Blog

Hoeveel cm een betonpoer boven de grond plaatsen?

Het is belangrijk om de betonpoer op de juiste hoogte te plaatsen. Ons advies is om deze circa 10 centimeter boven de grond uit te laten steken. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook nog belangrijke voordelen voor de constructie.

Lees meer

Wanneer tuinhuis isoleren?

Heeft u een tuinhuis dan kan het zijn dat u overweegt om dit te isoleren. Ook als het tuinhuis alleen is bedoeld om in de winter de tuinstoelen in op te bergen of als fietsenschuurtje kan het zeker het overwegen waard zijn om te kiezen voor isolatie. Isoleren heeft namelijk heel veel voordelen. Lees hier meer over het isoleren van een tuinhuisje.

Lees meer

Waarom moet ik een daktrim plaatsen op mijn plat dak overkapping?

Een daktrim plaatsen over een plat dak overkapping is niet alleen mooi voor de afwerking. Het zorgt er ook voor dat uw dak langer meegaat. Lees hier waarom een daktrim noodzakelijk is voor een plat dak overkapping.

Lees meer

Schutting op erfgrens of op eigen grond?

Wilt u een schutting plaatsen of laten plaatsen? Dan is het van belang of u deze op uw eigen grond zet of op de erfgrens. 

Lees meer

Welke dakbedekking moet u gebruiken voor uw tuinhuis?

In dit artikel wordt besproken waar u op moet letten bij het kiezen van een dakbedekking en leest u de verschillende mogelijkheden voor platte en hellende daken.

Lees meer

Welke houtdikte tuinhuis?

Sommige diktes bieden goede isolatie, andere zijn meer geschikt voor een simpel schuurtje. In dit artikel bespreken we de verschillende beschikbare wanddiktes en gaan we in op de eigenschappen en soorten tuinhuisjes.

Lees meer

Hoe hoog mag een overkapping zijn in Nederland?

Hoe hoog mag uw overkapping zijn? En heeft u een vergunning nodig? In dit artikel bespreken we de antwoorden op deze vragen, zodat u zorgeloos kunt gaan genieten van uw eigen overkapping.

Lees meer

Hoe hoog mag de schutting zijn?

Als u een schutting plaatst op uw eigen grond, mag u zelf bepalen wat ermee gebeurt. Althans, u kunt het materiaal en de kleur zelf kiezen, maar er zijn ook een aantal regels. Om zonder enige problemen en zonder een vergunning een schutting te kunnen plaatsen is het goed om te weten aan welke regels u zich moet houden.

Lees meer

Wanneer tuinhuis beitsen?

Vrijwel niemand koopt een tuinhuis, blokhut of tuinkantoor om deze vervolgens compleet te verwaarlozen. Over het algemeen wenst iemand die een dergelijk bouwwerk aanschaft hier zolang als mogelijk van te genieten. Om zolang mogelijk te genieten van een tuinhuis is het noodzakelijk om de levensduur van het betreffende tuinhuis te verlengen. Hoe? Door het tuinhuis te behandelen, ofwel te beitsen. Maar wanneer moeten we een tuinhuis beitsen? Dat leest u in dit artikel!

Lees meer

Top 10 best verkochte blokhutten en tuinhuisjes

Inspiratie op doen voor uw blokhut of tuinhuis? Dan is het vaak handig om uit te gaan van wat andere mensen al kochten. Dit is immers een betrouwbare graadmeter. De blokhutten en tuinhuisjes in dit overzicht kochten andere mensen het meest. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Top 10 best verkochte schuttingen en tuinschermen

Inspiratie op doen voor uw schutting? Deze tuinschermen en schuttingdelen kochten andere mensen het meest. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Welke palen voor een schutting?

Is uw huidige schutting toe aan vernieuwing, heeft u stormschade of gaat u in een nieuwbouwwoning wonen en moet er een nieuwe schutting komen? Dan is het zaak om bij het maken van uw keuzes rekening te houden met verschillende aspecten. Zo krijgen wij bijvoorbeeld vaak de vraag welke palen men het beste kan kiezen voor hun schutting. In dit artikel lichten wij graag de verschillende opties toe en geven wij uitleg welke afwegingen u hierbij dient te maken. Wel zo makkelijk!

Lees meer