Caldura Wood

Bent u op zoek naar Caldura Wood? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres! Caldura Wood is een houtproduct met de uitstraling van tropisch hout, maar goedkoper is dan bepaalde (tropische) houtsoorten. Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij specialist op het gebied van Caldura Wood. Met een groot assortiment, levering door heel Nederland en scherpe prijzen dé plek voor uw Caldura Wood.

5 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
5 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Over Caldura Wood

Caldura Wood is een thermische vurenhoutsoort uit Scandinavië (Noord-Europees). Het hout wordt via stoomdruk verduurzaamd en gaat dan vele jaren mee (tot twintig jaar en langer). Het hout vergrijst op een mooie egale manier en is ook vormvast. Hierdoor is het een aantrekkelijke houtsoort om te gebruiken. Vaak gebruikt men het hout als gevelbekleding en ook als luxe schutting of luxe veranda. Door De mes en groef zijde zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Het hout is beschikbaar in lengtes tot vijf meter. Door het hout te laten verspringen ziet het er mooi uit. 

De voordelen van Caldura Wood

Caldura Wood is een houtproduct met een uitstraling die enigszins in de buurt komt van tropisch hout. Het voordeel van Caldura Wood is echter dat deze houtsoorten goedkoper is van bepaalde tropische houtsoorten. Doordat deze houtsoort volledig en tot in de kern is behandeld is het geen enkel probleem om Caldura Wood te bewerken. Zagen en frezen is dus geen enkel probleem. Naast de al genoemde voordelen zijn ook de volgende punten enorme voordelen te noemen;

  • Hoge duurzaamheid (duurzaamheidsklasse 1/2)
  • Milieuvriendelijk
  • Goede dimensiestabiliteit
  • Minimale vochtopname

Caldura Wood en haar dimensiestabiliteit

Caldura Wood heeft als één van de voordelen dat het een goede dimensiestabiliteit heeft. Dit houdt in dat in verhouding met sommige andere houtsoorten Caldura Wood relatief weinig werkt. De opname of afname van vocht in deze houtsoort zorgt dus voor relatief weinig problemen.

Een mileuvriendelijke houtsoort

Het hout wordt met een thermo behandeling verwarmd tot meer dan 200 graden Celcius. Het hout wordt dus zeer heet. Aangezien er alleen stoom en geen chemische toevoegingen worden gebruikt is het een zeer milieuvriendelijk proces. Het hout krijgt zo een levensduur van twintig tot vijfentwintig jaar. Het hout heeft een zeer aantrekkelijke prijs, kent weinig werking en heeft een mooie warme kleur. Het hout vergrijst mooi egaal wat ook wel prettig is. Het is een zeer mooie houtsoort met veel mogelijkheden in de toekomst. Zeker aangezien het 100 procent ecologisch en milieuvriendelijk is. 

Uitermate geschikt als gevelbekleding

Het thermohout is perfect om te gebruiken als gevelbekleding, wand van een overkapping of als een schutting. Het is eenvoudig te monteren door de verticale regels en eenvoudig toe te voegen. Andere gevel houtsoorten kunnen goedkoper zijn, maar kennen dan vaak meer noesten. Het thermische vurenhout uit Scandinavië (NE) is niet zo hard dan andere hardhoutsoorten. De prijs is echter wel wat aantrekkelijker. 

Thermische modificatie dringt ver onder het houtoppervlak door

In tegenstelling tot chemische impregnering, verbetert thermische modificatie het hout overal, niet alleen het buitenoppervlak. Het resultaat zijn planken die in alle opzichten stabiel en duurzaam zijn. 

Meerdere soorten Caldura Wood

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij gespecialiseerd in meerdere soorten Caldura Wood producten. Zo zijn er de volgende soorten tuinhout in deze houtsoort beschikbaar;

  • Caldura Wood Rhombusprofielen
  • Caldura Wood Triple Profiel
  • Caldura Wood Tuinplanken
  • Caldura Wood Balken

Meer weten over Caldura Wood bij Tuinhoutdiscount.nl?

Bent u op zoek naar Caldura Wood? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment en een scherpe prijs voor elk product van Caldura Wood is Tuinhoutdiscount.nl dé specialist op het gebied van deze milieuvriendelijke houtsoort. Heeft u vragen over ons assortiment Caldura hout of krijgt u graag eerst advies van één van onze specialist alvorens u overgaat tot een eventuele koop? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Naast een sterke klantenservice beschikken wij bij Tuinhoutdiscount.nl ook over een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2. Producten eerst zien alvorens u ze koopt? Grote kans dat u de producten in onze showroom kunt bekijken.