Blog

Waarom kiezen voor een Red Class Wood tuinscherm?

Overweegt u het vervangen van uw huidige schutting of tuinschermen of gaat u wellicht een compleet nieuwe tuinafscheiding realiseren? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende soorten tuinschermen die er zijn. Tuinschermen kunnen afwijken in afmetingen, vorm, maar ook in materiaal waaruit het is gerealiseerd. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de Red Class Wood tuinschermen. Wat zijn hier nu eigenlijk de voordelen van en waarom kiest men voor deze soort tuinschermen? U leest het in dit artikel!

Tuinschermen beschikbaar in verschillende varianten

Net zoals bij de tuinschermen van Douglas hout en tuinschermen van Hardhout (zie bijvoorbeeld in de slider met afbeeldingen hieronder) is ook een Red Class Wood tuinscherm verkrijgbaar in verschillende varianten. Bij Tuinhoutdiscount.nl bieden wij deze tuinschermen bijvoorbeeld aan met een verschillend aantal planken op het tuinscherm (belangrijk voor de eventuele doorkijk), met een verschillende afmeting (denk aan 130cm,150cm, 180cm of een afloop), maar ook met een verschillende dikte in planken. Let dus goed op welk tuinscherm het beste past in uw situatie. Twijfelt u hierover? Kom dan vooral langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 of neem contact op met één van onze specialisten.

 

Gemakkelijk te bewerken

Red Class Wood is een speciaal behandeld Vurenhout en heeft dan ook verschillende van dezelfde kenmerken als Vurenhout. Zo is het bijvoorbeeld enorm gemakkelijk te bewerken. Heeft u een afwijkende maat tuinscherm nodig en wilt u deze op maat gaan maken? Dan kan dit eenvoudig met een zaag worden gerealiseerd.

Nabehandelen is geen enkel probleem

Eén van de voordelen van Red Class Wood is dat ook nabehandelen met special Red Class Wood impregneervloeistof een fluitje van een cent is. De impregneervloeistof is relatief gezien niet duur en is gemakkelijk aan te brengen.Kunstmatig gedroogd

Red Class Wood is kunstmatig gedroogd en hierdoor enorm vormvast. Uiteraard blijft hout altijd hout en werkt dit altijd, maar krimp en uitzetting wordt in ieder geval een stuk verminderd. In veel gevallen is dit uiteraard een enorm voordeel. Eikenhout is bijvoorbeeld een houtsoort die door de werking vaak lastig te verwerken is. Om deze reden is Red Class Wood dan ook dé ideale houtsoort voor het realiseren van een tuinscherm of schutting.

Geschaafd na droging 

Bij Douglas hout is het eindresultaat vaak minder mooi bij geschaafde delen. Dit komt vooral omdat het hout wordt geschaafd voordat dit volledig gedroogd is. Red Class Wood daarentegen is eerst helemaal kunstmatig gedroogd alvorens het wordt geschaafd naar de juiste maat. Op deze manier ontstaat er een zeer glad oppervlak.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.