservices.

Uw producten laten monteren

Wat bent u van plan met uw producten? Bent u zelf niet in staat om te realiseren wat u in gedachten heeft of zit u er simpelweg niet op te wachten om alles zelf te moeten doen? Ook dit kunnen wij voor u regelen. Tuinhoutdiscount.nl beschikt over veel partners die uw droom tot werkelijkheid kunnen brengen.

Planken op maat laten zagen?

Tuinhoutdiscount.nl is een houthandel en uw planken op maat zagen is voor ons geen enkel probleem. Tegen een kleine vergoeding zagen we uw planken in onze zagerij. Wanneer tijdig aangegeven heeft u uw hout binnen korte tijd bij u in de tuin. Benieuwd wat het zagen van uw project zou moeten kosten? Lees hier meer over het op maat laten zagen en schaven van uw producten.

Houten planken zijn een natuurproduct

Hout is, in tegelstelling tot sommige andere materialen, een natuurproduct en de werking hiervan kan niet worden voorkomen. Helaas is dit iets dat niet voorkomen kan worden en iets waar u rekening mee dient te houden wanneer u besluit om houten planken aan te schaffen. Enkele elementen om hierbij rekening te houden zijn;

 • Naden, kwasten en noesten
 • Kleurverschil en vergrijzing
 • Uitzetten, krimpen en scheurvorming
 • Ruwe plekjes en randen

Om u een compleet inzicht te geven in mogelijke vormen van werking die op kunnen treden bij houten planken hebben wij dit samengevat op een speciale pagina genaamd houteigenschappen