Ayous gevelbekleding

Ayous gevelbekleding

Ayous gevelbekleding kopen? Dat doet u heel gemakkelijk bij Tuinhoutdiscount.nl. Hier profiteert u van een aanbod aan Ayous hout die varieert in allerlei dikte- en breedte maten verder is het hout altijd geschaafd. Bent u er nog niet uit welke afmeting u nodig heeft of wilt u het aanbod van dichtbij bekijken? Kom dan gerust langs de showroom of neem contact met ons op.

4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Over Ayous hout

Ayous is een snelgroeiende tropische loofhoutsoort afkomstig uit West-Afrika. Het hout wordt vervolgens via stoomdruk verduurzaamd en gaat dan vele jaren mee (tot vijf en twintig jaar en langer). Het hout vergrijst op een mooie egale manier. Hierdoor is het een aantrekkelijke houtsoort om te gebruiken. Vaak gebruikt men het hout als gevelbekleding en ook als luxe schutting of luxe veranda. Door De mes en groef zijde zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Het hout is beschikbaar in verschillende lengtes. Door het hout te laten verspringen ziet het er mooi uit.

De voordelen van Ayous

Ayous is een houtproduct met een uitstraling die in de buurt komt van een tropische hardhout soort. Het voordeel van Ayous hout is echter dat deze houtsoorten goedkoper is dan bepaalde tropische hardhout soorten. Doordat deze houtsoort volledig en tot in de kern is behandeld is het geen enkel probleem om Ayous te bewerken. Zagen en frezen is dus geen enkel probleem. Naast de al genoemde voordelen zijn ook de volgende punten enorme voordelen te noemen:

Hoge duurzaamheid (duurzaamheidsklasse 2)
Lichtgewicht voor gevels en nagenoeg noestvrij
Goede dimensiestabiliteit
Thermische gemodificeerd
Minimale vochtopname in het hout

Ayous en haar dimensiestabiliteit

Ayous heeft als één van de voordelen dat het een goede dimensiestabiliteit heeft. Dit houdt in dat in verhouding met sommige andere houtsoorten Ayous hout relatief weinig werkt. De opname of afname van vocht in deze houtsoort zorgt dus voor relatief weinig problemen.

Een mileuvriendelijke houtsoort

Het hout wordt met een thermo behandeling verwarmd tot meer dan 200 graden Celcius. Het hout wordt dus zeer heet. Aangezien er alleen stoom en geen chemische toevoegingen worden gebruikt is het een zeer milieuvriendelijk proces. Het hout krijgt zo een levensduur van twintig tot vijfentwintig jaar. Het hout heeft een zeer aantrekkelijke prijs, kent weinig werking en heeft een mooie warme kleur. Het hout vergrijst mooi egaal wat ook wel prettig is. Het is een zeer mooie houtsoort met veel mogelijkheden in de toekomst.

Uitermate geschikt als gevelbekleding

Het thermohout is perfect om te gebruiken als gevelbekleding, wand van een overkapping of als een schutting. Het is eenvoudig te monteren door de verticale regels en eenvoudig toe te voegen. Andere gevel houtsoorten kunnen goedkoper zijn, maar kennen dan vaak meer noesten. Het thermische gemodificeerde Ayous is niet zo hard dan andere hardhoutsoorten. De prijs is echter wel heel aantrekkelijk.

Thermische modificatie dringt ver onder het houtoppervlak door

In tegenstelling tot chemische impregnering, verbetert thermische modificatie het hout overal, niet alleen het buitenoppervlak. Het resultaat zijn planken die in alle opzichten stabiel en duurzaam zijn. 

Meerdere soorten Ayous hout

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij gespecialiseerd in meerdere soorten Ayous hout producten. Zo zijn er de volgende soorten tuinhout in deze houtsoort beschikbaar:

Ayous planken
Ayous
Ayous triple profiel planken

Meer weten over Ayous bij Tuinhoutdiscount.nl?

Bent u op zoek naar Ayous? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment en een scherpe prijs voor elk product van Ayous is Tuinhoutdiscount.nl dé specialist op het gebied van deze milieuvriendelijke houtsoort. Heeft u vragen over ons assortiment Ayous hout of krijgt u graag eerst advies van één van onze specialist voordat u overgaat tot een eventuele koop? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Naast een sterke klantenservice beschikken wij bij Tuinhoutdiscount.nl ook over een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2. Producten eerst zien alvorens u ze koopt? Grote kans dat u de producten in onze showroom kunt bekijken.