Blog

Welke soorten Hardhouten palen zijn er voor uw schutting?

Welke soorten Hardhouten palen zijn er voor uw schutting?

Er zijn veel verschillende soorten schuttingen voor in uw tuin. Bij Tuinhoutdiscount.nl bieden we dan ook veel verschillende materialen aan voor de verschillende soorten schuttingen die gerealiseerd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Hout-beton schutting, een Zweeds Rabat schutting, een Triple Profiel schutting of simpelweg een schutting met onze diverse aanbod tuinschermen.

Waarom kiezen voor hardhout?

De meest voorkomende palen voor de verschillende soorten schuttingen zijn hardhouten palen. Deze hardhouten palen zorgen voor de verbinding en de stevigheid van uw schutting. De reden dat men kiest voor hardhouten palen is de duurzaamheid van de verschillende hardhoutsoorten. Hardhouten palen zijn namelijk veel duurzamer dan bijvoorbeeld geïmpregneerd Vuren of  geïmpregneerd Grenen palen. Het plaatsen van hardhouten palen zorgt voor een langere levensduur van uw schutting, waardoor u langer kunt genieten van uw tuinafscheiding. 

Welke soort palen kiezen?

De conclusie is dat hardhouten palen ideaal zijn voor de montage van uw schutting, maar hoe kiest u voor de juiste hardhouten palen? Om te beginnen staat u voor twee keuzes, geschaafde palen en fijnbezaagde palen. Fijnbezaagde palen zijn ruwer dan geschaafde palen. Gaan uw schuttingpalen in het zicht staan adviseren wij het gebruik van geschaafde hardhouten palen, deze hebben namelijk een betere uitstraling dan fijnbezaagde palen. Een ander voordeel van geschaafde palen is dat deze rechter en maatvaster zijn dan fijnbezaagde palen. Kiest u voor een schutting waarbij u horizontaal de planken aan de schutting gaat monteren, waardoor de schuttingpalen niet in het zicht komen te staan, dan kunt u kiezen voor fijnbezaagde palen(ruw). 

Welke hardhout palen bieden wij aan?

Bij Tuinhoutdiscount.nl bieden wij verschillende soorten hardhouten palen aan. Denk hierbij aan Azobé, Angelim en Bangkirai palen. De meest voorkomende kopmaat die gebruikt wordt voor schuttingpalen is 70x70mm, wanneer de palen geschaafd zijn worden 68x68mm of 65x65mm gebruikt.  De Bangkirai palen van Tuinhoutdiscount.nl zijn te herkennen aan hun dubbele v-groef. Bangkirai is een rustigere houtsoort die minder werkt dan bijvoorbeeld Azobé of Angelim, ideaal dus voor uw schuttingpalen!

De verschillende hardhouten schuttingpalen op een rijtje met de duurzaamheidsklasse:
70x70mm Paal Azobé Hardhout Fijnbezaagd (duurzaamheidsklasse 1 +/- 20 jaar)
68x68mm Paal Angelim Hardhout Geschaafd (duurzaamheidsklasse 1 +/- 20 jaar)
68x68mm Paal Bangkirai Hardhout Geschaafd (duurzaamheidsklasse 2 15-25 jaar)

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.