Tuinschermen

Bent u op zoek naar een tuinscherm om uw tuinafscheiding compleet te maken? Zoek dan vooral niet verder. Bij Tuinhoutdiscount.nl vindt u een ruim aanbod aan schermen voor in uw tuin met daarin verschillende maten, vormen en houtsoorten. Naast een ruim aanbod en goede kwaliteit, koopt u deze schermen tegen een zachte prijs. Verder heeft u ook de mogelijkheid om dit allemaal van dichtbij te bekijken door de showroom te bezoeken. Voor meer vragen kunt u altijd contact opnemen.

1-15 van 175
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 175
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Houten schuttingen bij dé online houthandel van Nederland

Als u op zoek bent naar een kwalitatief goede houten schutting, kunt u bij dé online houthandel van Nederland terecht. Daar kunt u kiezen uit diverse houtsoorten voor uw tuinscherm, waarbij het tuinhout van goede kwaliteit is. Daarnaast wilt u natuurlijk dat niet iedereen zomaar in uw tuin kan kijken en dat de privacy gewaarborgd wordt.

Waar rekening mee houden bij het kiezen van een tuinscherm

Het is een flinke opgave om in één keer het perfecte tuinscherm te kiezen, omdat iedereen verschillende eisen heeft en iedere situatie anders is. Daarom is het belangrijk dat u met een aantal factoren rekening mee houdt, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan wanneer u uw tuinhout aanschaft.

  • U moet zich afvragen of u wilt gaan voor een tuinscherm met verticale houten planken of horizontale planken. Dit is namelijk bij ieder tuinscherm verschillend. Mocht u daar nog niet over uit zijn dan wordt aangeraden om te kiezen voor een universele tuinschutting die in beide richtingen gebouwd kan worden.
  • De mate van doorkijk van het tuinscherm is ook belangrijk, omdat dit bepaalt hoeveel houten planken u nodig heeft. De hoeveelheid planken staat meestal gelijk aan het zicht dat u heeft door de schutting. Zo is er bijvoorbeeld meer doorkijk bij een houten schutting met 15 planken dan wanneer u 21 planken heeft.
  • Het soort hout heeft invloed op de kwaliteit van het tuinscherm, omdat iedere houtsoort een andere duurzaamheid en verwachte levensduur heeft.
  • Spreek altijd goed af met uw buren hoe u de situatie gaat oppakken met betrekking tot het plaatsen van een tuinscherm. Er zijn in Nederland veel regels rondom de tuinafscheiding. Dit kan ook per gemeente verschillen. Daarom wordt aangeraden deze goed na te lopen om problemen en burenruzies te voorkomen.

Houten schutting in verschillende soorten

Binnen het aanbod aan houten schuttingen zijn er ook diverse houtsoorten waaruit u kunt kiezen. Hierin is er ook een verschil in de mate van duurzaamheid en hoe lang de tuinscherm mee zal gaan. Deze factoren hebben invloed op de kwaliteit van de schutting.

Composiet tuinschermen als tuinafscheiding

Als u wilt gaan voor een houten schutting die lang mee gaat, is een composieten tuinscherm een goede keuze. Doordat deze een lange levensduur heeft, kiest u hier voor een duurzaam scherm. Dit komt doordat er naast hout ook kunststof in deze schermen verwerkt zit. Hierdoor heb je ook veel minder onderhoud hieraan. Ondanks dat het niet compleet uit hout bestaat, heeft het wel een vergelijkbare natuurlijke uitstraling als de andere houten schuttingen.

Tuinschermen van Douglas hout

Heeft u behoefte aan een volledige houten schutting? Kies dan voor een Douglas tuinscherm. Deze tuinschermen zijn eenvoudig te bewerken. Daarnaast gaan ze onbewerkt ongeveer 10 jaar mee. Om de levensduur te verlengen naar 15 jaar kunt u de schutting bewerken met een impregneervloeistof. Verder is de prijs-kwaliteitverhouding goed, omdat Douglas relatief goedkoop is. Deze houtsoort groeit namelijk ook in de Nederlandse bossen.

Hardhout schermen voor in de achtertuin

Als u een warme tint wilt geven aan uw achtertuin, dan zijn de hardhout tuinschermen precies wat u zoekt. Naast dat deze schuttingen een warme roodbruine kleur hebben, hebben ze ook een lange levensduur. Gemiddeld gaan ze 15 tot 20 jaar mee, wat ze duurzaam maakt. Ook zijn deze tuinschermen goed bestand tegen zware windstoten, doordat hardhout van nature al vrij stevig en zwaar is.

Tuinschermen gemaakt van grenen

Wanneer u voor het monteren van uw houten schutting spijkers en schroeven wilt gebruiken, dan is een grenen tuinscherm precies wat u wilt hebben. Naast dat deze tuinschermen makkelijk bewerkbaar zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken over dat het hout gaat splijten wanneer u de schroeven en spijkers aanbrengt. Verder gaan deze schuttingen relatief lang mee wanneer u ze impregneert.

Vuren tuinschermen

Bent u op zoek naar een tuinscherm waarbij u niet te veel kosten kwijt bent? Ga dan voor een vuren tuinscherm. Naast dat vuren in vergelijking met andere houtsoorten relatief goedkoop is, kunt u de schutting eenvoudig bewerken. Wanneer een hoge duurzaamheid van het tuinscherm een vereiste is, wordt er aangeraden om uw houten schutting te impregneren. Hierdoor kunnen deze schermen ongeveer 10 tot 15 jaar meegaan.

Natuurlijke tuinschermen bij u in de achtertuin

Wilt u uw tuin onderscheiden van andere tuinen? Dan wordt geadviseerd om als tuinafscheiding te kiezen voor een natuurlijke tuinscherm. Naast dat deze schutting opvalt, biedt het ook onderdak voor kleine insecten, zoals libellen en spinnen waardoor u de biodiversiteit binnen uw tuin verhoogt. Op deze manier geeft u een natuurlijk karakter aan uw tuin.

Wat heeft u nodig bij het maken van een houten schutting?

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van uw houten schutting. Voor het maken van een compleet tuinscherm heeft u een aantal tuinproducten nodig. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld houten planken of een houten tuindeur. Ook houten palen houten palen zijn handig om in te kopen. Deze benodigdheden vormen namelijk de basis voor uw schutting. U vindt dit allemaal in het assortiment van Tuinhout Discount.

Tuinscherm kopen bij Tuinhout Discount

Wilt u een tuinscherm in uw achtertuin plaatsen? Bij Tuinhout Discount kunt u terecht voor houten schuttingen van hoge kwaliteit. Mocht u het lastig vinden om dit in elkaar te zetten, dan kunt u gebruik maken van de THD Montageservice. Hierbij komt iemand die voor u het tuinscherm deskundig in elkaar zal zetten. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op. U zal dan verder geholpen worden door een tuinhout specialist en vrijblijvend advies op maat krijgen.