Blog

Wat zijn de kosten van een schutting?

Materiaalkeuze

Bij het zoeken naar een nieuwe schutting is het belangrijk om de prijzen in overweging te nemen. De kosten van een schutting kunnen variëren op basis van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is het type schutting. Een schutting gemaakt van hardhout zal bijvoorbeeld duurder zijn dan een schutting van geïmpregneerd hout. Dit komt doordat hardhout over het algemeen een langere levensduur heeft en van hogere kwaliteit is. Bovendien wordt hardhout vaak geïmporteerd met schepen uit landen ver buiten Europa, wat de prijs verder kan verhogen.

Daarnaast spelen de afmetingen van de schutting ook een rol bij het bepalen van de kosten. Als uw tuin groter is, zal de schutting waarschijnlijk langer moeten zijn. Schuttingprijzen worden vaak deel van 180cm berekend, dus een langere schutting zal duurder uitvallen.

Een andere factor die van invloed kan zijn op de prijs is of u kiest voor losse schuttingplanken of tuinschermen. Tuinschermen bestaan uit voorgefabriceerde schuttingplanken die aan elkaar zijn bevestigd. Het plaatsen van tuinschermen kost over het algemeen minder tijd, omdat er minder losse materialen zijn. De prijzen van zowel losse schuttingplanken als tuinschermen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het gekozen materiaal.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van een schutting afhankelijk is van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Het vergelijken van verschillende opties en het opstellen van een budget kan u helpen de beste keuze te maken binnen uw financiële mogelijkheden. Vergeet ook niet om rekening te houden met de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal, aangezien een investering in een goede schutting op de lange termijn de moeite waard kan zijn.

Wat zijn de kosten van het plaatsen van een schutting?

Wanneer u ervoor kiest om een schutting door een professional te laten plaatsen, moet u rekening houden met extra kosten ten opzichte van zelf plaatsen. De prijs voor het laten plaatsen van een schutting is namelijk afhankelijk van het specifieke type schutting. Bijvoorbeeld, het plaatsen van een betonschutting zal duurder zijn dan het plaatsen van een houten schutting. Om een nauwkeurige kostenberekening te kunnen maken, adviseren wij u altijd om een offerte bij ons aan te vragen. Op die manier kunnen wij de kosten voor het monteren van de schutting specifiek voor uw situatie berekenen.

Heeft u hulp nodig bij het plaatsen van uw schutting? Onze montageservice biedt de perfecte oplossing! Ons ervaren team staat klaar om uw schutting professioneel te plaatsen in uw tuin, zodat u verzekerd bent van een prachtig resultaat. Mocht u echter voldoende kluservaring hebben en ervoor kiezen om de schutting zelf te plaatsen, dan kunnen wij u gemakkelijk begeleiden via onze showroom, e-mail of telefoon. We zijn beschikbaar om u advies te geven en uw vragen te beantwoorden tijdens het plaatsingsproces.

Welke schutting is de voordeligste optie?

Als we specifiek kijken naar houten schuttingen, kunnen we stellen dat een geïmpregneerde schutting de beste keuze is als u een beperkt budget heeft. Geïmpregneerd hout is behandeld met een beschermende stof die het hout duurzamer maakt en beschermt tegen weersinvloeden, insecten en schimmels. Dit maakt geïmpregneerde schuttingen een kosteneffectieve optie, omdat ze over het algemeen goedkoper zijn dan schuttingen van hardhout of composietmaterialen.

Naast geïmpregneerd hout zijn er ook andere alternatieven voor houten schuttingen, zoals composiet schuttingen en hout-beton schuttingen. Composiet schuttingen bestaan uit een combinatie van houtvezels en kunststofmaterialen, wat resulteert in een duurzaam en onderhoudsarm product. Hout-beton schuttingen bestaan uit betonnen palen met daartussen houten panelen met een onderplaat, wat zorgt voor een stevige en stabiele constructie.

Hoewel composiet schuttingen en hout-beton schuttingen zich qua prijs bevinden tussen naaldhout en hardhout in, bieden ze vaak extra voordelen. Composiet schuttingen zijn bestand tegen rot, vervagen en splinteren, en vereisen weinig tot geen onderhoud. Hout-beton schuttingen combineren de duurzaamheid van beton met de natuurlijke uitstraling van hout, wat resulteert in een sterke en duurzame tuinafscheiding.

Het is echter belangrijk om op te merken dat geïmpregneerde schuttingen over het algemeen een kortere levensduur hebben dan kunststof schuttingen of schuttingen van hardhout. Dit komt doordat het impregneren van hout geen permanente bescherming biedt en na verloop van tijd kan slijten. Als u op zoek bent naar een schutting met een langere levensduur en minder onderhoud, dan zijn kunststof schuttingen of hardhouten schuttingen wellicht een betere keuze, maar deze kunnen ook duurder zijn.

Het maken van de juiste keuze hangt af van uw budget, uw persoonlijke voorkeuren, en uw bereidheid om eventueel periodiek onderhoud uit te voeren. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij de specialist op het gebied van schuttingen om de juiste keuze te maken die past bij uw specifieke behoeften en omstandigheden.

Wat is de beste schutting voor uw tuin?

Als u rekening wilt houden met duurzaamheid en het milieu, is het verstandig om te kiezen voor een schutting die lang meegaat en minimale impact heeft op de natuur.

Als we kijken naar duurzaamheid en onderhoud, zijn hardhout en composiet de beste keuzes. Hardhout staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en hoge duurzaamheid. Het heeft een lange levensduur en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals vocht. Hardhouten schuttingen hebben ook weinig last van krimp of uitzetting, wat zorgt voor een stabiel tuinscherm.

Composietmateriaal is een mix van houtvezels en kunststof. Het biedt de uitstraling van hout, maar met de voordelen van duurzaamheid en weinig onderhoud. Composiet schuttingen zijn bestand tegen vocht, rot en insecten, en vereisen geen regelmatige behandeling of schilderwerk. Ze behouden hun oorspronkelijke uitstraling en kwaliteit gedurende een lange tijd.

Bij het kiezen van de beste schutting is het belangrijk om uw specifieke behoeften en voorkeuren in overweging te nemen. Overweeg factoren zoals duurzaamheid, onderhoudsvereisten, uitstraling en budget. Het kan ook nuttig zijn om advies in te winnen bij een professional op het gebied van schuttingen om de juiste keuze te maken die past bij uw situatie.