Blog

Waarom moet ik een daktrim plaatsen op mijn plat dak overkapping?

Een daktrim plaatsen over een plat dak overkapping is niet alleen mooi voor de afwerking. Het zorgt er ook voor dat uw dak langer meegaat. Een bitumen dak heeft een levensduur tussen de 40 en 60 jaar. Dat geldt alleen als het dak goed wordt onderhouden. U kunt dit zelf doen of uitbesteden aan een dakdekker. Door daktrimmen te (laten) aanbrengen zorgt u ervoor dat weersinvloeden minder invloed hebben op het dak waardoor de levensduur aanzienlijk kan worden verlengd.

Zorg goed voor uw platte dak

Een plat dak vraagt extra aandacht. Veel nieuwe huizen hebben platte daken, omdat ze zijn voorzien van bitumen en niet van de zo typisch Hollandse dakpannen. Als uw huis een plat dak heeft dan is het belangrijk om het bitumen of EPDM dakbedekking goed te beschermen. Dit doet u door daktrimmen aan te brengen. Dit zijn speciale metalen constructies die over de dakranden worden geplaatst en vastgezet. Hierdoor wordt het dak als het ware afgesloten. Er kan geen vuil meer onder het dak terechtkomen en ook geen vocht. Vocht kan het dakleer aantasten. Bovendien bevriest het in de winter en kan daardoor scheuren veroorzaken omdat ijs nu eenmaal meer ruimte inneemt dan water.

Werk een overkapping goed af

Een overkapping moet deugdelijk zijn. U wilt er comfortabel onder kunnen zitten om lekker van uw tuin te genieten, of u heeft een mooie overkapping in gedachten voor uw auto of motor. Het dak werkt u af met een daktrim om ervoor te zorgen dat het geheel er mooi uitziet en dat de dakbedekking zo lang mogelijk meegaat. Daktrimmen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Zo kunt u de kleur afstemmen op het bitumen, dit is in zowel wit als zwart leverbaar. Als u uw daktrimmen gaat kopen, zorg dan dat u ook meteen de overige bevestigingsmaterialen inkoopt. U kunt dan meteen aan de slag en hoeft niet halverwege nog een keer van huis omdat u iets vergeten bent. Een lijstje maken is dan ook geen overbodige luxe, evenals goed meten zodat u voldoende materiaal inkoopt.

Controleer het dak regelmatig

Als u een plat dak overkapping maakt is het belangrijk deze eens in de paar jaar goed te controleren. Niet alleen checkt u daarbij of de daktrimmen nog goed vastzitten. U checkt dan ook of het bitumen geen schade vertoont. Als er slijtage optreedt kan dit leiden tot lekkage. Ook kan een beschadigd dak verdere schade oplopen tijdens een zware storm of hevige neerslag. Voorkomen is dan natuurlijk altijd beter dan herstellen.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.