Douglas Hout

Douglas hout kopen? Dat doet u heel gemakkelijk bij Online Houthandel Tuinhoutdiscount.nl. Bekijk ons assortiment douglas hout hieronder en bestel eenvoudig online. Ons hout is van hoogwaardige kwaliteit en ook nog eens extra voordelig omdat wij geen gebruik maken van tussenschakels. Bekijk hieronder ons assortiment Douglas hout en maak gebruik van onze snelle bezorgservice en verschillende montagemogelijkheden. Een enorme variatie Douglas hout die uiteenloopt van fijnbezaagd Douglas hout tot geschaafd Douglas hout en van behandeld tot onbehandeld Douglas hout. Voor ieder wat wils! Heeft u vragen over onze producten of wenst u ze eerst in het echt te zien alvorens u overgaat tot koop? Neem dan gerust contact op met één van onze specialist of kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!

Producten 1-15 van 68
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Producten 1-15 van 68
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Douglas hout voor buitentoepassingen

Bent u op zoek goedkoop Douglas hout? Wat u ook wilt maken voor in uw tuin, wij bieden het aan in een breed assortiment aan Douglas hout. In ons assortiment vindt u een uitgebreid aanbod aan planken, balken en palen in verschillende soorten en maten. Hiermee kunt u zelf aan de slag. Het maken van een eigen terras of vlonder is namelijk heel eenvoudig. Zeker met materiaal dat eenvoudig te bewerken is, zoals douglas hout. Bent u een echte klusser? Dan kunt u bij ons ook terecht voor grotere projecten als een blokhut of schuur. Naast de planken en balken die u nodig heeft bieden wij namelijk ook kant en klare deuren en ramen. Een mooi tuinmeubel maakt uw karakteristieke tuin helemaal af.

Douglas hout planken, balken en palen

Gaat u zelf aan de slag in de tuin en bent u op zoek naar Douglas balken of Douglas planken? Zoek dan vooral niet verder. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij een ruim assortiment balken en planken in allerlei verschillende soorten en kopmaten. Geschaafd of fijnbezaagd, wij hebben het voor u op voorraad liggen. Bij ons is het Douglas tuinhout gemakkelijk te bestellen en heeft u verder geen omkijken meer naar de levering.

Bent u niet zo'n klusser? Of wilt u graag wat voorbeelden zien van wat er kan worden gerealiseerd van Douglas hout? Op onze website staat een enorme hoeveelheid producten die zijn gerealiseerd uit Douglas hout. Zo bieden wij bijvoorbeeld; Speeltoestellen, Tuinhuisjes, Kapschuren, maar ook houten veranda's van Douglas hout. Vragen over onze houtsoorten? Neem dan gerust contact met ons op!

Douglas, wat is dat precies?

Net zoals elke houtsoort heeft ook Douglas zijn eigen karakteigenschappen en eigen manieren van werken. WIj informeren u graag over de verschillende eigenschappen.

Wat voor een houtsoort is dit?

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. Tussen het groen van het gras, de planten en de kleurrijke bloemen heeft douglas hout een mooie karakteristieke, warme uitstraling. Douglas is een naaldsoort en vanwege haar karakteristieke en warme uitstraling erg populair. Het hout is sterk en duurzaam en daarom uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Een groot voordeel van douglas hout is dat het heel goed te bewerken is. Het is gemakkelijk te zagen en schaven en u kunt zowel spijkers en schroeven als lijm gebruiken.

Duurzaamheid van deze houtsoort

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Dit leest u ook op onze pagina over de duurzaamheid van onze verschillende houtsoorten. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm. Wij raden aan om het hout goed te behandelen om zo de levensduur te verlengen. Dit kan onder andere met de producten van Remmers.

De voordelen van Douglas hout

Douglas hout wordt door vele mensen gebruikt en hier zijn uiteraard meerdere redenen toe. Om het voor u gemakkelijk te maken hebben wij een aantal voordelen van Douglas hout op een rijtje gezet;

  • Lariks/Douglas heeft door haar rode kleur een warme uitstraling.
  • Douglashout is één van de hardste Europese naaldhoutsoorden.
  • Fijnbezaagd Douglashout is vers gezaagd.
  • Een hoog percentage kernhout.
  • Een ideale manier om een robuuste uitstraling te realiseren (fijnbezaagd).
  • Zowel behandeld als onbehandeld leverbaar.

Hout werkt en leeft

Net zoals bij elke andere houtsoort is ook deze houtsoort er één die werkt. Door verandering in de luchtvochtigheid wordt krimp of uitzetting van het hout veroorzaakt. Zo zult u merken dat het Douglas hout bij nat weer uitzet en in de warme zomer zal krimpen. Dit werken, zoals het krimpen en uitzetten wordt genoemd, kan soms leiden tot oppervlakkige scheurtjes. Dit is in de meeste gevallen seizoensgebonden en dit heeft, in de meeste gevallen, geen invloed op de stevigheid of kwaliteit van het hout. Hout is een natuurproduct en krimpen en uitzetten is dan ook toegestaan bij de verschillende producten. Naast het werken van het hout is het ook mogelijk, of eigenlijk zelfs vanzelfsprekend, dat er zich noesten, vlammen en nerven in het hout zullen bevinden. Het hout komt immers van een boom waar voorheen takken aan zaten. Wij geven altijd de tip om noesten o.i.d. altijd uit het zicht te monteren daar deze er nog wel eens uit willen vallen na verloop van tijd. Tevens heeft het Douglas hout als eigenschap dat het hout zal gaan "bloeden". Bloeden wil zeggen dat er hars uit het hout komt. Dit is vooral in het eerste jaar goed mogelijk. Hierbij raden wij u aan te wachten tot de hars hard is geworden en deze dan met een stevige borstel te verwijderen. Ook ongedierten genieten van het Douglas, vooral tijdens zijn bestaan in de vorm van een boom. Het wil weleens voorkomen dat bijvoorbeeld een plank een aantal gaatjes bevat. Deze gaatjes zijn altijd van voordat het hout is bewerkt en behandeld. De beestjes zijn weg en dit zal geen invloed hebben op de kwaliteit. Heeft u vragen over het Douglas hout? Wees dan vooral niet bang om contact met onze klantenservice op te nemen. Wij helpen u graag bji het beantwoorden van uw vragen!

Douglas hout behandelen

Douglas hout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten. Volop mogelijkheden dus voor uw tuin. Wilt u meer weten over ons geïmpregneerd hout of heeft u vragen over uw douglas hout behandelen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice of neem een kijkje op onze adviespagina.

Douglas hout koopt u bij Tuinhoutdiscount.nl

Douglas zien, voelen en ruiken

Wilt u voor uw aankoop toch liever even in het echt zien hoe dit hout eruit ziet of hoe het voelt? Dat kan! Sinds het voorjaar van 2017 beschikt Tuinhoutdiscount.nl namelijk over een overdekte showroom van ruim 1100m2! Dus bent u in de buurt? Kom dan gerust even langs om alle mogelijkheden rondom ons Douglas hout te bekijken. Tevens staat ons personeel 6 dagen per week voor u klaar om al uw vragen te behandelen. Heeft u vragen of wilt u een stukje persoonlijk advies? Neem dan contact op met één van onze specialisten.</p>

0 Veel gestelde vragen over Douglas hout

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.