Ramen

Ramen

Bent u op zoek naar blokhut ramen om net dat extra stukje licht en uitzicht toe te voegen aan uw blokhut, tuinhuis of houten tuinschuur? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment ramen met houten kozijnen in allerlei stijlen en soorten is er voor iedereen genoeg keuze. Bent u op zoek naar iets specifieks, krijgt u graag een stukje persoonlijk advies of komt u de producten graag eens in het echt bekijken? Neem contact op met één van onze specialisten of kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!

1-15 van 72
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 72
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom zou u een raam in uw tuinhuis plaatsen?

Twijfelt u nog of er wel of geen raam gemaakt moet worden in uw overkapping dat begrijpen wij, daarom zullen wij hieronder een aantal voordelen neer zetten van een raam in uw overkapping. Maar wat zijn nu dan de voordelen van een raam? Het grootste voordeel is de hoeveelheid licht dat een raam doorlaat. Hierdoor is het dus veel minder donker in uw tuinhuis en zal de verlichting dus ook minder snel aan moeten. Omdat het zo veel meer licht doorlaat en u dus ook naar buiten kunt kijken toont die ruimte ook vaak een heel stuk groter dan dat het helemaal dicht gemaakt zal worden met houten planken. Daarnaast kunt u het raam ook openen hierdoor zal er een stuk meer frisse lucht binnen komen in de overkapping dit is natuurlijk wel zo fijn met warme zomer dagen!

Wat is een uitzetraam?

Een uitzetraam is een raam die naar buiten kan draaien maar scharniert aan de bovenkant hierdoor zal het raam dus niet volledig open kunnen maar kunt u het raam door middel van een haak een stuk open kantelen. Dit raam is dus ideaal als de eventuele overkapping of blokhut gelucht moet worden. Doordat het raam naar boven open kantelt, zal er ook weinig regen naar binnen komen bij een onverwachtse regen bui.

Wat is een vleugelraam?

Ook dit raam kantelt net als een uitzetraam naar buiten maar in plaats van dat het naar boven kantelt draait dit gewoon links of rechts om naar buiten open. Hierdoor kan het raam een stuk verder open en zal je dit raam ook volledig open kunnen zetten met mooie warme dagen. Deze ramen hebben minimaal 2 scharnier punten aan de hang zijde en de ramen zijn te sluiten met kantelbare haken.

Wat is een vastraam?

Zoals u in de naam kunt zien is dit raam vast dit betekent dat het niet te openen is hierdoor heeft u dus wel de voordelen van extra licht en een ruimtelijk gevoel maar kunt u niet eenvoudig uw overkapping voorzien van frisse lucht omdat dit raam niet open kan. Deze ramen worden dus ook vaak geplaatst als de overkapping of tuinhuis niet volledig dicht is of als er op een andere manier frisse lucht binnen kan komen dit zal kunnen door een mooie glazen schuifwand in de overkapping of omdat er een wand open is.

In welke materialen zijn onze ramen verkrijgbaar?

Wij bieden verschillende soorten ramen aan, gemaakt van verschillende materialen of houtsoorten. Zo hebben we onbehandelde Douglas ramen, maar ook ramen die geleverd worden in wit gespoten, zwart gespoten, groen geïmpregneerd en kleurloos geïmpregneerd Douglas hout. De zwart gespoten ramen worden ook wel steellook ramen genoemd vanwege hun moderne uitstraling. Er zijn ook Red class wood ramen dit is een vuren raam met een rode impregnatie hierdoor lijkt het op douglas maar het heeft de eigenschappen van vuren hout. De laatste houtsoort die wij aanbieden is vuren hout deze hebben we in de onbehandelde of groen geïmpregneerde versie.