Blog

Waar op letten bij het inmeten van een glazen schuifwand?

Waar op letten bij het inmeten van een glazen schuifwand?

Een glazen schuifwand met schuifpanelen is een verrijking voor iedere woning. Het is heerlijk om een glazen wand te hebben in de woonkamer richting de tuin. Een glazen schuifwand past daarnaast natuurlijk ook geweldig bij een houten overkapping. Vaak zoeken mensen dan ook naar een specifieke glazen schuifwand voor hun overkapping. Het is een combinatie waar we allemaal stiekem wel van dromen; In de zomer kunnen genieten van het weer door de wanden open te zetten en in de winter de wanden dichtzetten en alsnog in de tuin kunnen genieten. Het belangrijkste bij de aanschaf van een glazen schuifwand is dat de wand past bij de overkapping en daarnaast ook dat alles correct ingemeten wordt. Wij, van Tuinhoutdiscount.nl, helpen u graag op weg. 

Goed meten! De breedte van de glazen schuifwand 

Bij het inmeten van een glazen wand is het belangrijk om de breedte te weten. Meet de breedte van de opening op die u wilt afsluiten. Wanneer u een overkapping heeft is het vaak al bekend hoe breed de glazen schuifwand moet zijn. Er zijn in veel gevallen, zo ook bij ons, standaard afmetingen. Toch is het ook hier goed om ze wel in te meten. Zorg voor een minimale overlap van de glasplaten en schuifpanelen. Het is ook mogelijk om een railsysteem in te korten. Wanneer een railsysteem net iets breder is dan wat je nodig hebt is het goed om de bredere optie te kiezen. Een railsysteem met zes panelen wat 5860 breed is kun je afkorten naar een breedte van 5680. Je krijgt dan een kleine overlap van de panelen. 

Waar op letten bij het inmeten van een glazen schuifwand?

De hoogte van de schuifwand van glas

Het opmeten van de hoogte is ook belangrijk. Meet vanaf de onderkant van de goot tot bovenaan de funderingskoker. De hoogte van het hele systeem is inclusief de onderrail en ook met de bovengeleider en daarnaast het glasprofiel. Het is niet nodig om hier dus rekening mee te houden. Laten we een voorbeeld geven. De hoogte van de bovenkant tot de onderkant is 2080 millimeter. Kies nu een systeem met een hoogte van 2100 mm. Er is namelijk een speling mogelijk van 20 millimeter naar boven en ook naar beneden. Het hoeft dus niet perfect te passen als je het opmeet. Om u hierin duidelijkheid te geven hebben wij hier bij Tuinhoutdiscount.nl een tabel voor opgesteld waarmee u kunt zien welke dagmaat er bij welke glashoogte hoort.

Hoogtemaat glazen paneel (mm) Dagmaat vanaf (mm) Dagmaat tot (mm)
1900 mm 1966 mm 2021 mm
2000 mm 2066 mm 2121 mm
2050 mm 2116 mm 2171 mm
2100 mm 2166 mm 2221 mm
2150 mm 2216 mm 2271 mm
2200 mm 2266 mm 2321 mm
2250 mm 2316 mm 2371 mm
2300 mm 2366 mm 2421 mm
2350 mm 2416 mm 2471 mm
2400 mm 2466 mm 2521 mm
2500 mm 2566 mm 2621 mm
2600 mm 2666 mm 2721 mm

De dieptemaat moet ook kloppen

Wanneer de glazen schuifwand met de panelen in een overkapping komt dan is het belangrijk om rekening te houden met de diepte. De koker waar de glazen schuifwanden met hun rails doorheen moeten rollen heeft immers ook ietwat ruimte nodig. Soms komt het niet mooi uit en is het nodig om een extra staander tegen de muur te gebruiken. Denk hier dus goed overna of dit wenselijk is in uw situatie. Het zorgt wel voor meer overlap van de verschillende glaspanelen van de schuifwand. 

Meer informatie? 

Heeft u vragen over het inmeten van de glazen schuifwand? Neem dan gerust contact op met één onze specialisten. Ze helpen graag om de juiste glazen schuifwand te kiezen. Het opmeten moet nauwkeurig en goed gebeuren. Kies voor een glazen schuifwand waar u vele jaren van kunt genieten. Hierna kunt u vele jaren genieten van het zonnetje achter het glas als het te koud is en de deuren open zetten bij lekker weer. Het begint allemaal bij het inmeten en opmeten van de glazen schuifwand. 

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij niet enkel gespecialiseerd in een glazen schuifwand voor de veranda. Er zijn namelijk nog vele andere bestemmingen waar onze glazen schuifdeuren voor gebruikt kunnen worden. Zie bijvoorbeeld ook;