Blog

Wat kunt u doen in de tuin tijdens de herfst?

Overkapping voorzien van een glazen schuifwand

Tijdens de lente of zomer heeft u een overkapping geplaatst of laten plaatsen in uw tuin. De overkapping zorgt ervoor dat u tijdens extreem warme dagen, regenachtige dagen of koude dagen toch kunt genieten van uw tuin. Wanneer de overkapping een open zijde heeft kan het zijn dat wind en regen uw overkapping binnenkomen. Om de overkapping op een luxe manier dicht te maken kunt u een glazen schuifwand plaatsen in de open zijde van uw overkapping. Dit zorgt ervoor dat u tijdens de herfst en winter uit de wind kunt zitten in uw buitenverblijf. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen of laten plaatsen van een glazen schuifwand in uw buitenverblijf? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom, hier zijn meerdere glazen schuifwanden tentoongesteld. Onze verkopers kunnen u adviseren en informeren over het plaatsen of laten plaatsen van een glazen schuifwand. 

Beitsen of oliën van uw hout 

Heeft u een nieuwe of bestaande schutting, overkapping of vlonder in uw tuin, dan dient u deze uiteraard om de zoveel tijd te behandelen met een beits of een olie. De herfst is de laatste tijd van het jaar om deze klus te klaren. In de winter zijn de temperaturen namelijk niet ideaal voor de beits en olie. 

Benieuwd naar de verschillende beitsen en olie? In onze webshop kunt u deze gemakkelijk vinden. Weet u niet zeker welke beits of olie u moet gebruiken op uw tuin hout? Onze verkopers kunnen u zowel telefonisch, per mail of in de showroom adviseren over de juiste beits. 

Uw Vlonder reinigen

Het reinigen en onderhouden van uw vlonder is erg belangrijk in de herfst. Dit omdat vallende  bladeren, regen en vochtigheid de vlonder kunnen beschadigen. Onderstaand enkele stappen om uw vlonder optimaal te onderhouden in de herfst. 

1. Verwijderen van bladeren en vuil 
Het verwijderen van bladeren en vuil van uw vlonder is belangrijk voor het onderhoud van uw vlonder. Dit kunt u gemakkelijk met een bezem en/of bladblazer doen.

2. Beschadigingen opmerken en repareren
Kijk tijdens het verwijderen van bladeren en vuil goed naar uw vlonder. Ziet u eventuele beschadigingen of losse planken en schroeven in uw vlonder, zorg dan dat u deze repareert. 

3. Reinigen van uw vlonder
Gebruik een reinigingsmiddel voor uw vlonder gecombineerd met water voor het schoonmaken van uw vlonder. Benieuwd naar de mogelijkheden? Remmers ontgrijzer is een ideaal middel voor het reinigen en ontgrijzen van uw vlonder.

4. Uw vlonder beschermen
Wanneer uw vlonder weer in de goede staat is kunt u ervoor kiezen uw vlonder te beschermen met een daarvoor geschikte vlonderolie. De olie zorgt ervoor dat uw vlonder voor de komende periode weer beschermd is tegen alle weersomstandigheden.

Een berging plaatsen

Wilt u uw materialen en spullen beschermen tegen de ongusntige weersomstandigheden van de herfst en de winter? Dit is het ideale moment om een berging te plaatsen in de tuin om het materiaal te beschermen tegen deze weersomstagindehen. Ook zal een berging uw spullen beter beschermen tegen mogelijke diefstal.

Bij Tuinhoutdiscount bieden wij verschillende soorten tuinkasten aan, waaronder aluminium en houten tuinkasten. Onze tuinkasten worden geleverd als bouwpakket en kunnen eenvoudig in elkaar worden gezet aan de hand van de meegeleverde handleiding. Heeft u twee rechterhanden? Dan kunt u uiteraard zelf een tuinberging maken met de verschillende materialen die wij aanbieden in ons assortiment. Toch advies nodig? Onze verkopers staan voor u klaar in onze showroom om u te adviseren en informeren over de mogelijkheden die er zijn voor een prachtige tuinkast.