Schuttingtips

Ik heb stormschade aan mijn schutting, wat nu?

Stevige storm is heel gebruikelijk in Nederland. Dit kan flinke problemen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de toegenomen stormschade. Hoe hiermee om te gaan? Dat leest u hier.

Lees meer

De ultieme gids: Alles over Rhombus gevelbekleding

Wat is Rhombus Gevelbekleding precies, welke soorten zijn er, waar wordt dit soort hout vaak voor gebruikt en waar moet u op letten bij het monteren van deze planken? U leest het allemaal in deze handige guide! Wel zo makkelijk! 

Lees meer

Wat zijn de kosten van een schutting?

Het plaatsen van een schutting is een populaire keuze voor het creëren van privacy, het markeren van eigendomsgrenzen en het toevoegen van esthetische waarde aan een tuin. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van een schutting? In deze blog bieden we een overzicht van de verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van een schutting, zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijke kosten.

Lees meer

In welke afmetingen zijn er tuinschermen beschikbaar?

U bent van planning een nieuwe schutting te plaatsen in uw tuin, er zijn uiteraard talloze mogelijkheden maar toch komen de maten soms niet helemaal uit. In deze blog leggen wij u graag meer uit over het op maat maken van uw tuinschermen.

Lees meer

Zelf een shutterscherm maken?

Altijd al een wand willen creëren die u ook eenvoudig kunt kantelen voor meer of minder privacy? In deze blog leggen we u graag uit hoe u zelf makkelijk zo een shutter kunt realiseren!

Lees meer

Hoe zelf een horizontale planken schutting maken

Droomt u van een horizontale planken schutting in uw tuin, maar weet u simpelweg niet waar u moet beginnen? Dan hebben wij bij Tuinhoutdiscount enkele tips voor het monteren van uw eigen schutting.

Lees meer

Welke soorten Hardhouten palen zijn er voor uw schutting?

Bent u van plan om een schutting te plaatsen of te laten plaatsen bij u in de tuin, maar weet u nog niet welke hardhouten palen u moet kiezen? In deze blog zullen wij u uitleg geven over de verschillende hardhouten palen.

Lees meer

Wat is Bangkirai Yellow Balau?

Eén van de meest populaire houtsoorten wanneer we het hebben over Hardhout is de houtsoort Bangkirai. Binnen de houtsoort Bangkirai zijn er echter weer verschillende soorten hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bangkirai Red Balau of Bangkirai Yellow Balau. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de laatstgenoemde. Wel zo fijn!

Lees meer

Schutting op erfgrens of op eigen grond?

Wilt u een schutting plaatsen of laten plaatsen? Dan is het van belang of u deze op uw eigen grond zet of op de erfgrens. 

Lees meer

Top 10 best verkochte schuttingen en tuinschermen

Inspiratie op doen voor uw schutting? Deze tuinschermen en schuttingdelen kochten andere mensen het meest. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Welke palen voor een schutting?

Is uw huidige schutting toe aan vernieuwing, heeft u stormschade of gaat u in een nieuwbouwwoning wonen en moet er een nieuwe schutting komen? Dan is het zaak om bij het maken van uw keuzes rekening te houden met verschillende aspecten. Zo krijgen wij bijvoorbeeld vaak de vraag welke palen men het beste kan kiezen voor hun schutting. In dit artikel lichten wij graag de verschillende opties toe en geven wij uitleg welke afwegingen u hierbij dient te maken. Wel zo makkelijk!

Lees meer

Hoe zien welke richting tuinscherm gemonteerd kan worden?

Overweegt u het vervangen van uw huidige schutting of tuinschermen of gaat u wellicht een compleet nieuwe tuinafscheiding realiseren? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende soorten tuinschermen die er zijn. Tuinschermen kunnen afwijken in afmetingen, vorm, maar ook in materiaal waaruit het is gerealiseerd. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de manier, en vooral de richting, van monteren van de verschillende  tuinschermen.

Lees meer