Blog

Hoe zien welke richting tuinscherm gemonteerd kan worden?

Overweegt u het vervangen van uw huidige schutting of tuinschermen of gaat u wellicht een compleet nieuwe tuinafscheiding realiseren? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende soorten tuinschermen die er zijn. Tuinschermen kunnen afwijken in afmetingen, vorm, maar ook in materiaal waaruit het is gerealiseerd. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de manier, en vooral de richting, van monteren van de verschillende  tuinschermen.

Lees meer

De nadelen van een shutter in uw overkapping

Overweegt u het vervangen van uw huidige wand in uw overkapping of gaat u wellicht een compleet nieuwe overkapping realiseren en overweegt u hierin het plaatsen van een shutter? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende voor- en nadelen die er zijn. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de nadelen van een shutter in de overkapping. 

Lees meer

Waarom kiezen voor een Red Class Wood tuinscherm?

In dit artikel gaan wij graag dieper in op de Red Class Wood tuinschermen. Wat zijn hier nu eigenlijk de voordelen van en waarom kiest men voor deze soort tuinschermen? U leest het in dit artikel!

Lees meer

Wat is Red Cedar hout nu eigenlijk precies?

Bent u aan het oriënteren op welke houtsoorten geschikt zijn voor uw project in de tuin of voor op de gevel van uw woning of bedrijfspand? Dan is (Western) Red Cedar een houtsoort die u zeker niet mag vergeten in de overwegingen. Maar wat is Red Cedar hout dan precies en waarom zou u hiervoor wel, of niet moeten kiezen?

Lees meer

Waarom Zweeds-Rabat? Wat zijn de voordelen?

Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij vele soorten Zweeds-Rabat in ons assortiment. Van zwart geïmpregneerd tot zwart gespoten en van groen geïmpregneerd tot blank Douglas hout. Wij hebben het allemaal, maar wat is nu eigenlijk de reden dat men vaak kiest voor Zweeds-Rabat? Waarom Zweeds-Rabat? Wat zijn de voordelen? U leest het in dit artikel!

Lees meer

Waarom kiezen voor houten gevelbekleding? U leest het hier!

Wanneer uw gevel aan vervanging toe is dan is het belangrijk om de juiste gevelbekleding uit te kiezen. Weet u nog niet wat het mag worden? Wanneer uw oog op een gevelbekleding van hout is gevallen vraagt u zich mogelijk af of dit wel een goede keuze is. Hout heeft veel voordelen. Het ziet prachtig uit en het is ook een materiaal wat op veel materialen te gebruiken is.

Lees meer

Wat is het verschil tussen Vuren- en Grenenhout?

In Nederland worden eigenlijk maar een aantal naaldhoutsoorten gebruikt. Het gaat hier onder andere om het Vurenhout en het Grenenhout. Het zijn twee houtsoorten welke veel op elkaar lijken en gelijkende eigenschappen hebben. Wat de verschillen precies zijn? Dat leest u hier!

Lees meer