Blog

Hoe zien welke richting tuinscherm gemonteerd kan worden?

Overweegt u het vervangen van uw huidige schutting of tuinschermen of gaat u wellicht een compleet nieuwe tuinafscheiding realiseren? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende soorten tuinschermen die er zijn. Tuinschermen kunnen afwijken in afmetingen, vorm, maar ook in materiaal waaruit het is gerealiseerd. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de manier, en vooral de richting, van monteren van de verschillende  tuinschermen. Kan nu eigenlijk elk tuinscherm in alle richtingen gemonteerd worden of dient hier rekening mee gehouden te worden? U leest het in dit artikel!

Welke soorten tuinschermen zijn er?

Zoals u wellicht al wel weet zijn er veel verschillende soorten tuinschermen. Tuinschermen kunnen bijvoorbeeld afwijken in de materiaalsoort, maar ook in het aantal planken en tussenliggers, de afmetingen en/of de vorm.

Uit welke materialen worden tuinschermen gerealiseerd?

Tuinschermen worden zoals hierboven al even aangegeven gemaakt van verschillende soorten materialen. Bij Tuinhoutdiscount.nl is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor tuinschermen gemaakt van Composiet, maar ook voor tuinschermen gerealiseerd uit een bepaalde houtsoort. Welke houtsoorten er beschikbaar zijn? Denk hierbij bijvoorbeeld aan Douglas tuinschermen, Hardhouten tuinschermen, Red Class Wood tuinschermen, maar ook Grenen tuinschermen

Het aantal planken en tussenliggers

Het aantal planken is iets dat veel mensen over het hoofd zien bij het maken van hun keuze. Alhoewel de prijs in vrijwel alle gevallen omhoog gaat bij het kiezen voor meer planken is dit ook een aspect die zorgt voor meer privacy. Des te meer planken er op uw tuinscherm gemonteerd zitten, des te meer privacy u heeft. Tuinschermen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in 15 planken, maar ook in 19 planken of zelfs 21 planken.

Kan ik een tuinscherm alle richtingen op plaatsen?

Het antwoord op deze vraag is relatief simpel; Nee, het is niet mogelijk om elk tuinscherm zomaar een bepaalde richting op te monteren. Dit heeft te maken met hoe de planken en tussenliggers aan elkaar zijn gemonteerd. Of een tuinscherm wel of niet elke richting op gemonteerd kan worden kunt u zien door, zoals bijvoorbeeld op de afbeelding hieronder te zien, de positie van de tussenligger in het tuinscherm. Is de tussenligger helemaal onderin en helemaal bovenin gemonteerd? Dan is het tuinscherm geschikt voor horizontale én verticale plaatsing (of andersom). Is dit laatste niet het geval? Dan is het tuinscherm hiervoor niet geschikt.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.