Douglas vlonderplanken

Wilt u binnenkort douglas vlonderplanken gaan gebruiken voor uw vlonder? Dan bent u bij de online houthandel Tuinhout Discount helemaal aan het juiste adres. Bij ons vindt u een ruim assortiment aan hoogwaardige douglas vlonderplanken. Deze vlonderplanken zijn niet alleen duurzaam, maar ook sterk en geschikt voor allerlei toepassingen. Of u nu een terras, steiger of vlonder wilt creëren, de douglas vlonderplanken van Tuinhout Discount bieden een natuurlijke en robuuste uitstraling die perfect past in elke tuin. Bestel eenvoudig online en geniet binnenkort van een prachtig vlonderterras met de kwaliteit van douglas hout. Wilt u deze vlonderplanken van dichtbij bekijken, dan wordt aangeraden om een bezoek te brengen aan de showroom.

4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De verschillende soorten vlonderplanken

Tuinhout Discount biedt een diversiteit aan vlonderplanken, elk met unieke eigenschappen. Ten eerste zijn er de geschaafde douglas vlonderplanken, die een gladde en strakke afwerking hebben. Deze zijn ideaal voor wie op zoek is naar een moderne uitstraling. Daarnaast zijn er de onbehandelde geschaafde douglas vlonderplanken, die een natuurlijke, warme uitstraling hebben en met de tijd prachtig vergrijzen. Voor wie op zoek is naar extra duurzaamheid en bescherming tegen weersinvloeden, bieden wij ook geïmpregneerde douglas vlonderplanken. Deze zijn behandeld met een beschermmiddel, waardoor ze langer meegaan en minder gevoelig zijn voor vocht en schimmels. Welke variant u ook kiest, bij Tuinhout Discount vindt u de douglas vlonderplanken die passen bij uw specifieke wensen en toepassingen.

Onderhoud van de douglas vlonderplanken

Het onderhouden van het hout van uw vlonder is essentieel om hun natuurlijke schoonheid en duurzaamheid te behouden. Na verloop van tijd zal douglas hout van nature verkleuren onder invloed van weer en zonlicht, wat bijdraagt aan zijn karakteristieke uitstraling. Om deze verkleuring tegen te gaan en de levensduur te verlengen, is het aanbevolen de vlonderplanken te behandelen met geschikte beits. Deze beschermende behandelingen helpen niet alleen om de verkleuring te verminderen, maar bieden ook extra weerstand tegen vocht, schimmels en andere weersinvloeden. Door regelmatig onderhoud te plegen met de juiste producten, blijft uw douglas vlonder er jarenlang prachtig uitzien.

Douglas vlonderplanken bestellen bij Tuinhout Discount

Bij Tuinhout Discount is het eenvoudig om douglas vlonderplanken te bestellen. Bovendien staan we klaar om u te ondersteunen bij het monteren van uw vlonder met onze handige THD Montageservice. Heeft u vragen of behoefte aan advies? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Maak uw vlonder werkelijkheid met de kwaliteit en service van Tuinhout Discount!

0 Veel gestelde vragen over Douglas hout

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.