Blog

Wat is Ipé hardhout nu eigenlijk precies?

Wat is Ipé hardhout nu eigenlijk precies?

Overweegt u om aan de slag te gaan met een nieuwe vlonder of met het bekleden van uw gevel? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende soorten tuinhout die er zijn. De producten kunnen namelijk afwijken in afmetingen, vorm, maar ook in materiaal/houtsoort waaruit het is gerealiseerd. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de houtsoort Ipé. Wat zijn hier nu eigenlijk de voordelen van en waarom kiest men voor deze houtsoort? U leest het in dit artikel!

De meest duurzame hardhoutsoort ter wereld

Ipé Hardhout staat over het algemeen bekend als de meest duurzame Hardhoutsoort die er op de wereld beschikbaar is. Iets dat natuurlijk aangeeft wat een enorme hoge kwaliteit een Ipé product heeft. Vanzelfsprekend komt deze houtsoort dan ook met een duurzaamheidsklasse 1. Bent u opzoek naar een hoogwaardige houtsoort die zowel een luxe uitstraling als een goede duurzaamheid heeft? Dan is Ipé de houtsoort voor u. Het is niet voor niets één van de meest verkochte houtsoorten voor vlonders.

Beschikbaar voor vlonder en gevel

Bij Tuinhoutdiscount.nl bieden wij zowel Ipé Hardhout aan in de vorm van vlonderplanken als in de vorm van gevelbekleding. De vlonderplanken zijn namelijk, door de manier van monteren met clips, ook geschikt als bekleding voor de gevel. Eén van de grootste voordelen van Ipé vlonderplanken is dat deze houtsoort ideaal is voor buitentoepassingen zoals een vlonder of de gevelbekleding. Dit is het geval vanwege haar, eerder al even genoemde, duurzaamheid en verwachte levensduur. Of het nu regent, sneeuwt of stormt, de Ipé vlonderplanken zullen in perfecte staat blijven en dat is natuurlijk precies de kwaliteit die u wilt.

Een prachtige kleurstelling

Ook Ipé hout heeft, net zoals elke andere houtsoort, een eigen kleur en ook een bepaalde soort vergrijzing na verloop van tijd. Ipé hout heeft, wanneer dit net nieuw is, een luxe uitstraling met een kleur die uiteen kan lopen van groenachtig bruin naar lichtbruin of zelfs naar roodbruin. Wanneer het hout gaat vergrijzen dan gebeurd dit over het algemeen mooi egaal naar een lichtgrijze kleurstelling.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.