Blog

De nadelen van een shutter in uw overkapping

Overweegt u het vervangen van uw huidige wand in uw overkapping of gaat u wellicht een compleet nieuwe overkapping realiseren en overweegt u hierin het plaatsen van een shutter? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende voor- en nadelen die er zijn. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de nadelen van een shutter in de overkapping

Niet wind- of waterdicht

Wellicht is het ietwat voor de hand liggend, maar wanneer u een shutterscherm in uw overkapping plaatst als wandmodule dan is dit stukje nooit helemaal wind- of waterdicht. Hierdoor is het dus mogelijk dat u, wanneer u in uw overkapping zit, toch nog wind of kou kunt voelen of dat u zelfs een beetje nat kunt worden.

Geen échte open of dicht

Waar u bij het plaatsen van een glazen schuifwand of een compleet deurelement wel écht kunt kiezen voor open of dicht is dit bij een shutterscherm nooit helemaal het geval. U kunt er immers nooit echt doorheen, maar de shutter is ook nooit helemaal gesloten.

Relatief duur

In verhouding met andere soorten wandelementen die er mogelijk zijn bij het realiseren van een overkapping is een shutterscherm relatief duur voor het strekkende stukje wand dat het afsluit. In veel gevallen kan het bijvoorbeeld voordeliger zijn om te kiezen voor een geheel gesloten wand met houten planken.

Eigenlijk altijd wel verlies van licht

Ondanks dat de shutter open en dicht kan is er eigenlijk altijd wel verlies van licht en valt er dus altijd een stukje schaduw in de overkapping. Uiteraard kan het per stand van de verschillende lamellen verschillen hoe erg dit precies is. 

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.