Blog

Hoe diep paal in de grond bij plaatsen schutting?

Hoe diep paal in de grond bij plaatsen schutting

 

Overweegt u het vervangen van uw huidige schutting of tuinschermen of gaat u wellicht een compleet nieuwe tuinafscheiding realiseren? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in welke palen er nodig zijn voor deze schutting. Om precies te zijn om goed te letten op de lengte van deze palen en welke lengte u boven en welke onder de grond gebruikt. U leest het in dit artikel!

Uit welke onderdelen bestaat een schutting?

Een complete tuinafscheiding bestaat uiteraard niet alleen maar uit palen (althans vaak niet). Voor een schutting zijn verschillende andere onderdelen nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinschermen of planken, palen en beslag.

Hoe diep moet mijn paal in de grond?

Over het algemeen gebruikt men voor het bepalen van de juiste lengte van de paal (voor in de grond) de vuistregel dat 1/3e van de lengte van de paal de grond in moet. Als minimale lengte wordt hierbij over het algemeen een lengte van 40cm in de grond geadviseerd.

Rekenvoorbeelden

Niet elke schutting heeft dezelfde gewenste hoogte en dus hebben wij enkele rekenvoorbeelden voor u geformuleerd. Bent u benieuwd wat wij adviseren voor uw situatie? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Wij helpen u graag.

  • Is uw schutting 1800mm hoog? Dan adviseren wij u om minimaal een paal van 2700mm te gebruiken. Hiermee kunt u 900mm onder de grond en 1800mm boven de grond realiseren.
  • Is uw schutting 2000mm hoog? Dan adviseren wij u om minimaal een paal van 3000mm te gebruiken. Hiermee kunt u 1000mm onder de grond en 2000mm boven de grond realiseren.
  • Is uw schutting 1200mm hoog? Dan adviseren wij u om minimaal een paal van 1800mm te gebruiken. Hiermee kunt u 600mm onder de grond en 1200mm boven de grond realiseren.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.